18/1/18

Η πολιτική του Κρεμλίνου στα Βαλκάνια πίσω από τις δηλώσεις Lavrov!

Από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, τα Βαλκάνια αποτελούν για τη ρωσική εξωτερική πολιτική μοχλό πίεσης προς τους αντιπάλους τους, είτε αυτοί ήταν κάποτε η Οθωμανική και η Βρετανική Αυτοκρατορίες, είτε τώρα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ! Η Μόσχα έχει κάθε συμφέρον να κρατά αυτή την περιοχή ελεγχόμενα αποσταθεροποιημένη.
Η Ρωσία δεν ενδιαφερόταν ούτε ενδιαφέρεται να επενδύσει διπλωματικά, οικονομικά, στρατηγικά στην περιοχή ώστε να υπάρξει αλληλεξάρτηση συμφερόντων και αμοιβαίο όφελος! Εστιάζεται στην άσκηση επιρροής, ώστε να μπορεί μέσω των Βαλκανίων, να κλονίσει τα συμφέροντα των εκάστοτε αντιπάλων της. Άρα, μιλάμε για βαλκανικά κράτη, κόμματα, παρατάξεις, πολιτικούς και φίλους, που για τη Μόσχα ήταν και είναι απλώς αναλώσιμοι άξονες και όχι εταίροι.
Οι δηλώσεις Lavrov δεν σημαίνουν στήριξη της Ελλάδας στο Μακεδονικό
Οι προχθεσινές δηλώσεις του έμπειρου Ρώσου ΥΠΕΞ, Sergey Lavrov, να μη διευκολύνει η Ελλάδα το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της «όποιας λύσης και ονομασίας» για την ΠΓΔΜ, ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ερμηνεύτηκαν λανθασμένα από ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα ως στήριξη της Ρωσίας προς τη χώρα μας, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι πρώτη η Μόσχα είχε σπεύσει να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα με την Monkeydonia.
    Όπου να 'ναι θα αρχίσουν τις κουμπουριές και θα διαλυθούν, μόνοι τους, όσο εμείς θα πίνουμε τον καφέ μας.
    Κρίμα τον αγωνία, τον κόπο και τον αγώνα των προδοτών να ξεπουλήσουν έτσι απλά την Μακεδονία. Με την κομμουνιστική λαχτάρα πως δεν κατάφεραν να εκτελέσουν τα μπαγιάτικα σχέδια του στάλιν και του τίτο θα μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι σχεση εχουν ολα οσα μας διηγειται ο αρθρογραφος με τις διεκδικησεις των σκοπιων εναντι της Ελλαδος και τους σχετικους αλυτρωτισμους...
    Ωρα ειναι να μας πει οτι ο Λαβρωφ ειναι εμμισθος υπαλληλος του Σορος...χαχαχαχα!
    μπα! μαλλον μασωνος θαναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.