16/1/18

Παυλόπουλος για πΓΔΜ: Η ονομασία πρέπει να σέβεται την Ιστορία και να μην αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις

Σε παρέμβαση για την ονομασία της ΠΓΔΜ προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε πως «αυτή πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, άρα να είναι μια ονομασία που σέβεται πρώτα απ' όλα την Ιστορία, δεν παραχαράζει την Ιστορία, και δεύτερον, δεν μπορεί να αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις». «Δεν επιτρέπεται δηλαδή η ονομασία αυτή που θα επιλεγεί να αφήνει ανοιχτά ζητήματα ως προς το status quo των συνόρων» διευκρίνισε και σημείωσε πως τα σύνορα αυτά είναι και αυτά θα μείνουν. Προσέθεσε μάλιστα πως κανένα όνομα δεν μπορεί να επιλεγεί που θα παρέπεμπε, έστω και εμμέσως, σε αλλαγή των συνόρων.
Υποδεχόμενος σε ακρόαση στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως η επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της γειτονικής αυτής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή της προοπτική.


Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «οι Έλληνες, που δεν έχουμε και καμία βλέψη στην γειτονική μας χώρα, έχουμε κάθε λόγο να ευνοούμε αυτή την προοπτική και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», επισημαίνοντας πως αυτό όμως έχει μια προϋπόθεση: Το τι όνομα θα επιλεγεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι το όνομα δεν πρέπει μόνο να σέβεται την Ιστορία και τα σύνορα αλλά πρέπει να μην παραπέμπει σε άλλες έννοιες που επίσης αποπνέουν αλυτρωτισμό. Και τέτοιες έννοιες είναι, όπως ανέφερε ενδεικτικά, μεταξύ άλλων αλλά κυρίως, το ζήτημα της γλώσσας και το ζήτημα της εθνότητας. Είναι αδιανόητο λόγω του ονόματος να δημιουργούνται ψευδείς διεκδικήσεις για ζητήματα γλωσσικά και εθνοτικά.

Επομένως, υπογράμμισε καταληκτικά, η ΠΓΔΜ πρέπει να κάνει όλες τις αλλαγές στην έννομη τάξη της που είναι απαραίτητες για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος υπό τις ως άνω προϋποθέσεις. Αν δεν τις κάνει, διαμήνυσε, αυτή θα είναι αποκλειστικώς υπόλογη για τις αντίστοιχες συνέπειες, όχι η Ελλάδα.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Ο κ Παυλόπουλος απετυχε να χειριστει κατάλλξλα τα γεγονοτα 2008 -με το συστυχωσ (εύχομαι τελευταίο) θύμα κ Γρηγορόπουλο- Αφού δέν κατάφερε να χειριστεί επιτυχώς ένα απλό εσωτερικό θέμα , πώς είναι δυνατόν νά χειριστεί σωστά ένα θέμα πού είναι ΕΘΝΙΚΟ Εξάλλου οι οργανωτές τών τότε γεγονότων καί τής σημερινής καταστάσεως είναι η ίδια φυλή. Εισ τήν παρούσα φάση συμβαίνει νά εξυπηρετούνται 'απαντες εκτός τής Ελλάδος, καί δικαιολογημένα απόλυτα. Απαντες έχουν κατλάβει ότι οι φερόμενοι ως ιθύνοντες εκπρόσωποι του Ελληνισμού, από ευρωβουλη , πρέσβεισ κλπ ενδιαφέρονται γιά τόν εαυτούλη τους διότι απλούστατα τό θρήσκευμά τους είναι ο Μαμμωνάς δηλ τό χρήμα κοινώσ τό πουγκί με τ αγρόσια'η λίρεσ ή γραχμές ή ευρώ, Οπως λοιπόν απεχώρησαν 'απαντεσ από ελλάδα έτσι καί οι εναπομείναντεσ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Γιατί σάς ενοχλει κυριοι τό ότι οι αγαπητί γείτονες θέλουν νά αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και οδύρεσθε, γατί κύριοι σάς ενοχλει ότι εχουν στησει αγαλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να διαλαλουν την ιστορία του Πόσα αγάλματα φανατικοί Ελληναραδες μου εχουμε στήν Ελλάδα εκτόα απο αυτο τής Θεσσαλονικης, και εκτός από αυτο πού εφτειαξε ο κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ στήν ΠΙΕΡΙΑ. ΟΥΔΕΝ΄
    Καί για να μην ξεχνιόμαστε , όπως ένας διοικητησ μιασ υπηρεσίας εχει σιχαθει τό καθε υποκείμενο που καθε μερα του πρηζει τα συκωτια με διαμαρτυριεσ , απεργιεσ απειλεσ κλπ και λεει ΑΜΑΝ να τον ξεφορτωθω έτσι και ΑΠΑΝΤΕΣ μάσ βαρέθηκαν , και μας σιχάθηκαν. Στά γεγονοτα 2000, όπου 400 μέλη του UCK επιυεθηκαν και κατελαβαν το ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ λόφο έξωθεν σκοπιων, και οι καημένοι σκοπιανοι επιχείρησαν με δυο αεροσκαφη, και δύο ελικόπτερα καζαν παραχωρηθεντα εξ Ουκρανιασ και ανακατέλαβαν τόν λόφο (αυτά τα εβλεπα ο ίδιοσ όλη τήν ημέρα), και χάρισ τήν βοήθεια εξ αδελφήσ γείτονοσ χώρασ με τεσσερα αρματα μαχησς , όλμουσ , βαρεα όπλα και αφθονα πυρομαχικα κατάφεραν να ανακαταλάβουν τόν λόφο καί να περιορίσουν τον uck ) με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι Αμερικάνοι και να οδηγήσουν ασφαλωσ τουσ 400 στην βαση ΜΠΟΝ ΣΤΙΛ του ΚΟΣΟΒΟΥ 'οπου τους εδωσαν ενα ποσον σε δολλαρια και τουσ αφησαν ελευθερουσ(ιδια αντίληψη), ΤΕλΙΚΑ τί σας ενοχλει , το οτι αυτοί οι ανθρωποι θέλουν να αοναομαζονται Μακεδονες και να εχουν ως ιστορικο προτυπο τον Μ Αλεξανδρο, Η οτι θα εχουν τον Μ Αλεξανδρο και θαβλεπουν οι διερχλομενοι και τουριστεσ ενα ακομη αγαλμα του Μ Αλεξανδρου, εφοσον εμεισ δεν προβάλλαμε ποτε τους εναπομειναντες Μκεδόνεσ ευισκομενοι σε δυο σημεια Νουρισταν ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και πΑΚΙΣΤΑΝ (ιδια αντιληψη), και φυσικα μαλλον φταινε οι σκοπιανοι για το οτι σταματησανε οι εργασιεσ στον ταφο του Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (υπαρχει βιντεο με την κ Σουβλατζη που κατονομαζε Παγκαλο και Παπανρεου)
    ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕς που η κυπροσ κειται μακραν , Ελληναραδες αν δεν καταλαβατε οι γειτονες εχουν περισσοτερο θαρροσ απο εμασ διοτι δεν τους έκλεισαν την σιδηροδρομικη διαβαση της Ειδομενης εκατο ξυπολητοι λαθροεισβολεις για ενα μηνα, ουτε την αντιστοιχη των ελληνοβουλγαρικων συνορων δεκα φορτηγατζηδεσ γιατοι ετσι γουσταρουν . Οχι κυριοι , την επομενη φορα οι βουλγαροι θα μπουκαρουν Νομιμα , βαση συνθηκησ σεγκεν , διοτι όταν διαπραττεται αδικημα σε ομορη χωρα έχουν δικαιωμα να επεμβουν και να ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ τουσ δρατεσ σε όλη τήν επικρατεια τησς γειτονασ χωρασ δηλ ασ πολυμε εκει που σιγουρα θα καταφυγουν δηλ στην ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΑΙΙΙΙΙ στην θεσσαλονικη όπου δεν ειμαστε αξιοι ως απεδειχθη να κανουμε ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ (ΟΧΙ ΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ως ειπε ο Αγιοσ Παισιοσ ).
    Εαν υπηρχε η στοιχειωδησ απλουστατη λογικη τα σκοπια θά ητανε ηδη ενωμενα με την Ελλαδιτσα μας και το θεμα θα ειχε ληξει. Δυστυχως κανεις δεν εμπιστευεται προδότεσ ως ειμεθα οι περισσοτεροι, Ευρεθη εισ μετα απο τοσα ετη να μας πει για την προδοσια της Κυπρου η τισ συνεπειες για τους προδοτες, ουδεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Μας το λέει λάου λάου ότι θα δώσει το όνομα και τη Μακεδονία μας, ο πρόεδρος που έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΝΑΙ.
    Προσποιείται ότι αυταπατάται ότι οι σκοπιανοί στο μέλλον δεν θα έχουν αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Μακεδονίας μας.. Με σύμμαχους ως ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, τους συμπατριώτες τους Βουλγάρους. Και ο νοήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.