28/1/18

Προς ετεροβαρή συμφωνία με την Αλβανία


Ελλάδα και Αλβανία οδεύουν προς επίτευξη συμφωνίας σε ένα πακέτο εκκρεμών προβλημάτων , αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία , που βεβαίως θα κριθεί συνολικά όταν δημοσιοποιηθεί.
Οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα κατά την συνάντησή τους στο Νταβός συμφώνησαν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την  άνοιξη καθώς τον Ιούνιο τα Τίρανα διεκδικούν μια απόφαση της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η Αθήνα θέλει να κλείνει μέτωπα με τις χώρες της περιοχής γιατί το βέτο είναι πλέον ανεδαφική πολιτική πράξη, αλλά η βούληση για το κλείσιμο των μετώπων, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις.

 Η Αλβανία φόρτωσε με πλήθος αιτημάτων και προβλημάτων την ατζέντα των διμερών σχέσεων, η Ελλάδα κάνει παραχωρήσεις, αλλά είναι παράλογο να διατυμπανίζει την εξέλιξη ως επιτυχία.  Στην εξωτερική πολιτική είναι θεμιτό να κλείνουν ειρηνικά τα μέτωπα , ακόμη πιο θεμιτό όμως είναι να κλείνουν με δίκαιο τρόπο και όχι ασύμμετρο, γιατί  τότε , στο μέλλον επανέρχονται ως απειλή.  Η Αλβανία αθέτησε την  υπογραφή της στη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες , παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας, θέτει το λεγόμενο Τσάμικο,  αναρτά αλυτρωτικούς χάρτες, ζητά «διόρθωση» και των χερσαίων συνόρων, θέλει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, την άρση της εμπολέμου καταστάσεως. 

Για τη συνέχεια omegapress

6 σχόλια:

  1. Καιρός να φυγουν οι λαθρο απο το ΣΠΙΤΙ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορουμε να ΠΑΡΑΔΑΧΤΟΥΜΕ καποια στιγμη οτι το ατομο που λειτουργει απο την θεσμικη θεση του πρωθυπουργου στην Ελλαδα, ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ;;

    Πως γινεται να ισχυριζομαι μια τετοια κατηγορια για τον νυν πρωθυπουργο του Ελλαδικου κρατους;;

    Πολυ απλα.
    Διοτι οι πραξεις ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ αυτα που κρυβονται εντεχνως απο τα λογια του νυν πρωθυπουργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία..."

    έγκυρες πηγές με το ζύγι παραμάσχαλα. Μια ομορφιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς τονα...καιρό είχε να φανεί συριζοτρόλ στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικο..εχοντας το εκπληκτικο προηγουνενο της αγνοιας και της διαστημικης βλακειας Τσιπρα ..Κοτζια...με τα Σκοπια..η πιθανοτητα..αυτα τα γαλαξιακα ..μπαζα..να εγιναν νοημονα...ειναι μηδεν.Αν γινει αυτο..θα ισοδυναμει με ανασταση νεκρων..Ετσι οτι πιανουν μεταστοιχειωνεται σε κατι που αν δεν ηταν Εθνικο θεμα..θα γελουσαν ολες οι κατσαριδες της Αθηνας.Λογικα θαναι ετεροβαρης η συμφωνια..αφου τα ατομα δεν μπορουν να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.