19/1/19

Καθαρές κουβέντες. Όποιος παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας θα είναι Εφιάλτης

Δημοσιεύθηκε πριν ένα χρόνο, τις 6 Ιανουαρίου 2018
Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Το 1992 ήταν κρίσιμο για την ευρύτερη βαλκανική περιοχή, αλλά και όλον τον κόσμο. Η πρόσφατη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και ο κατακρημνισμός των υποστηριζόμενων από εκείνην ολοκληρωτικών καθεστώτων διαμόρφωναν νέα δεδομένα στη γεωγραφία, την πολιτική και την οικονομία. Χώρες που επί χρόνια βρίσκονταν κάτω από τον απεχθή κομμουνιστικό ζυγό απελευθερώνονταν.
Στην άλλη άκρη της υδρογείου οι, επικεφαλής του «Ελεύθερου Κόσμου», Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναδύονταν νικήτριες του Ψυχρού Πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την ενδεχόμενη αλαζονεία με την οποία θα αντιμετώπιζαν πλέον τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Ο κόσμος έπαιρνε νέα μορφή και κάθε κράτος προσπαθούσε να βρει τη θέση του στο νέο παγκόσμιο σύστημα.
Η προσοχή της μοναδικής πια υπερδύναμης στράφηκε, εξ ανάγκης, στις όμορες με τη Ρωσία χώρες, όσες υπέστησαν τα δεινά του κομμουνισμού και σε εκείνες που γεωγραφικά θα έπρεπε να αποτελέσουν ανάχωμα στη «δεύτερη ημέρα» της Ρωσίας. Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά τις διαβεβαιώσεις της μη επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Άλλωστε, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου ήταν διαφορετικό δεν θα ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο διαφύλαξης των συμφερόντων της η Σοβιετική Ένωση;
Το 1991 με «βελούδινο» τρόπο αποσχίσθηκε από την Γιουγκοσλαβία κερδίζοντας την ανεξαρτησία της η Σλοβενία. Ήταν η αρχή του τέλους για το ανομοιογενές κράτος που συντηρούσε η αντιπαλότητα Δύσης-Ρωσίας. Αυτό διαλύθηκε σε περισσότερα κομμάτια από όσα είχε συντεθεί. Και καθένα εξ αυτών διεκδικούσε αξία και ρόλο στο λυκόφως του 20ου αιώνα, ακόμη κι αν αυτό θα γινόταν με την επανύψωση παρωχημένων λαβάρων εθνικισμού.
Κάπως έτσι έγινε εμφανίσθηκε το πρόβλημα που απέκτησε η Ελλάδα με το νεοσύστατο (1991) κράτος των Σκοπίων, το οποίο για να έχει λόγο ύπαρξης μετά από δεκαετίες ανυπαρξίας και καταπίεσης καπηλεύθηκε ανυπόστατους ισχυρισμούς περί «μακεδονικότητας» και επικαλέσθηκε διάφορες άλλες ιστορικές ανακρίβειες περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού έθνους». Εδώ να σημειωθεί, ότι τα νέα κράτη που σχηματίσθηκαν μετά την βήμα-βήμα διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ενδύθηκαν τον μανδύα του άκρατου και βίαιου εθνικισμού.
Στην Ελλάδα οι πιέσεις από τις άγνωστες εν πολλοίς συνέπειες των κοσμοϊστορικών γεγονότων στην γειτονιά ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν μια εξ αντικειμένου ασταθής κυβέρνηση όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι κοινωνικές αντιδράσεις στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής ήταν πάρα πολλές από έναν μπετοναρισμένο πράσινο κομματικό μηχανισμό, ο οποίος έλεγχε ασφυκτικά τα πάντα∙ από συνδικαλιστικά σωματεία μέχρι και ΜΜΕ. Η αδυναμία ουσιαστικής διακυβέρνησης έφερνε εσωκομματική γκρίνια και διχόνοια και όλα έδειχναν ότι μια διακρατική κρίση από το πουθενά θα επιτάχυνε τις εξελίξεις.
Η κρίση αυτή ήρθε και αφορούσε την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, το οποίο, άμα τη ανεξαρτησία, του θέσπισε στο Σύνταγμά του την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η Ελληνική Δημοκρατία, όπως αναμενόταν, αντέδρασε και η διεθνής κοινότητα επενέβη για να διαχειριστεί το ζήτημα.
Δυστυχώς, οι χειρισμοί μας ήταν κακοί και το εθνικό μας δίκαιο βρέθηκε συμπιεσμένο μεταξύ αφενός της αμερικανικής βούλησης για ταχύτατη ενσωμάτωση των Σκοπίων στον άξονα των δυτικών δυνάμεων και αφετέρου της εφεκτικής ελληνικής στάσης.
Η θέση της ελληνικής πλευράς ξεκαθάρισε το 2008, όταν με αφορμή την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ για διεύρυνση συμπεριλαμβανομένου και του κράτους των Σκοπίων η κυβέρνηση Καραμανλή διατύπωσε την ανάγκη για «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με ισχύ έναντι όλων». Παρακάμφθηκε με τον τρόπο αυτόν η πραγματική βούληση των Ελλήνων πολιτών, όπως είχε εκφραστεί σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια, η οποία ήταν αντίθετη με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είτε ως πρώτου είτε ως δεύτερου συνθετικού. Η ελληνική κοινωνία πανηγύρισε το μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, αλλά ουδείς παρατήρησε τότε πως οι πολιτικοί είχαν αψηφήσει την πραγματική της βούληση και είχαν υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας, παραχωρώντας τη λέξη «Μακεδονία» στα Σκόπια.
Εδώ και λίγους μήνες, η κυβέρνηση Τσίπρα σίγουρη για την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα έχει βαλθεί, εκτός από το Κυπριακό, να…λύσει και το Σκοπιανό. Άνοιξε, λοιπόν, το ζήτημα αιφνιδιάζοντας μια ανέτοιμη και σκόρπια αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα λοιπά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία δεσμευμένη από τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008, αλλά και από τη στάση του πατέρα του αρχηγού της στις αρχές του ’90, με φοβικά σύνδρομα να την ταλαιπωρούν, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόκρυψη μιας – υπαρκτής – ενδοκυβερνητικής διαφωνίας, όμως για την ουσία μόλις προχθές επαναδιατύπωσε τη θέση Καραμανλή. Θέση που έχει και η κυβέρνηση. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών πληροφορούμαστε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.».
Συνεπώς, είναι σαφές ότι η λύση που επωάζεται θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», η οποία περιγράφει γεωγραφικά την κοιτίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που μιλούσε ελληνικά και φοίτησε δίπλα στον Αριστοτέλη που συνέγραψε μια σειρά από βιβλία στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια δήθεν «μακεδονική». Η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει διαπραγματεύσεις, με τις επιδοκιμασίες της αντιπολίτευσης, για να παραδώσει τον όρο «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, με αντάλλαγμα δήθεν να κατασιγάσει τις λοιπές αλυτρωτικές του φιλοδοξίες…
Δηλαδή, αυτοκτονία αλλά με προοπτική!
Ας υποθέσουμε, ότι κατ’ ευφημισμόν επιτυγχάνεται μια «λύση» στο Σκοπιανό και το όμορο κράτος ονομάζεται «Άνω Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία» ή «Υπερμακεδονία» ή «Σλαβική Μακεδονία» ή οτιδήποτε άλλο σε «-Μακεδονία». Ας υποθέσουμε, επίσης, χάριν του σεναρίου που εξετάζουμε, ότι τα Σκόπια θα κατορθώσουν να εξαφανίσουν από το Σύνταγμά τους τις όποιες αλυτρωτικές βλέψεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την έξοδο στο Αιγαίο. Ας υποθέσουμε, τέλος, ότι έτσι θα συνυπάρξουμε για λίγο διάστημα ειρηνικά και υποτίθεται ανέφελα.
-Ποίος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον απόπειρα – και μάλιστα θα είναι και δικαιολογημένη – του νεοβάπτιστου κράτους να διεκδικήσει μερίδιο από την πολιτιστική κληρονομιά των Μακεδόνων βασιλέων;
-Ποίος μας εγγυάται ότι δεν θα προωθούν και ως δική τους κληρονομιά την Βεργίνα (αρχαίες Αιγές), την Αμφίπολη, τον χώρο της Πέλλας και τη Μίεζα, όπου μαθήτευσε ο νεαρός Αλέξανδρος;
-Ποίος μας εξασφαλίζει ότι σε βάθος μίας-δύο δεκαετιών από σήμερα δεν θα βρεθεί ένας πολιτικός στα Σκόπια που θα θελήσει να αναθεωρήσει τη συμφωνία που θα έχει υπογραφεί, βασιζόμενος στην αποδεκτή από όλους, ήτοι και από την Ελλάδα, χρήση του όρου «Μακεδονία» και την αυτονόητη στον πολιτισμένο κόσμο συμμετοχή στα πολιτιστικά μνημεία της Μακεδονίας;
Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε υπογράψει την θανατική καταδίκη της Ελλάδας και όχι μόνο της Μακεδονίας; Δεν θα έχουμε ανοίξει την πόρτα διάπλατα στις ορέξεις των Σκοπιανών, οι οποίοι και με την ελληνική βούλα θα κάνουν παιχνίδι ανενόχλητοι και ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ; Εξάλλου, τί θα φαντάζει σημαντικότερο στα μάτια της διεθνούς κοινότητας άπαξ και παραδοθούμε εμείς; Μια χώρα που ονομάζει μια περιφέρειά της Μακεδονία όπως η Ελλάδα ή ένα κράτος που ονομάζεται το ίδιο «Μακεδονία»; Προφανώς, το δεύτερο.
Τέλος για την ώρα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ερήμην των Ελλήνων πολιτών καθιστά τη διαδικασία από μόνη της νόθα.
Όμως, ας προσέξουν καλά οι πολιτικοί που διαχειρίζονται αυτό το ζήτημα. Πλην της ετυμηγορίας των πολιτών υπάρχει και η Ιστορία. Και αυτή δεν κάνει χάρες ούτε σκόντο. Τους Εφιάλτες τούς ονομάζει Εφιάλτες.



18 σχόλια:

  1. Το ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να αποτρέψουμε να δωθεί η Μακεδονία μας στους σλάβους. Πώς μπορουμε να αντιδράσουμε; Ζητώντας εκλογές; ζητώντας δημοψήφισμα ; με διαδηλώσεις; Γιατί η συγκεκριμένη κυβέρνηση μας το έχει πει και αποδείξει ότι σιχαίνεται και μισεί τον ελληνισμό. Τον παραχωρεί οικειοθελώς. Προφανώς, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής , δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τέτοιο μεγαλείο πολιτισμού και το παραδίδουν σε κάθε τυχάρπαστο παραχαράκτη της ιστορίας. Δεν τους νοιάζει αν θα χαρακτηριστούν εφιάλτες ή προδότες γιατί δεν νιώθουν ότι προδίδουν κάτι. Η πατρίδα μας θα ζημιωθεί μόνο. Πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυνόμαστε.!!!!!αυτό αν κατανόησουμε θα επιβάλουμε την γνώμη μας ως πάντα δύναμη εκκλησία του Δήμου ! !!!!

      Διαγραφή
    2. Όταν ο τεράστιος Μητσοτάκης σου είπε ότι σε 10 χρόνια θα το έχεις ξεχάσει δεν το ξέχασες ε. σωστός, μετά σου φταίνε οι αλοι. Όταν έβλεπες μπασκετακι και σου κρύβανε το ΜΑC με μαύρο ταμπελακι ενώ όλος ο πλανήτης το έβλεπε
      δεν σε πείραζε τώρα σε πειράζει

      Διαγραφή
    3. Και ψήφιζες έγκυρα.....κοροϊδάκι...!

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Καὶ ποιὸς σοῦ εἶπε πώς τοὺς νοιάζει ἄν ἡ Ἱστορία τοὺς καταγράψει ὡς Ἐφιάλτες;

    Ὃμως ἄν,ἀφοῦ κάνουν τὴν προδοσία,ἀρχίσουν οἱ βίαιες ἀντιδράσεις πολιτῶν ἐναντίον τους καὶ μεταβληθῆ ἡ Μακεδονία σὲ χάος ἐπικίνδυνο γιὰ τὴν ἡρεμία τῆς χώρας,τότε θὰ λερώσουν τὰ παντελόνια τους ὄχι μόνο οἱ δικοί μας Ἐφιάλτες ἀλλὰ καὶ οἱ ἀνόητοι σύμμαχοί μας ποὺ θέλουν σταθερότητα στὴν περιοχή.

    Πρέπει νὰ τοὺς χαλάσουμε τὴν σούπα.

    ἈΛΛΑ,οἱ δικοί μας πολῖτες εἶναι ράθυμοι καὶ ἀδιάφοροι ἀπὸ τὴν καλοπέραση τῶν τελευταίων 10ετιῶν ,ὁπότε βλέπω τὴν Γερμανία νὰ πετυχαίνει αὐτὸ ποὺ θέλει μαζί μὲ τὴν Τουρκία,διότι μὴ ξεχνᾶμε ὅτι στην Γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων τῆς Μ.Ἀσίας καὶ Πόντου,μεγάλη εὐθύνη ἔχουν οἱ Γερμανοί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,08μ.μ. Σωστη η ερωτηση. Εχουμε μεινει μονοι μας. Οδηγος πλεον η συνειδηση του καθενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς που όντως έχουμε μείνει μόνοι μας είμαστε η κινητήριος δύναμη της δημοκρατίας μας.
    Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν να αποδείξουμε στα συλλαλητήρια εάν ενδιαφερόμαστε ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το τυχάρπαστο συνονθύλευμα του εγχώριου κοτζαμπασισμού που αποτελεί το λεγόμενο "πολιτικό σύστημα", από συστάσεως του Ελλαδικού κράτου, συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο, ώστε, έχει αλλοιώσει τον τρόπο με τον οποίο η Ιστορία λειτουργεί.

    Ούτε μία από τις πράξεις και τις ενέργειές του, δεν είχε το παραμικρό Ιστορικό υπόστρωμα, την παραμικρή ιστορική υποκίνηση, την παραμικρή ιστορική λογική.

    Συνεπώς, ΚΑΙ σήμερα θα λειτουργήσει έτσι. Αδιαφορεί παντελώς γιά την ΙΣΤΟΡΙΚΗ τύχη του Ελληνικού έθνους, όπως αδιαφορούσε πάντα.

    Το ΚΑΙΡΙΟ ζήτημα είναι ότι, αδιαφορούν ΚΑΙ οι ίδιοι οι νεοΈλληνες.
    Αυτό, πώς θα πολεμηθεί ε; Πρίν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχναμε οτι στο παρελθόν Εφιάλτες χαρακτηρίστηκαν ως Εθναρχες στη χώρα μας (Ελλάδα και Κυπρο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πράγματα είναι πολύ απλά...καμία απολύτως υποχώρηση έναντι των Σκοπιανών και των πατρώνων τους δυτικο-αμερικάνων συλλήβδην!
    Πιο απλά δεν γίνεται να ειπωθεί...οι αμερικάνοι είναι που επείγονται να στερεοποιήσουν - έτσι νομίζουν - το σαθρό έδαφος πάνω στο οποίο στηρίζεται το κράτος των Σκοπίων για να εξασφαλίσουν το φυλάκιο τους επ΄αυτού στη Βαλκανική απέναντι σε μια Ρωσία που επιστρέφει σε όλα τα μέτωπα ακάθεκτη, ας υποχρεώσουν λοιπόν τους Σκοπιανούς σε υποχώρηση πλήρη και άνευ όρων, γιατί δεν το κάνουν όμως; Μα πολύ απλά επειδή επενδύουν ακριβώς σε αυτόν το αλυτρωτισμό των Σκοπιανών και στην δημιουργία μόνιμης εστίας προβλημάτων στην Βαλκανική σε βάρος μας, επειδή απ' όλους του υπόλοιπους Βαλκάνιους είμαστε οι μόνοι υπολογίσιμοι ως δύναμη επιρροής στην περιοχή και αυτό δεν τους αρέσει, ολοφάνερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι δεν αναγνωρίζουν και απεμπολούν την Βόρειο Μακεδονία είναι Εθνοπροδότες, είτε συνειδητά, είτε λόγω ηλιθιότητας
    Η απεμπόληση του ονόματος Μακεδονία απο τα λεγόμενα σκόπια αποτελεί εγκλημα κατά του Ελληνισμού!
    Η Βόρειος Μακεδονία αποτελεί κομμάτι της Μακεδονίας. Ουδέποτε θα το απεμπολήσουμε, ό,τι και να λένε κάποιοι Σκοπιανοί.
    Η διαμάχη για την διεκδίκηση της Μακεδονίας πρέπει να μεταφερθεί στο έδαφος των Σκοπιανών, και όχι στο έδαφος της Ελλάδος.
    Η στρατηγική μας είναι η διεκδίκηση του κατεχομένου κομματιού της Μακεδονίας.
    Η υπεράσπιση, του έτσι και αλλιώς ελληνικού κομματιού της Νοτίου Μακεδονίας, πρέπει να θεωρείται από εμάς αυτονήτη.Δέν συζητείται καθ'οιονδήποτε τρόπο, και θεωρούμε εκτός απο ανόητο, και εθνικά επικίνδυνο να τίθεται σε οποιαδήποτε δημόσια διαβούλευση του τύπου ''Η Μακεδονία είναι Ελληνική'' ζητώντας υπογραφές από ανόητους ''πατριώτες''! https://anentaxtoi-ethnikistes-aitnias.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλαδα και οι κατοικοι της, δεν ειναι αυτη και αυτοι που πολλοι απο εμας ξεραμε εντος και εκτος της χωρας. Θελετε ενα παραδειγμα¨Ριχτε μια ματια εδω μεσα στα σχολιαhttp://www.tovima.gr/politics/article/?aid=930659
    "είναι πράκτορες του Σύριζα... | 05/01/2018 14:39
    ξέρω τώρα εγώ. Τους γνωρίζω καλά. Αν δεν γουστάρουν να φύγουν όχι μόνο από το κόμμα μα και από τη χώρα. Γιατί θα πρέπει να τους ανεχόμαστε τους κοπρίτες τους βόρειους διαρκώς να μας σαμποτάρουν; Φωτιά και τσεκούρι να πέσει να τους κάψει. Μου θέλουν να το παίξουν γενναίοι 'Μακεδονομάχοι' οι λαπάδες τώρα που η εξουσία είναι σίγουρα δικιά μας; Δεν έχουν θέση ούτε στο δικό μας κόμμα ούτε στο δικό μας κράτος. Μπορούμε και χωρίς αυτούς
    να πάνε στο διάολοαπάντηση2959 "

    Τα βλεπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Πρέσπα είναι παράνομη έχει περάσει το χρονικό διάστημα που κατατέθηκε, μετά στην ελληνική βουλή όπως οφείλουμε να την αποκαλούμε και οι Σκοπιανοί έχουν περάσει την κάποια άρθρα τα οποία δεν συνάδουν διότι έχουν αλυτρωτικο χαρακτήρα , δύο φορές τονίζει την Μακεδονία. Γιατί γίνεται η αλλαγή σε βιβλία και άλλα. Φως φανάρι 🚦 όπως η Αλβανία μπήκε στο νάτο και μας την έφερε στην αοζ και προσέφυγε εκεί που όλοι ξέρουν, έτσι και αυτοί κάτι τέτοιο. Απορίας άξιον αυτά τα δύο να μην τρώνε μπατσες από την Ελλάδας πρωί μεσημέρι και βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παναγιωτη, δεν τους ενδιαφερει αν η Ιστορια τους καταγραψει ας Εφιαλτες. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ο Τραπεζικος Λογαριασμος τους. Ειναι τοσο απλο.
    Ο Καμμενος ειχε την ευκαιρια να σταματησει την υπογραφη της συμφωνιας και δεν το εκανε για να μεινει μερικους μηνες στο ΥΠΕΘΑ. Η Κουντουρα πριν εξι μηνες δηλωνε οτι θα καταψηφισει. Τωρα? Να μην αρχισουμε για το Θεοδωρακη που το Ποταμι του κυλαει δεξια και αριστερα και κανεις δεν ξερει που παει. Και τελευταια ξυπμησε και ο Γιωργακης να εκφερει γνωμη δηλωνοντας οτι ειναι προτιμωτερο να ειμαστε ενωμενοι και να αποφυγουμε εθνικο διχασμο. Και εχει δικιο. Οι Ελληνες ειμαστε ενωμενοι εναντια σ' αυτην την προδοσια. Ο γιωργακης δεν καταλαβε οτι ειναι στην λαθος μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι...τι να σου πω,φοβερό κείμενο.Σκάσανε οι προδότες.Και την Μ.Ασία ακόμη την ψαχνουμε επειδή έτσι θέλησαν οι Αγγλοι.Τότε εκτελέστηκαν κάποιοι.Ε,και;
    Δεν εκτελέστηκαν όμως οι υπαίτιοι.
    Και οι υπαίτιοι κρύβονται στην σπηλιά τους στις πρεσβείες της οδού Β.Σοφίας,Οδού Παπαδιαμάντη και της Καρολή & Δημητρίου...
    Οποιαδήποτε κίνηση στρέφεται κατά των Ελλήνων προδοτών είναι παντελώς άστοχη και πιθανόν τα μέγιστα υποκινούμενη.
    Ο εχθρός δεν είναι οι προδότες.
    Ο εχθρός ειναι οι σκοπιανοι,οι αμερικανοί και οι γερμανοί.
    Αν αυτοί μείνουν στο απυρόβλητο ,τότε θάμαστε πάντα υποχείριά τους.
    Και δειλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.