2/1/18

Σημαντική ανακάλυψη - Μια μυστική υπόγεια πόλη στην "τετειχισμένη" Τραπεζούντα

Όσο προχωρούν οι εργασίες αναστήλωσης της ιστορικής μονής του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά αλλά και η αναστήλωση της πόλης και των τειχών των Κομνηνών, τόσο οι εμπλεκόμενοι στα έργα δίνουν πληροφορίες για όσα έχουν βρεθεί, προκαλώντας φρενίτιδα όχι μόνο στους Πόντιους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αφού το συγκεκριμένο μοναστήρι θεωρείται από τα σπουδαιότερα του πλανήτη ενώ η πόλη είναι μεγάλης σημασίας. Η πρόσφατη ανακάλυψη τούνελ και υπόγειων διαδρόμων, αλλά και η ανακάλυψη υπογείων τούνελ και διαδρόμων και στο κέντρο της παλιάς πόλης της Τραπεζούντας, οδηγεί στην εκτίμηση πως υπάρχει ολόκληρη υπόγεια πόλη κάτω από την τετειχισμένη πόλη!
Πρόκειται για πόλη, κατά πάσα πιθανότητα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, σύμφωνα με την τουρκική εφ. «Milliyet».
Την εκτίμηση για ύπαρξη μυστικής υπόγειας πόλης ενισχύει ο εντοπισμός των υπόγειων υδραγωγών που την τροφοδοτούσαν.
Ο Διευθυντής Τουρισμού και Πολιτισμού της Νομαρχίας Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου δήλωσε πως «Οι ταξιδευτές που επισκέφτηκαν την Τραπεζούντα τους προηγούμενους αιώνες, έγραψαν στις σημειώσεις τους για πολλές υπόγειες στοές και διαδρόμους. Υπάρχουν πολλές γραπτές αναφορές για το θέμα. Τώρα ανακαλύψαμε ορισμένες από αυτές. Αυτά τα ευρήματα αναμένεται να ενισχύσουν τον τουρισμό της πόλης μας». 
Τα υπόγεια τούνελ βρέθηκαν στο τετειχισμένο μέρος της πόλης, που αποτελούσε την «καρδιά» της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών.
Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για ανεύρεση κατασκευών που ανάγονται μέχρι το 2.000 π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.