17/1/18

Σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ: Η αγάπη που έγινε μίσος (Α' μέρος)

του Ιωάννη Μπαλτζώη*
«Η Γεωπολιτική επέστρεψε και επέστρεψε με εκδικητική διάθεση, μετά από διακοπές που πήραμε από την Ιστορία, στην αποκαλούμενη μεταψυχροπολεμική περίοδο». Αντιστράτηγος H. R. McMaster, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Γεωπολιτική κατά τον καθηγητή Μάζη, «είναι εκείνη η γεωγραφική, αναλυτική μέθοδος που ασχολείται με τη μελέτη και την καταγραφή της κατανομής ισχύος και του ελέγχου των σφαιρών επιρροής στον πλανήτη».

Άρα, όλα όσα παρακολουθούμε στις σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι Γεωπολιτική και προβολή ισχύος!!
Η σχέση των δύο χωρών Τουρκίας και Ισραήλ δεν είναι πρόσφατη, αλλά έχει βάθος αιώνων και είναι ισχυρή και παραμένει έτσι μέχρι σήμερα. Θα εξηγήσω παρακάτω τους ισχυρούς δεσμούς των δύο λαών.
Θα αναφερθούμε με χρονολογική σειρά στις σχέσεις των δύο κρατών:

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Αυτο που με φοβιζει ειναι μηπως καποια στιγμη η τουρκια ξαναγυρισει στην αγκαλια του Ισραηλ και μεινουμε εμεις αμανατι σαν τους εφημερους εραστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑντοτε ητανεμ τωρα εαν θελησουνε να την νουθετησουνε με παρρησια και αγαπη υπαρχουν ηδη οι χρησιμοι ηλιθιοι για αυτε στισ δουλειες, οπως ασ πουμε το 1974, ειδατε πωσ λειτουρησε το ολο ζητημα , Ετσι θα γινει και τωρα μ εαν δεν το εχουμε ηδη αντιληφθει. Πιστευει κανεις πωσ αν αυριο η εκλεκτη φυλη του θεου θελησει να αλλαξει μια κυβερνηση ειναι δυνατον να αποτυχει ερωτω.
      Εδω φερανε κυβερνηση αυτους που πριν γινουνε ειχανε ξεκαθαρισει οι ανθρωποι οτι τα σκοπια εχουν το δικαιωμα να λεγονται Μακεδονια, Τωρα ιδρωνει ο Αμερικανοσ να λεει οτι αυτο δεν ειναι σωστο διοτι βλεπει οτι θα μπλεχτουν και οι κομιτατζηδεα που ονειρευονται την συνθηκη αγ στεφανου,ΑΛΛΑ και το κρατοσ σκοπιων που απευθυνομενο σε μας λει ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ καθοτι Ελληναραδες μου πιο λιανα ΣΥ ΕΙΠΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ......

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.