27/1/18

Αν δεν προσέξουμε, ο Ερντογάν θα διαλύσει την Ελλάδα, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θα εξευτελίσει τις ΗΠΑ

Ερντογάν κατά της Ευρώπης για τις διαδηλώσεις των Κούρδων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί ότι θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις στη Συρία. Την ίδια στιγμή εξαπολύει πυρά κατά της Γερμανίας και του Βελγίου, όπου οι Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους
«Η επιχείρηση κλάδος ελαίας θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί η ασφάλεια του λαού μας» είπε, για μια ακόμη φορά, σε ομιλία του το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ταγιπ Ερντογάν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σχεδόν σε κάθε ομιλία του, τονίζει πως οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού θα επεκταθούν για να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, ενώ προσθέτει ότι στη συνέχεια σειρά θα πάρει και το Μούνμπιτζ. Πρόκειται για μία περιοχή δυτικά του Ευφράτη, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι.

Η παρουσία τους εκεί είναι αφορμή τριβής μεταξύ ΗΠΑ -Τουρκίας καθώς, σύμφωνα με την Άγκυρα, η Ουάσιγκτον είχε υποσχεθεί πως θα αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη. Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός ομόλογός του, Ρεξ Τίλερσον, έχει προτείνει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας τριάντα χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, ώστε να ανασταλούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

«Επιτίθενται στους  πολίτες μας»
Στη σημερινή του ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε και κατά της Γερμανίας, αλλά και του Βελγίου, με αφορμή τις επιθέσεις σε τεμένη και τις διαδηλώσεις των Κούρδων σε αυτές τις χώρες. «Πώς θα δικαιολογήσουν τους αδελφούς μας που σκοτώθηκαν ενώ έκαναν την προσευχή τους σε τέμενος»; είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Και συνέχισε: «Η ΥPG καίει τα τεμένη μας. Τι περιμένει η Γερμανία; Επιτίθενται στους πολίτες μας σε Γερμανία και Βέλγιο. Τι περιμένουν αυτές οι χώρες; Τί θα έλεγαν, αν αυτά συνέβαιναν στην χώρα μας και η αστυνομία μας δεν αντιδρούσε;» Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια...»
Deutsche Welle

5 σχόλια:

  1. Πάει ο υπνος μας για απόψε, ο Ερντογάν θα διαλύσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ !
    Η Ελλάδα φροντίζει εδώ και χρόνια για την αυτοδιάλυση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It did happen in Istanbul in 1955 where the Turks burnt the Greek houses down and killed the people under the Turkish police supervision.
    But if we wait for Tsipras to respond to Erdogan we will wait for ever....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Let's also don't forget the saying; "Every country has a history. Turkey has a criminal record".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αμερική έχει μνήμη ελέφαντα (και έντονη εκδικητικότητα) όπως διαπίστωσε και ο Καντάφι.
    Η Αμερική θα ανταποδώσει την εχθρική συμπεριφορά πολλαπλά στον Ερντογάν.

    Αυτό θα γίνει σε «Time and Place of Our Own Choosing» όπως λένε και τα «Αμερικανάκια».

    Δηλαδή η Αμερική έχει τρόπους να πλήξει τον Ερντογάν εμμέσως. ΠΧ. Μέσω Τούρκων ανικαθεστωτικών ή/και Κούρδων. Αυτό θα συμβεί σύντομα ή μάλλον σε βάθος χρόνου για να μην φαίνεται ως αμερικανικά αντίποινα. Ο Ερντογάν δεν θα έχει καλό τέλος.

    Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να εκμεταλλευθεί ότι ευκαιρία προκύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γράφουν κάτι άρθρα αυτοί οι μπεκρήδες γερμανοί της DW, γελάει και το χειλάκι μας Κυριακάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.