27/1/18

Έλληνες πατριώτες, διαβάστε με προσοχή "Περί Οικουμενικού Πατριαρχείου"

Αξιότιμε κύριε Καλεντερίδη.
Εύχομαι να σας βρίσκω καλά. Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι οοοοοοο, κατάγομαι από την οοοο και από το 000 υπηρετώ από την θέση του Ιεροψάλτου στον Ιερό Ναό οοοοο στην Κωνσταντινούπολη.  Σας παρακολουθώ πάντοτε με μεγάλη προσοχή στις εκπομπές που φιλοξενείστε, αλλά και τα άρθρα σας. Αφορμή να σας στείλω προσωπικό μήνυμα είναι κάποια  σχόλια αναγνωστών στο άρθρο που ανεβάσατε πριν 14 ώρες και αφορούσε τους Τούρκους που μπήκαν στο Ιερό της θρυλικής Αγιά Σοφιάς.
Συγκεκριμένα: ‘’Αυτός ο τουρκοσπορος βαρθολομαιος είναι περισσότερο Τούρκος από τούς Τούρκους’’ και το άλλο ’’που ειναι εκεινος ο τουρκοσπορος ο βαρθολομαιος?’’. 
Για εμάς που υπηρετούμε την μαρτυρική Μεγάλη Εκκλησία, που ζούμε εδώ (δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα αντέξουμε…) και με τις συνθήκες που γνωρίζετε πολύ καλά… ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης είναι κάτι πολύ σοβαρό, είναι ο πατέρας που μας ενδυναμώνει και με την θέα του και μόνο, είναι τα πάντα με λίγα λόγια.

Και ξέρετε, Ρωμαίικο χωρίς Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και κατ΄επέκτασιν και Οικουμενικό Πατριάρχη δεν υπάρχει.
Το Ρωμαίικο υπάρχει όσο υπάρχει Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. 
Θεωρώ λοιπόν ότι, δεν αξίζει να γράφονται τέτοια κατάπτυστα σχόλια στην σελίδα σας, πέραν του ότι είναι εντελώς ανιστόρητα και εμπαθή προς τον Πρώτο της Ορθοδοξίας και του γένους…
Να Τον βρίζουν και να Τον πολεμούν οι Έλληνες, αυτό Τον στεναχωρεί αφάνταστα. Έχει τον πόλεμο από τους Ρώσους, όχι και τους Έλληνες, αμαρτία είναι…!.
Σας ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου, αλλά το γράφω επειδή σας σέβομαι εσάς και τον αγώνα σας.
Δεν ξέρουν οι πολλοί ότι, όσοι βρίσκονται στην Πόλη και στην Μεγάλη Εκκλησία, ζουν μια καθημερινή χαρμολύπη, μια σκλαβιά που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εκ του μακρόθεν. 
Και τι κάνουν τελικά κάποιοι Θεότρελοι στην ΚΠολη; Μα φυλάνε τα πάτρια και την πίστι των πατέρων μας…
Εύχομαι ο Θεός και η τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος φέρουσα Αειπάρθενος Μαρία, να σας σκεπάζουν πάντοτε.
Με εκτίμηση
οοοοοοοο
οοοο ΚΠόλεως

Σημείωμα
Το ανωτέρω κείμενο είναι μήνυμα ενός Έλληνα, που σηκώνει στο Σταυρό του Μαρτυρίου στην Κωνσταντινούπολη και μου το έστειλε τις 3/8/2017 10:17 Μ.Μ., όταν και πάλι έγραψα ένα άρθρο για το Πατριαρχείο.
Διαβάστε το με προσοχή όλοι όσοι βρίζετε.

13 σχόλια:

  1. Το θέμα ότι εσείς κύριε ιεροψαλτα θέλετε οπως λέτε Ρωμαίικο, ενώ εμείς ΕΛΛΑΣ. Δεν καταλαβαίνω την επιμονή στον όρο Ρωμαίικο και Ρωμιός. Νιώθετε Έλληνες κάποιοι ναι ή όχι. Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Έχουμε ήδη τους αριστερούς στην Ελλάδα που δεν θέλουν να αυτοαποκαλούνται Έλληνες. Ξεκαθαρίστε κάποιο τη θέση σας και μη κρυβεστε πίσω από τις λέξεις. Σεβαστός ο όρος Ρωμιοσύνη Όταν όμως ταυτίζεσαι με τον Ελληνισμό. Όταν πρεσβεύει αλλότρια συμφέροντα ειναι μη αποδεκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί Ρωμηοί καί Ἕλληνες.
      Ὁ ὅρος Ρωμηοσύνη, ταυτίζεται μέ τόν Ἑλληνισμό, τρόπον τινά, ὅπως ἡ ψυχή μέ τό σῶμα.
      Μέ τήν διαφορά, ὅτι ὁ ὅρος Ρωμηοσύνη, περιλαμβάνει καί τούς λοιπούς ἱστορικῶς Ὀρθοδόξους χριστιανικούς λαούς ἤ ὀρθόδοξες χριστιανικές μειονότητες τῶν Βαλκανίων, τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καί τῆς Μέσης Ἀνατολῆς. Ὄπου δηγλαδή ὑπῆρξε Ρωμανία.
      Καί μέ αὐτούς ταυτίζεται ὁ ὅρος Ρωμηοσύνη, ἄν διατηροῦν ζῶσα σήμερα τήν ἀνάμνηση τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς καταγωγῆς τους. Καί μέ αὐτούς ταυτίζονται, Ρωμηοσύνη καί κατ' ἰδίαν ἔθνος, ὅπως ἡ ψυχή μέ τό σῶμα.

      Ἡ ἰδιαιτερότητα τῆς ταυτίσεως τῆς Ρωμηοσύνης μέ τόν Ἑλληνισμό, ἔγκειται στό ὅτι ὁ Ἑλληνισμός, ὁ οἰκουμενικός Ἑλληνισμός, ἀπό τότε πού διεδόθη τό εὐαγγέλιο στόν ἀρχαῖο κόσμο καί ἔγινε ἐλεύθερα δεκτό ὁλοένα περισσότερο, ἐπικράτησε δέ παρά τά μαρτύρια, εἶναι πλέον ἀδιάσπαστα ἑνωμένος μέ τήν Ὀρθοδοξία. Καί δέν νοεῖται ὡς Ἕλληνας ἀληθινά, ὅποιος καίτοι καταγώμενος ἀπό Ἕλληνες ὀρθοδόξους χριστιανούς, ἔχει ἄλλη πίστη ἤ θρησκεία ἤ δηλώνει ἄθεος. Εἶναι "λειψός" ἀλλά καί ἐν δυνάμει Ἕλληνας.
      Νομικά βέβαια, Ἕλληνας εἶναι ἐνδεχομένως καί ἄλλης πίστεως ἄνθρωπος, ὡς ἐξαίρεση ὅμως, ἤ καί ὡς μειονότητα.
      Ἡ σύνδεση Ἐλληνισμοῦ καί Ὀρθοδοξίας, σημαίνει τήν ὁλοκληρωμένη ἐπί γῆς παρουσία μας, ὡς ἔθνους. Δέν ἀποκλείει ἄλλους, ἀλλά καί δέν τούς περικλείει, εἰ μή μόνον ὅταν ἐλεύθερα μετάσχουν καί τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως πλήρως, καί τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας.

      Καί οἱ ἄλλοι Ρωμηοί, ἄλλων λαῶν, ὅπως Σἐρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, ὀρθόδοξοι χριστιανοί Ἀλβανοί, ὀρθόδοξοι χριστιανοί Σύριοι, κ.ο.κ.; Ὅταν εἶναι ἐσυνείδητοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί (καί ἄν δέν εἶναι ἐπηρεασμένοι ἀπό τήν αἵρεση τοῦ ἐθνικισμοῦ), αἰσθάνονται φυσικά ὡς ἀδέλφια μας, δηλαδή καί ὡς Ἕλληνες κατά κάποιον (μυστικό) τρόπο - ἰδίως ὅταν μετέχουν τῆς Ἐλληνικῆς παιδείας.
      Οἱ ἄλλοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ὅπως Ρῶσοι, Ἀμερικάνοι, ἤ διαφόρων ἄλλων ἐθνοτήτων, εἶναι ἀδελφοί μας στήν κοινή πίστη, μπορεῖ καί νά μᾶς αἰσθάνονται ὡς ἀδέλφια μας (ἄν δέν εἶναι ἐπηρεασμένοι ἀπό τήν αἵρεση τοῦ ἐθνικισμοῦ), ἀλλά δέν εἶναι Ρωμηοί, ἀφοῦ ὁ ὅρος αὐτός ἔχει συνδεθῆ ἱστορικῶς με τήν περιοχή τῆς Ρωμανίας, δηλαδή τῆς Ἀνατολικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας.

      Ἀντίστοιχα ἰσχύουν, ὡς πρός τούς ὅρους Ἕλληνας καί Ἑλληνισμός, μέ φυλετικῶς συγγενῆ μας ἔθνη ἤ μειονότητες, στήν Νότια Ἰταλία στήν Νότια Γαλλία, σέ μέρος τῆς Ἱσπανίας, στήν κατά τήν ἀρχαιότητα Γερμανία κ.ο.κ., πού ἔχουν χάσει τήν Ὀρθοδοξία.
      Ἡ ἀνάμνησίς της ὄμως στήν συλλογική τους μνήμη, σέ συνδυασμό μέ τήν ἐν μέρει η καί ἐν ὅλῳ μερικές φορές κοινή φυλετική μας καταγωγή, μᾶς ἑνώνει κατά τρόπο πού μόνο ὁ Θεός μπορεῖ να γνωρίζῃ , καί καμιά φορά, καί οἱ καρδιές.

      Τό γένος τῶν Ἑλλήνων-Ρωμηῶν, εἶναι λοιπόν πολύ μεγάλο γιά νά χωρέσῃ σέ ἕνα μόνον "ἔθνος". Ἀλλά καί, ὡς Ἑλληνισμός εἴμαατε πλέον καί Ρωμηοσύνη. Ἡ δέ Ρωμηοσύνη, εἶναι κυρίως καί Ἑλληνισμός.

      ΥΓ. Αὐτά, δέν τά καταλαβαίνουν ὅσοι ζοῦν μόνο στόν χρόνο τοῦ κόσμου τούτου ὡς ἀτομικές ὑπάρξεις ἤ ὡς "συλλογικότητες".
      Οἱ ὑπόλοιποι, ὡς ἔθνη ἤ ὡς ἡγεσέις ἐθνῶν, εἴτε τά καταλαβαίνουν καί τά ἐνστερνίζονται ἤ τά σέβονται, εἴτε τά καταλαβαίνουν καί ἐξοργίζονται παραλόγως (μέχρι πού κάποιες φορές δαιμονίζονται) ἐναντίον μας, καί μᾶς πολεμοῦν.

      Διαγραφή
    2. Και τι ειναι η Ελλας για σενα μεγαλε? Ο Διας και η Αφροδιτη? Ο Ελληνας ειναι Ρωμιος, οπως Ρωμιος ειναι ο Ποντιος, ο Πολιτης, ο Μικρασιατης, ο Κυπριος, ο Βλαχος, ο κατοικος της Κατω Ιταλιας, ο Σαρακατσανος, ο Βορειοηπειρωτης και ουτω καθ' εξης.. Ο ορος Ρωμιος παρεχει προοπτικη ενοτητας και αναπτυξης στον Ελληνισμο. Τοσο πνευματικα οσο και εδαφικα. Ο στεγνος ορος "Ελληνας" μονο οπισθοδρομηση και οπισθοχωρηση προκαλει. Δυστυχως δεν γνωριζουμε ουτε ποθεν ερχομαστε ουτε που πηγαινουμε..

      Διαγραφή
    3. Ρωμηός χωρίς νά εἶναι καί Ἕλληνας (ἔστω Θεολογικῶς, ὅταν δέν κατάγεται ἀπό Ἔλληνες) ἁπλά δέν ὑπάρχει.

      Διαγραφή
    4. Έχετε χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Επίσης έχετε παντελή άγνοια ιστορίας. Ακόμα και για την περίοδο που υποστηρίζετε τη Βυζαντινή δεν έχετε ιδέα της ιστορίας του. Πως είναι Ρωμιοί οι Βούλγαροι οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι κύριε Σωκράτη Αλεξανδρινε οταν ακόμα και στη Βυζαντινή περίοδο αποτελούσαν ξεχωριστά κράτη. Ειδικά με τους Βουλγάρους οι πόλεμοι ήταν συνεχείς, ενώ δεν έλειψαν κάποιες συγκρούσεις και με τους Σερβους. Οι δε Ρουμάνοι δεν υφίσταντο ως έθνος εκείνη την περίοδο και πιθανό να είναι οι αναφερόμενοι ως Βλάχοι στα βυζαντινά χρονικά. Ο δε χώρος της Ρουμανίας ήταν εκτός αυτοκρατορίας. Ποτέ η βυζαντινή αυτοκρατορία δε εκτεινόταν πέρα του Δούναβη, παρά μόνο στους αυτοκρατορικους χρόνους της Ρωμαϊκής μετά την κατάκτηση των Δακων. Όσο για σένα κύριε Ρωμιε τι θες να πεις ο Πόντιος ο μικρασιατης ο Σαρακατσανος ο Κύπριος και ο Βορειουπειρωτης δεν είναι Έλληνας αλλά Ρωμιός. Μάλλον έχεις μεγάλη σύγχυση για τις έννοιες του κράτους και του έθνους. Το έθνος μας είναι Ελληνικό. Κάποτε οι Έλληνες ήταν πολίτες του Ρωμαϊκού κράτους γι αυτό λεγόταν Ρωμαίοι στα επίσημα κείμενα και Ρωμιοί εκλαικευμενα. Τώρα είναι πολίτες κανενός ρωμαϊκού κράτους ή υπάρχει ρωμαϊκό κράτος για να λέγονται Ρωμιοι; Ξεκαθαρίστε πρώτα κάποιοι κάποια πράγματα στο μυαλό σας μελετήστε αμερόληπτα ιστορία και μετά πουλήστε εξυπνάδα.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδη απο το 1453 μεχρι το 1821 πως ονομαζομασταν, αφου δεν ειχαμε κανενα κρατος? Δυστυχως εχουμε εγκλωβιστει στην στενοκεφαλια και την στενοκαρδια μας και γι αυτο στερουμεθα προοπτικης..

      Διαγραφή
    6. Ρωμιοί λέγονταν, αλλά και ραγιάδες και γκιαουρηδες. Αναλόγως πόσο ο έσκυβε το κεφάλι ο καθένας στον κατακτητή. Αυτοί όμως που είπαν να ξεσηκωθούν και να διώξουν τον Τούρκο αυτοαποκαλούνταν και Έλληνες. Κατάλαβες Ρωμιε; Το 1821 εξεγέρθηκαν οι Έλληνες κατά των Τούρκων. Αυτοί που ένιωθαν ραγιάδες, γκιαουρηδες και ρουμ (Ρωμιοι) έσκυψαν το κεφάλι και αφοριζαν τους επαναστάτες για να μη χάσουν οι φαναριωτες, ο υψηλός κλήρος και το σινάφι τους τα προνόμια τους. Επίσης ξέρω ότι δεν πρόκειται να σε πείσω γιατί η αλήθεια θέλει δύναμη για να την αντικρίσεις. Τώρα όσο για τον χαρακτηρισμό ως στενοκεφαλο στο επιστρέφω πίσω, ενώ στενοκαρδος όσο αναφορά την πατρίδα δεν είμαι γιατί λόγο ιδιοτητος θα είμαι απ τους πρώτους που θα μπουν μπροστά να την υπερασπίσουν Θέλω δεν θέλω γιατί έτσι έχω ανδρωθει και εκπαιδευτει και αυτό ειναι το καθήκον μου. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Σχετικά και με τα άλλα σχόλια για το πατριαρχείο:

    Ρε παιδιά έχετε τρελαθεί ? Την πέφτετε στους σκλαβωμένους? Στο τέλος να τους ζητήσετε και τα ρέστα γιατί δεν ξεσηκώνονται και να έρθουν και εδώ να μας βοηθήσουν κιόλας... Έλεος!!!
    Δεν φτάνει που δεν τολμάμε να πούμε αλύτρωτος Έλληνας... Δεν φτάνει που δεν διδάσκεται στα σχολεία η σύγχρονη ιστορία μη τυχόν και θιχθεί η εικόνα του 'πολυπολιτισμου' της χώρας, την πέφτετε και στους σκλαβωμένους?
    Ημαρτον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Να Τον βρίζουν και να Τον πολεμούν οι Έλληνες.."

    Διόρθωση. Οι νεοέλληνες, όχι οι Έλληνες. Οι νεοέλληνες, οι γεμάτοι φθόνο και μίσος προς τους άλλους μισούς νεοέλληνες, Έλληνες, Ρωμιούς, κι του οτιδήποτε κινείται, γεμάτοι αλαζονεία, αυταρέσκεια, αυθάδεια, αλλά και ... πολλές αμφιβολίες..

    Τελικά η επιλογή απ τις μεγάλες δυνάμεις του ονόματος "Ελλάς" γι αυτό το κρατίδιο - προτεκτοράτο αποδείχτηκε άκρως επιτυχημένη μια που κατάφερε μόνη της να εξαφανίσει ριζικά και την "επικίνδυνη" Ρωμιοσύνη αλλά και τον γνήσιο Ελληνισμό.

    Να που η επιλογή ονόματος τελικά έχει ουσία. Να τα βλέπουν αυτά οι βόρειοι γείτονες... Γιατί μας ακολουθούν κατά πόδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει απόλυτο δίκαιο ο Έλληνας της Πόλης, που εκφράζει την ανησυχία του για την στάση ορισμένων από εμάς, όταν χωρίς περίσκεψη, υβρίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας. Ας αναλογιστούμε το κακό που διαπράττουμε, σε βάρος του προπυργίου της Ορθοδοξίας μας, που με αφάνταστες θυσίες και κινδύνους, μία ομάδα ιερωμένων, κρατάνε ακόμη Ελληνικό. Πολλοί επιβουλεύονται την κυριότητά του, εδώ και αιώνες. Ας μην συμπράξουμε λοιπόν οι ίδιοι στην απώλεια του,..θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε από εμάς τους ίδιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.