25/1/18

Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα το στηρίζουμε και κάθε παρέμβαση γίνεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό

Χάρτης του 1467, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε ΄Άνω, ούτε Βόρεια, ούτε Νέα Μακεδονία. Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα, που δεν έχει δικαίωμα κανένας πολιτικός να το αποδεχτεί, εν ονόματι των Ελλήνων πολιτών. Την Κυριακή πρέπει να απδοείξουμε με την παρουσία μας ότι δεν μας εκπροσωπούν και ότι δεν δίνουμε την άδεια στη κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το θέμα. Δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να διαπραγματεύεται την εθνική μας ταυτότητα.
Σάββας Καλεντερίδης*
Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον πατριωτισμό απλών πολιτών.
Πάντα η κριτική μου ήταν στις ηγεσίες.
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.
Χωρίς κομματικά και άλλα κέντρα, χωρίς "ειδικούς", "ιδεολόγους" και άλλα τέτοια.
Ήταν πραγματικά αυθεντική δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών.
Ούτε δεξιά ούτε αριστερά προτάγματα υπήρχαν.

Ένα αίτημα υπήρχε: "Εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να βγάλετε στο παζάρι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας".
Το σάπιο και τελειωμένο πολιτικό σύστημα τα χρειάστηκε.
Αν γίνει το ίδιο στην Αθήνα και μάλιστα με μεγαλύτερη συμμετοχή και παλμό, υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω, να τρομοκρατηθούν και να μην χαρίσουν το όνομα στους πλαστογράφους.
Αυτή η νίκη, θα ανοίξει το δρόμο, θα παιδεύσει τους πολίτες, για να μάθουν ότι όταν αποφασίζει να εκφραστεί και να απαιτήσει η αχειραγώγητη κοινωνία των πολιτών, το πολιτικό σύστημα πρέπει να συμμορφώνεται.
Είναι τραγικό λάθος αυτή η αυθεντική έκφραση να παραλλάσσεται με την εμπλοκή οργανωμένων σχηματισμών.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράζεται χωρίς τη διαμεσαλάβηση κομμάτων και σχηματισμών.
Όσον αφορά το στόχο του συλλαλητηρίου, συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να είναι ένας και ξεκάθαρος. "Όχι στο παζάρεμα της εθνικής μας ταυτότητας".
Ας νικήσουμε σ' αυτό το θέμα και μετά, με την εμπειρία αυτή, να βάλουμε και άλλα θέματα, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
Επειδή έζησα το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και την απίστευτη επιτυχία του, παρά τα κάποια παρατράγουδα, που ήταν παρονυχίδες, θέλων να πω σε σένα και τους άλλους φίλους του ιστολογίου.
Ωριμάζουν οι συνθήκες για να εκφραστεί ο πολίτης και να εξυγιάνει ένα σάπιο αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας.
Το συλλαλητήριο το στηρίζουμε και κάθε παρέμβαση γίνεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.
Τέλος, όσον αφορά τον κ. Μιχάκη, επειδή δεν μου αρέσουν οι αδικίες, ο περί ου ο λόγος δικαιούται να καταγραφεί στην ιστορία ως το άτομο που αποφάσισε και καθόρισε την ημερομηνία του συλαλλητηρίου.
Όμως τώρα δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στην πλάτη του.
Πρέπει να δώσει τη θέση του σε μια δεκαμελή ομάδα που θα την αποτελούν άτομα που εκπροσωπούν σωματεία υπαρκτά, η οποία δεν θα έχει ψεγάδια, που θα εκμεταλλευτούν τα γνωστά κέντρα και τα ΜΜΕ, για να οδηγήσουν το συλλαλητήριο στη γελοιοποίηση και την αποτυχία και να λεηλατηθεί το εθνικό και πολιτικό κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Άρα, στηρίζουμε το συλλαλητήριο, και με παρεμβάσεις το προστατεύουμε από τους γύπες που καραδοκούν, να λεηλατήσουν την παρακαταθήκη της Θεσσαλονίκης, για να ξεπουλήσουν άνετα το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.
Καθαρά πράγματα, χωρίς προσωπικές ατζέντες και υστεροβουλίες.

*Το σημείωμα είναι απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη

11 σχόλια:

  1. Κυριε καλεντεριδη συμφωνω.Το πρόβλημα της ελλαδας ειναι βαθυ.Χθες η μικρα ασια και ποντος χθες η κυπρος χθες τα ιμια χθες η θρακη χθες η ηπειρος κλπ κλπ.Χθες και σημερα η μακεδονια.Αυριο ολα αυτα μαζι θα πεσουν πανω στα παιδια μας.Κατι πρεπει να γινει και γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ κ. Μιχάκης, ὅπως πολύ σωστά λέγει ὁ κ. Σἀββας Καλεντερίδης,
    "Πρέπει να δώσει τη θέση του σε μια δεκαμελή ομάδα που θα την αποτελούν άτομα που εκπροσωπούν...." :
    Αὐτό νομίζω εἶναι τό κλειδί γιά μιά συγκέντρωση χωρίς καπελώματα, ἡ ὁποία δηλαδή θά θέσῃ, καί ὀργανωτικῶς ἀκόμη, σέ ἑνωτική (τοῦ λαοῦ) βάση τό ζήτημα τοῦ ὀνόματος Μακεδονία, καί ὄχι ὡς μέσον προβολῆς κάποιου προσώπου ἤ κάποιου φορέως.
    Εἶναι δέ σωστή ἡ π΄ροταση τοῦ Σάββα Καλεντερίδη, εἴτε εἶναι, εἴτε δέν εἶναι ἀνεξάρτητος καί καλῶν προθέσεων ὁ κ. Μιχάκης.
    Διότι, χωρίς ταπείνωση και χωρίς δεδομένη τήν (εἴτε ἱερή ἀλλά ἀπό τόν ἀληθινό Θεό, εἴτε καί λαϊκή) ἐξουσία ἐκπροσωπήσεως, μόνο μέ τυχόν καλές προθέσεις, καί τίς καλλίτερες ἀκόμη, καί μέ κάποια ἀτομικά προσόντα ἑνός ἤ περισσοτέρων, ἔστω τά ἄριστα, διχασμός θά προξενηθῆ καί ἀλγεινές ἐντυπώσεις, πού κάποιοι θά σπεύσουν νά ἐκμεταλλευθοῦν ἐναντίον τῶν ἀληθινῶν ἐθνικῶν συμφερόντων.

    Δέν πρέπει νά φαντάζεται κανείς, ὅτι τώρα, μέσα ἀπό τό θέμα τοῦ ὀνόματος Μαεκδονία, εἶναι ἡ ὥρα γιά ἀνάδειξη νέας ἡγεσίας μας. Κάτι τέτοιο, θά διαστρεβλωθῆ ἄνετα καί ποικιλοτρόπως, μέ ἀποτέλεσμα νά χάσουμε αὐτό πού κερδήθηκε καί κερδίζεται, μετά ἀπό τήν συγκέντρωση τῆς Θεσσαλονίκης.
    Τώρα δέν χρειάζεται ἀνάδειξη ἡγεσίας, αὐτό τώρα βλάπτει, ἀλλά χρειάζεται μόνο εἰρηνική καί ἐπίμονη ἀποτροπή τῆς ἐκχωρήσεως τοῦ ὀνόματος Μακεδονία, καί ἄρα οὐσιαστικοῦ συστατικοῦ μέρους τῆς ἐθνικῆς ταυτότητάς μας, στά Σκόπια.
    Ἄλλο τό ὅτι ἐνδέχεται νά ἀναδειχθοῦν ἀπό τήν ὑπόθεση αὐτή καί κάποια πρόσωπα, πού ἀργότερα πιό νηφάλια, θά εἶναι σε θέση νά ὑποδείξουν ἀξιόπιστα γιά ὅλους, ἤ νά ὑποστηρίξουν ἀξιόπιστα γιά ὅλους, ἄλλα πρόσωπα γιά πραγματική ἡγεσία τοῦ ὀρθοδόξου χριστιανικοῦ λαοῦ μας καί ὅλου τοῦ Ἑλληνισμοῦ.
    [Αὐτό δηλαδή στό ὁποῖο ἄρνεῖται νά συμβάλῃ ἔστω καί ἔμμεσα ὁ Ἀρχιεπίσκοπος, ἐγκαταλείποντας ἔτσι, χάριν τῆς ἀτομικῆς του ἀποστασιοποιήσεως ἀπό τά πολιτικά, τό ὄνομα Μακεδονία σέ ἐπικίνδυνα χέρια. Εὐτυχῶς δέν πράττει τό ἴδιο ἡ Ἐκκλησία, πού τά μἐλη της, καί οἱ περισσότεροι κληρικοί, πρωτοστατοῦν σοβαρά στήν ἐθνική ἄμυνά μας, στό ζήτημα τοῦ ὀνόματος Μακεδονία - Ἡ ἡγεσία στόν λαό μας, εἶναι ἱερό διακόνημα, ὀρθόδοξο χριστιανικό πλέον διακόνημα, τό ὁποῖο, κυρίως, δίδεται. Πράγματι δέ, δέν κατακτᾶται, οὔτε ἀποκτᾶται].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι που δεν κανει κανενας κουβεντα ειναι οι ελληνικης καταγωγης κατοικοι των σκοπιων.Ειναι άγνωστο το ποσοι ειναι και νομιζω πως αν δουλευτει καλα το ζήτημα θα παιξουν ρόλο σε μια λύση στο μέλλον.Πρεπει αυτο το θεμα να ανεβει ψηλά σε καθε εκδήλωση που γίνεται για την Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θεμα αυτο αναφερθηκε στην Βουλη, ο βουλευτης Η. Κασιδιαρης.

      Ο Κατρουγκαλος απεριψε τετοιο ενδεχομενο, ενω ο Κασιδιαρης παρουσιασε στοιχεια για περιπου μερικες εκατονταδες χιλιαδες.

      Διαγραφή
    2. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΣΙΩΠΟΥΝ.ΑΦΟΥ υφισταται τετοιο θεμα θα επρεπε ηδη να ειχε τεθει.Ποτε δεν ειναι αργα. Θεωρω οτι η Ελλας θα πρεπει να χορηγησει αμεσα διαβατηρια στους Ελληνες των σκοπιων. Το θεμα θα πρεπει να τεθει αμεσα.Ακομη και εαν τελικως τα σκοπια ονομαστουν Βαρντασκα η οτι δηποτε αλλο. Αυτο επρεπε να ειχε ηδη γινει. Υπαρχουν καταλληλοι ανθρωποι, και εγω προσωπικα ειμαι ετοιμος να συνδραμω. Δεν κατεχω ομως τις γνωσεις και την πειρα αλλων .Ας βρεθει απο τωρα μια φορμουλα, διοτι κανεις δεν γνωριζει τι θα γινει αυριο. Η κυβερνηση αυτη , οπως και αλλες μπορει να αλλαξει. Το ζητημα ομως των ΕΛΛΗΝΩΝ που ζουν στα σκοπια θα υφισταται.ΑΝ εχει κανεις το βιντεο με την απορριψη κατρουγκαλου απο την βουλη ας το δημοσιευσει.

      Διαγραφή
    3. Μαλλον διερευσε οτι απο τους ομιλητες θα τεθει τετοιο θεμα απο την εξεδρα, και επειδη τα ορνεα που ιπτανται, το οσμιστηκαν, κανουν τα παντα για να ματαιωθει Η να προβοκατορηθει το συλλαλητηριο των ΑΘΗΝΩΝ. Μαλλον αυτη ειναι και η αιτια των προσπαθειων για φιμωση Η ελεγχο των ομιλητων, γι αυτο η προσπαθεια χειραγωγησης του συλλαλητηριου γινεται εμφανης. Δεν εχουν ολοι την πολυτελεια η τον χρονο η την δυναμη να καθονται σε εναν υπολογιστη και να διερευνουν ολα τα δρωμενα. , προκειμενου να εχουν αποψη. Δεν γνωριζα αυτο με τον κατρουγκαλο. Αλλο λοιπον να ενημερωθει ΟΛΗ η Ελλας μεσω ομιλητων , οτι υφισταται ζητημα Ελληνικης μειονοτητας στα σκοπια και απορριψη αυτης απο την κυβερνηση μπροστα σε λαοθαλασσα, αλλο μεσω συνεντευξεων κλπ. Μιλαμε για πτωση κυβερνησης.Την μυριστηκαν ομως την δουλεια , οι αρουραιοι και κινουνται υπογεια. Γι αυτο ανησυχουν . Ειανι αυτο που λεμε ασταθμιτος παραγοντας. Και αυτην την φορα δεν θα υπαρχουν αγανακτισμενοι.

      Διαγραφή
    4. Απ'οτι διαβαζω, διαμορφωνεται μια τεραστια Λαοθαλασσα.

      Να μην λεμε μεγαλα λογια, παντως η κασταση διαμορφωνεται πανω απο οποιες προσδοκιες.

      Διαγραφή
    5. Προς "ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ",

      Για να αρχισουν οι σωστες αλλαγες η αλλαγη ολευσης στην εξωτερικη διπλωματια μας, επιβαλεται να πεσει αυτο το συνονθυλευμα των εθνομηδενιστων.

      Μετα, με Εθνικη κυβερνηση πιστευω, ολα θα παρουν τον δρομο τους.

      Διαγραφή
  4. ".Ας νικήσουμε σ' αυτό το θέμα και μετά, με την εμπειρία αυτή, να βάλουμε και άλλα θέματα, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία...."

    Αυτο ειναι ΕΦΙΚΤΟ και στο χερι μας ως Εθνικο Σωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα και μονον ειναι το θεμα. Να εξαερωθει αυτη η κυβερνηση μαζι με το χαμαιτυπειο κυνοβουλιο. Μετα ολα τα αλλα βρισκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.