10/12/17

Κιμ Γιονγκ-ουν vs ΟΗΕ: Το Ισραήλ δεν υπάρχει για να του δοθεί πρωτεύουσα…

Kim Jong-un: Israël n’existe pas pour qu’on lui attribue une capitale…
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν αντέδρασε στη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ισχυριζόμενος, όχι χωρίς μια δόση ειρωνείας, ότι το Ισραήλ δεν υπάρχει και γι 'αυτό δεν μπορούμε να του δώσουμε  οποιαδήποτε πρωτεύουσα.

Η Βόρεια Κορέα δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη του Ισραήλ το οποίο θεωρεί ως ένα απλό αμερικανικό ιμπεριαλιστικό παράρτημα, που βρίσκεται προσωρινά στη Μέση Ανατολή.

Για τον Κιμ Γιονγκ-ουν, αυτό που ονομάζεται καταχρηστικά Ισραήλ είναι μια εξωτική ιστορική ανωμαλία που δημιουργήθηκε και συντηρείται από τον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό για να εξαπλωθεί το χάος και η αστάθεια στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας επανέλαβε την αναγνώριση της «παλαιστινιακής κυριαρχίας σε ολόκληρη την ιστορική Παλαιστίνη, με εξαίρεση των Υψιπέδων του Γκολάν, που ανήκουν στη Συρία.»

Μμαχητικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας συμμετείχαν στον τέταρτο ισραηλινο-αραβικό πόλεμο τον Οκτώβριο του 1973 στο πλευρό των στρατών της Αιγύπτου και της Συρίας.

Σήμερα, η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει στρατιωτικά τη Συρία στον πόλεμο της εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ. 

Το 2016, μια μονάδα ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, την οποία αναλυτές σύγχυσαν με κινεζικές δυνάμεις, είχαν αναπτυχθεί στη Δαμασκό για να προστατεύσουν τα διπλωματικά και εμπορικά συμφερόντα της Βόρειας Κορέας σε αυτή τη χώρα.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά


7 σχόλια:

  1. Ταϋγέτη.

    Τελικὰ θὰ μᾶς πῆ ποῦ κορεύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ψυχασθενούς δικτάτορα αλλά για εμάς τους ορθόδοξους και κυρίως για τους χριστιανούς που ζουν στους Αγίους Τόπους οσο και αν ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι ευτύχημα που η Ιερουσαλημ ελέγχεται πλήρως απ τους Ισραηλινούς και οχι από μουσουλμάνους άραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Then you don't know your real enemy. Give them time. The only thing that keeps them from devouring us is the lack of people.
      As far as the clergy living in Palestine, you have sold your soul to the Jewish state long time ago.

      Διαγραφή
  3. για τη Βόρειο Κορέα το Ισραήλ είναι ένα τεχνητό προτεκτοράτο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με σκοπό και στόχο τον έλεγχο του Σουέζ και των αραβικών κρατών και πετρελαιών.Ουδέποτε το αναγνώρισε.
    ΥΓ : Το Ισραήλ αν και μαρξισιτκά ίσως στις αρχές είχε αυτό το σκοπό ενώ ο Σιωνισμός είναι ένας αστικός εθνικισμός και μάλιστα επεκτατικός υπάρχει το παράδοξο ότι χρωστά την ύπαρξη του στη Σοβιετική Ένωση και το ανατολικό μπλόκ.Αν δεν ήταν η πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία να δώσει όπλα το 1947 θα είχε χαθεί από την ταυτόχρονη επίθεση των Αράβων.Οι δε ΕΣΣΔ αναγνώρισαν το κράτος πρώτες ! Άλλαξαν βέβαια στρατόπεδο μετά στους Αραβοισραηλινούς πολέμους.Ιστορικό ανεξήγητο παράδοξο και γεωπολιτικά και ιδεολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ολα για ολα.
      Καθολου ανεξηγητο,εαν αποκωδικοποιησεις τις καταγωγες των σοβιετικων ηγετων της εποχης εκεινης.

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα

      Το τι φρονεί η άφρων Β. Κορέα είναι εντελώς αδιάφορο. Οι ΗΠΑ δεν είχαν ανάμειξη στην ίδρυση τού Ισραήλ, το οποίο είχε δεχθεί την Πρόταση τού ΟΗΕ (1947), για δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, πρόταση όμως που απέρριψαν οι Άραβες. Έτσι και παρά τις δυσκολίες που τού προέβαλαν οι Άγγλοι, κήρυξε την ίδρυσή του το 1948.

      Ο έλεγχος τού Σουέζ ήταν υπόθεση των Αγγλογάλλων, όχι των Αμερικανών. Διάβασε για κρίση του Σουέζ και την Εκστρατεία του Σινά 1956.

      Η (και όχι "οι") ΕΣΣΔ το ανεγνώρισε για τρεις λόγους:
      α) Διότι πάντα πήγαινε αντίθετα μ' αυτά που έκανε η Δύση
      β) Διότι το Ισραήλ εφάρμοσε αρχικά και για πολλά χρόνια το σύστημα τής κοινοκτημοσύνης και
      γ) Βρέθηκε τόπος να πάνε οι Εβραίοι τής ΕΣΣΔ, οι οποίοι πάντα τελούσαν υπό διωγμό, τόσο στην τσαρική Ρωσία, όσο και στην κομμουνιστική (βλέπε δίκη της Πράγας, Νοέμβριος του 1952, υπόθεση με τις « άσπρες ποδιές » 1953 και όχι μόνο).

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.