22/12/17

Σε Κωνσταντινούπολη και Αιγαίο οι τουρκικές πυροβολαρχίες S400

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές από την Τουρκίας, η μια εκ των πυροβολαρχιών S400 που θα αποκτήσει η Τουρκία, θα τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, σε θέσεις που θα προστατεύει την Πόλη, τα Δαρδανέλια, την ευρύτερη βιομηχανική περιοχή καθώς και τις μεγάλες συγκεντρώσεις στρατιωτικών δυνάμεων που υπάρχουν εγκατεστημένες εκεί.

Δυο πυροβολαρχίες θεωρείται πως θα τοποθετηθούν προς την Μεσόγειο ή/και Αιγαίο. Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω ανάπτυξη, η τοποθέτησή τους θα είναι εξόχως «επιθετική» σε ότι αφορά την ελληνική αεροπορία, και αναλόγως σημαίνει πως οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν αεροπορικό αποκλεισμό των ελληνικών νησιών με χρήση των S400. Δεν χρειάζεται να πούμε έτσι πέφτει ο τουρκικός ισχυρισμός πως η αγορά των S400 έχει γίνει για αμυντικούς λόγους, αφού η διάταξή τους κάνει σαφές πως στόχος είναι η αεροπορική απομόνωση των κύριων ελληνοτουρκικών μετώπων, στον Έβρο και το Αιγαίο.


Πιθανή «επιθετική» διάταξη των τουρκικών S400 αφαιρεί την πρωτοβουλία κινήσεων από την ΠΑ, και αποτρέπει αποστολές «εκδικητικού» πυρ, ενώ κάνει τις αποστολές CAS της ΠΑ στον Έβρο και τα νησιά αποστολές αυτοκτονίας. Ταυτόχρονα επιτρέπει στην Τουρκική Αεροπορία να επικεντρωθεί σε αποστολές CAS των επιτιθεμένων τμημάτων, καθώς και σε αποστολές CAS, αφού από την στιγμή που η Ελληνική Αεροπορία θα αντιμετωπίζεται πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο από τους S400.

Με αυτό τον τρόπο τα τουρκικά F-16 δεν θα χρειαστεί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα ελληνικά, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες του αγώνα, καθώς και οι δυο αντίπαλοι θα εκτελούν αφέσεις όπλων από μεγάλη απόσταση. Υπενθυμίζουμε πως το σύνολο των τουρκικών F-16C/D είναι στην έκδοση Block50+Adv, μπορούν λοιπόν να κάνουν χρήση του συνόλου των κατευθυνόμενων όπλων της ΤΗΚ με τον βέλτιστο τρόπο.

Η άφιξη των S400 στο Αιγαίο θα είναι πραγματικά game changer για την περιοχή, και η ΠΑ θα πρέπει να λάβει άμεσα τα μέτρα της (επιγραμματικά, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου νέας γενιάς, νέα βελτιωμένα κατευθυνόμενα όπλα, αλλά και πιθανότατα αεροσκάφη 5ης γενιάς που τις πρώτες ώρες θα καταστρέψουν αντιαεροπορικά όπλα και δίκτυο ραντάρ).

Μια ακόμη πυροβολαρχία θα μετακινηθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο, ίσως πλησίον των τουρκοσυριακών συνόρων. Επίσης γίνεται γνωστό πως κάθε σύστημα ισοδυναμεί με ένα τάγμα S400 ή 2 πυροβολαρχίες (σύνολο 4 πυροβολαρχίες) ή 32 τετραπλούς εκτοξευτές (128 πύραυλοι έτοιμοι για βολή).

Γράφημα Hakan KILIÇ @hkilichsword
ptisidiastima.com/

9 σχόλια:

  1. Ξέρει κανεις οι S300 σε τι κατασταση βρισκονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αλεξανδρος.
      Μαλλον καπου σκουριαζουν μεχρι να βρεθει ο 'καταλληλος' για να τους πουλησει σαν σκραπ στους συμπαθεις ρομα.

      Διαγραφή
    2. Χωρις να ειμαι ειδικος. Οι s300 δεν ειναι οπλο νατοικο, αρα θα ελεγχεται απο τους Ρωσους. Κ να ειναι σε καλη καταδταση οι Ρωσοι ανετα θα τους μπλοκαρουν.

      Διαγραφή
  2. Τελικα το F35 κατηντησε αεροπορικο πορνο για την Ελλαδα μην ξεχνατε ποιοι αρχικα το σχεδιασαν και φυσικα σας εχουν κανει να ξεχασετε το Neuron.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε ''ομόδοξη'' Ρωσσία θα το θυμόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας προστατεύει η ευρωπαϊκή ενωση και το ΝΑΤΟ .Μη φοβάστε.Οι δυτικοφρονες δε μας έλεγαν οτι δε μπορούμε να παίρνουμε ρωσικα όπλα ? Αλλά ξέχασα αλλο Ελλας και αλλο Τουρκία ... Η μια εχει ηγετίσκους και λαό της πλάκας ,η άλλη εχει Ερντογαν και λαό που απέτρεψε πραξικόπημα.Η Ρωσία και οι ΗΠΑ και καθε μεγαλη δύναμη τα λαμβάνει ολα αυτά υπόψιν της ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά δεν έχουν σημασία καμία αφού ούτως ή άλλως το ομόθρησκο ξανθό γένος θα μας σώσει και μάλιστα θα μας χαρίσει την Κωνσταντινούπολη πεσκέσι. Σύντομα θα πίνουμε το καφεδάκι μας στον Βόσπορο και μάλιστα θα φέρουμε και τα μνημόνιά μας στην Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.