2/12/17

Neues Deutschland για επίσκεψη Ερντογάν: Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση

Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 65 χρόνια που ένας Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ελλάδα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland σε άρθρο με τίτλο «Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση».
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι παράδοξο ότι ακριβώς την ίδια μέρα αρχίζει στην Άγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.Παρά το γεγονός ότι Ντεμιρτάς και Τσίπρας γνωρίζονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο, η δίκη δεν αναμένεται να παίξει ρόλο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Αντ΄ αυτού, σύμφωνα με την New York Times υπάρχουν ενδείξεις ότι θα συζητηθεί η έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016».
«Στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων μελών της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις ότι σχεδιάζονταν επίθεση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα. Η εμπειρία δείχνει ότι και άλλες χώρες της Ε.Ε. επιδιώκουν να κατευνάσουν τον Τούρκο δικτάτορα συλλαμβάνοντας φερόμενους τρομοκράτες του PKK ή του PYD. Όμως εκείνος δεν αρκείται σε αυτό και ζητά ολοένα και περισσότερα», συμπληρώνει στο δημοσίευμά της η Neues Deutschland.
Πηγή: Neues Deutschland, Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Πού είναι οι υποστηρικτές και λοιποί κολαούζοι της κυβέρνησης να υποστηρίξουν την πρόσκληση Ερντογάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. And then we will send letters to EU allies compaining about the violations of our air space. Who can take u serious???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε ο πρώτος που εγκαίρως εδώ και πάρα πολύ καιρό στο χώρο της διπλωματικής σκακιέρας, υπερτονίζετε ότι ο Ερντογάν πέρα από όλα τα προβλήματα, πέρα από το ύφος που διοικεί στο εσωτερικό της χώρας και το πώς κινείται στη διπλωματική σκακιέρα, είναι ωφέλιμο η Ελλάδα να έχει καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα και ότι ο Ερντογάν δεν είναι ένας από τους χειρότερους.
      Και ότι επί προεδρίας, ή και πρωθυπουργίας του Ερντογάν τα πράγματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν ήταν και στο χειρότερο σημείο. Επιμένετε σε αυτή τη δήλωση;

      Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο.
      ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο.
      Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ασφαλώς. Αυτό είναι το κυριότερο. Στις τελευταίες 25 μέρες από τότε που γύρισα από την Τουρκία, πλην δυο ημερών, σε όλες τις άλλες ημέρες ήταν οι κινήσεις πάνω από τον ελληνικό χώρο, οι κινήσεις σε χώρους που οι Τούρκοι θεωρούν ότι δεν μας ανήκουν, πολύ περιορισμένες. Έχουμε τουλάχιστον 10 από αυτές τις μέρες που δεν είχαμε ούτε μία παραβίαση, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και ουδείς το σημειώνει αυτό. Μόνο που με πήρανε μια μέρα που είχε υψηλές παραβιάσεις για να πούνε "Κοτζιά τι έκανες που μπήκε η Τουρκία; Να, οι υψηλές παραβιάσεις".
      Αλλά 10 μέρες που δεν είχε γίνει μία παραβίαση, κανένας δεν το θεωρεί νέο αυτό γιατί δεν βολεύει στον τρόπο που μου επιτίθενται."

      http://www.mfa.gr/epikairotita/proto-thema/sunenteuxe-upourgou-exoterikon-kotzia-sto-radiophono-tou-alpha-stous-demosiographous-berukio-kai-lamprou-1122017.html

      Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νικόλαος Κοτζιάς, λέει ότι δεν έγινε θερμό επεισόδιο και δεν γίνονται και παραβιάσεις για κάποιες ημέρες...

      Διαγραφή
  3. Τι προτιμάτε να δώσουμε στον ερντογκάν, πεσκέσι;
    8,18,28 κεμαλικούς πραξικοπηματίες στρατιωτικούς ή κανένα νησάκι;
    Εδώ δώσαμε τον Οτσαλάν που ήταν φυσικός σύμμαχος μας που είναι το πρόβλημα και ωρυόμεθα σαν τις παρθένες εν χαμαιτυπείω για τα ανθρώπινα δικαιώματα των φυσικών εχθρών μας που είναι οι κεμαλιστές;
    Θα έρθει φορτσάτος ο τουρκοπροσκυνημένος. Κάτι πρέπει να δείξει ότι απέσπασε όταν γυρίσει πίσω στην χώρα του. Δώστε του όσους ζητήσει και αν αγαπά δώστε και γαρνιτούρα τους τούρκους τρομοκράτες που σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν.
    Τα κεφάλια αρέσουν στους μογγόλους, δώστε τα στον ντίμη να πάει στο διάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίχνος αξιοπρεπείας δεν έχομε σαν κράτος. Είναι δυνατόν να φέρνει την δική του αστυνομία, για να τον φυλά; Δεν τού φτάνει η ελληνική; Δεν την εμπιστεύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.