17/12/17

Άντε πάλι - Γερμανός αναλυτής: Μόνη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Ρ. Χάλβερ: «Μικρή η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας»

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Όμως ο γερμανός αναλυτής Ρόμπερτ Χάλβερ παραμένει πεπεισμένος ότι μόνο χωρίς ευρώ και με διαγραφή ολόκληρου του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει.Ο φυσικός χώρος του Ρόμπερτ Χάλβερ, ενός από τους πιο τηλεοπτικά προβεβλημένους αναλυτές στη Γερμανία, είναι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου καθορίζεται η τύχη κορυφαίων γερμανικών επιχειρήσεων. Η Deutsche Welle συνάντησε τον Ρόμπερτ Χάλβερ στον εξώστη του χρηματιστηρίου για τον ρωτήσει αν εμμένει ακόμα σήμερα στην πάγια θέση του για αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
«Η ελληνική οικονομία έχει εν μέρει σταθεροποιηθεί, σε χαμηλά όμως επίπεδα, λέει ο γερμανός αναλυτής αγορών. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να αντέξει στον ασφυκτικό κορσέ του ευρώ. Δεν επικρίνω την Ελλάδα, είναι απλά γεγονός. Δεν είναι πιο σημαντικό να δοθεί στην χώρα η δυνατότητα πραγματικής ανάπτυξης; Η πρότασή μου ήταν πάντα να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταφέρει μέσα από την υποτίμηση να ανασάνει. Και μετά από μερικά χρόνια να επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Είναι σίγουρα προτιμότερη μια προσωρινή έξοδος από μια εξαντλητική πολιτική λιτότητας, η οποία στρέφει τους νέους της χώρας κατά της Ευρώπης, από τη στιγμή που δεν τους διασφαλίζει καμία προοπτική».


«Μικρές επιτυχίες» οι πρόοδοι της ελληνικής οικονομίας

Κατά την εκτίμηση του γερμανού αναλυτή στην ιδιωτική τράπεζα Baader Bank οι οικονομικές πρόοδοι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα δεν είναι παρά «μικρές επιτυχίες».

Θεωρεί ότι η χώρα δεν θα σταματήσει να χρειάζεται εκτός συνόρων οικονομική στήριξη. Η χορήγηση πιστώσεων προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, δηλώνει στην DW o Ρόμπερτ Χάλβερ:

«Όταν έχεις ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ δεν αρκεί να τα καταφέρεις για ένα ή δύο χρόνια, αλλά μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι δύσκολο. Μια οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί θα πρέπει κατ΄ αρχήν να ηρεμήσει για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μικρές επιτυχίες, που ικανοποιούν κάποιους θεωρητικούς σε Βρυξέλλες ή Γερμανία, δεν επιλύουν το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η οικονομία έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της για να διασφαλίσει θέσεις απασχόλησης. Το ζητούμενο είναι να δοθεί προοπτική στον πληθυσμό. Δεν νομίζω ότι αρκούν οι συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις για να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα».
ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. Γερμανός προτείνει να διαγραφεί όλο το χρέος μας και το σχόλιό σας είναι "Άντε πάλι";
    Τελικά με ποιανού το μέρος είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια .
    Η νοοτροπια (πολιτες,πολιτικους,δημοσιο και ιδιωτικο τομεα) που δεν αλλαξε...και το υψος του χρεους δεν αφηννουν πολλα περιθωρια αισιοδοξιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσχάτως, κάθε φορά που διαβάζουμε π.χ. ότι:

      «Το ευρώ είναι πολύ σκληρό για την Ελλάδα», το ρομποτάκι (κινέζικος μαθηματικός αλγόριθμος) των Google Ads, «κολλάει» σhίουρα πάνω στη μαγική λέξη... «σκληρό» και σε χρόνο dt εμφανίζει - στο πλάϊ δεξιά του post (της ανάρτησης) - την «στοχευμένη» διαφήμιση:

      «Καλαφατίζω» τη γυναίκα μου 4 ώρες - Εγγυημένη καυτή νύχτα. Θα έχεις στύση σαν 20άρης!!! (πέτυχε το... target group, ο μακάκας της Μαδαγασκάρης!)

      Όλα αυτά τα σχετικά posts, που φιλοξενούνται και εδώ μέσα (όπως «το επιβάλλει» άλλωστε ο πολιτικός πλουραλισμός ή/και η πολυφωνία στα ΜΜΕ), προέρχονται και από το Φατσομπουκικό... Ludwig von Mises (προφέρεται: «Μίζες»... χαχαχα!) Institute - Greece!!!

      September 13, 2015 · 4 οικονομικοί μύθοι που διαιωνίζουν την Ευρω-κρίση:

      1) Το ευρώ είναι πολύ σκληρό για την Ελλάδα.
      2) Ένα ξεχαρβαλωμένο εθνικό νόμισμα θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει απ' την κρίση τονώνοντας τις εξαγωγές της.
      3) Με το δικό της νόμισμα η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει τις αντιδημοφιλείς περικοπές δημοσίων δαπανών.
      4) Κάθε νόμισμα θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια διακριτή πολιτική δύναμη με δυνατότητες φορολόγησης του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το νόμισμα.

      Διαβάστε το πλήρες άρθρο (Αγγλικά)

      οΟο

      17/12/17 - Δεν είναι οι τιμές του πετρελαίου - Είναι ο σοσιαλισμός, ηλίθιε (yashoo ωρέ «Σόϋπλε πάνω στο καροτσούϊν», έγραψες πάλε!)

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/12/blog-post_698.html#comment-form

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Η απόλυτη Αλήθεια.
      ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;
      Αυτά δεν θα τα ακούσετε στα κατοχικά ΜΜΕ.

      Μπορείτε, Σάββατο και Κυριακή στις 12:00-14:00 , να τα ακούσετε από τον Έλληνα Κώστας Ουίλς (εκπομπή «Ελλάδα ώρα μηδέν») στο ραδιόφωνο ART FM 90,6 (διαδικτυακά, http://www.artfmradio.com/).

      Δείτε από το 6:15 της χθεσινής του εκπομπής (Κώστας Ουίλς - Costas Wills 16 12 2017 "ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ", https://www.youtube.com/watch?v=d0bP2GT2PCM) πρώτα τον Καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη να περιγράφει άλλη μια φορά μαζί με άλλα το πώς έγινε η αισχρή υποδούλωση της Ελλάδας.

      Και από το 1:20 ακούστε τον Έλληνα Οικονομολόγο τέως υψηλότατο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά Σπύρο Λαδιώτη, να περιγράφει την οικτρή οικονομική κατάσταση της υπόδουλης Ελλάδας.

      Και να ενημερώνει τι μας περιμένει το 2002 με το τερματισμό της περιόδου χάριτος (δόση άνω των 20 δις ευρώ) και να περιγράφει για το κόλπο με τη μετατροπή του χρέους σε swaps μέχρι το 2099.

      Για να έχουν μέχρι τότε υπόδουλο και χρεωμένο, το άγνωστης τότε Αφρικανικής μορφής (με τα ανοικτά σύνορα, τη γενοκτονία του Ελληνισμού κτλ) κράτος της νυν Ελλάδας.

      Στο ενδιάμεσο μπορείτε να ακούσετε τον ευρωβουλευτή Χρυσογόνο να ελίσσεται σαν το χέλι, νεοταξικά. Που κάποτε είχα παρασυρθεί και τον εκτιμούσα, μη γνωρίζοντας, όπως δεν γνώριζε και ο Κώστας Ουίς χθες, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! 6 Έλληνες Ευρωβουλευτές Στη Λίστα Με Τους Έμπιστους Του Σόρος!
      http://loutrakiodusseas.blogspot.gr/2017/11/6.html)

      Διαγραφή
  3. Αγνωστε εχεις πολλα δικαια...Το σρθρο μρ εξεπληξε...δεν καταλαβα τι λεει ο ποιητης...Ανακαμπτει η ...οικονομια λεει....κι ο γερμανος...θελει να σταματισει την....απογειωση...!!!!!!!! Παει....βγηκαν ολοι οι καλικατζαροι...σεργιανι....Ηρθαν νωριτερα φετος οι αποκριες....εγιναν και 10.000 τερατογεννεσεις...στα μαιευτηρια....επεσε και καυσωνας στην ανταρκτικη ...οπου μενονται πυρκαγιες....επεσε και στην πιατσα πολλη ηρωινη....κι αμα λαχει λεμε και καμμια βλακεια να περναει η ωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.