11/12/17

Προπηλακισμοί σε Αφρίκα/Λεβέντ -Ιδού η φωτό που άναψε φωτιές

Λιντσάρισμα από οργανωμένα σύνολα εποίκων αλλά και εθνικιστικά κόμματα δέχθηκε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα και ο εκδότης της, Σενέρ Λεβέντ.
Από το πρωί, στα γραφεία της εφημερίδας, επικρατεί ένταση, με εξαγριωμένα μέλη κομμάτων αλλά και ανεξάρτητες φωνές εποίκων να φωνάζουν συνθήματα και να εκτοξεύουν ύβρεις κατά του Λεβέντ, με αφορμή ένα σκίτσο το οποίο δημοσίευσε στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Αφρίκα.
"Μηνύματα θανάτου" στην είσοδο της Αφρίκα (Pics)

Το σκίτσο, είναι παρμένο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του δημιουργού. Το σκίτσο φέρει μια φωτογραφία του Τούρκου Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν να είναι κάτω από ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα ανδρός, το οποίο του ουρεί στο κεφάλι με φόντο μια ελληνική σημαία. 
Το σκίτσο καταγράφει με καυστικό προφανώς τρόπο την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα η οποία ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή.
Όπως πληροφορείται το SigmaLive από άτομα στον περίγυρο του εκδότη της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ, το θέμα έχει λάβει διαστάσεις μέχρι την Τουρκία, αφού πληροφορίες που έρχονται απ΄την Άγκυρα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης δικαστικής διαδικασίας εναντίον του. Στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας εξάλλου, θα καταγράφονται όπως αναφέρουν ίδιες πληροφορίες, αναλυτικά όλα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.