4/12/17

Τουρκία: «Καταστροφή» η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

«Θα οδηγούσε σε σύρραξη στη Μ. Ανατολή»
Η επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε «καταστροφή» και θα οδηγούσε σε μια νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Μποζντάγ είπε ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες και η διατήρησή του είναι σημαντική για την ειρήνη στην περιοχή.
«Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και του Όρους του Ναού έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ για να προστατευθεί η ειρήνη στην περιοχή», τόνισε. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, για απρόβλεπτα γεγονότα, συνέχισε.
Σύμφωνα εξάλλου με τον Μποζντάγ, το μέτρο αυτό δεν θα έδινε κανένα πλεονέκτημα στο Ισραήλ, σε άλλες χώρες ή στην περιοχή και το μόνο που θα έκανε θα ήταν να σύρει την περιοχή στον δρόμο μιας νέας καταστροφής.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Σημασία έχει, κι αυτό είνει που μετράει, η αναζωπύρωση παραγγελίας πολεμικού υλικού για να χρεώσουν οι κυβερνήσεις τη κοινόχρηστη περιουσία των λαών προς ιδιωτικοποίηση, στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης του φιλελευθερισμού του ιδιοτελούς αεριτζιδικου αποθεματικου ιδιωτικού κεφαλαίου των υπεράκτιων, ως και κάθε χώρας ενδοχώριον αφορολόγητων παραδείσων, στη Σκύρο λειτουργούν με πιο εξελιγμένες μεθόδους, και με συνδρομή της ασυλιας του ανεξέλεγκτου εκ του Υπουργείου Δικαιοσυνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτεύουσα του Ισραηλ ειναι
    Και η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα των Ελλήνων ειναι . Κάποια στιγμη να ξεκουμπιστείτε πίσω στη μογγολια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.