22/12/17

Διαβάστε το σχόλιο του Μιχάλη Ιγνατίου για το θέμα της Ιερουσαλήμ στον ΟΗΕ και της στάσης που τήρησαν Ελλάδα και Κύπρος

Η Ελλάδα και η Κύπρος υποστήριξαν το ψήφισμα που κατέθεσαν η Τουρκία και η Τυνησία. Θα αποδειχθεί ότι έσφαλλαν. Καλή και άξια η ευαισθησία, αλλά οι χώρες, δυστυχώς, καθοδηγούνται από τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Θα μπορούσαν, ας πούμε, να απέχουν της ψηφοφορίας έχοντας το εξής καταπληκτικό επιχείρημα: «Δεν θέλουμε να παίξουμε το παιγνίδι της Τουρκίας, που εκμεταλλεύεται τους Άμοιρους Παλαιστίνιους».
Αυτό και μόνο να έλεγαν θα «καθάριζαν» και με τους Παλαιστίνιους και με τον Λευκό Οίκο. Δεν θα είχε κανένας παράπονο.
Όμως από τη στιγμή που η Ελλάδα και η Κύπρος έλαβαν θέση απέναντι στην Αμερική, θα βρεθούν σε δυσκολία όταν ο κ. Τραμπ αρχίσει να μοιράζει τις «ποινές»…
Βεβαίως δεν θα τους πούμε εμείς τι θα κάνουν… Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα…
Το ανωτέρο σχόλιο είναι υστερόγραφο στο άρθρο που ακολουθεί:

Ελλάδα και Κύπρος κατά ΗΠΑ και Ισραήλ και υπέρ Ερντογάν στον ΟΗΕ: Βάναυσο πλήγμα στον ρεαλισμό
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θυμούνται αυτή την μέρα, που είδαν να διαπομπεύονται από την Γενική Συνέλευση (του ΟΗΕ) μόνο και μόνο για την άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος». 
Τα παραπάνω δήλωσε χθες, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι.
Αφορμή ήταν το γεγονός ότι 128 χώρες ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης που καταδικάζει τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από την Αμερική, μετά από απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Εθνών είπε ακόμα μία κουβέντα, που προκάλεσε φόβο, καθώς περιείχε απειλές και εκβιασμούς.
Τόνισε: «Θα το θυμόμαστε όταν μας ζητηθεί για ακόμη μια φορά να κάνουμε την μεγαλύτερη (οικονομική) συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη».
Ως γνωστόν, χωρίς την Αμερική, ο ΟΗΕ θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Κυριολεκτικά…
Ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο κ. Τραμπ, τον οποίο περιέγραψαν οι καλά γνωρίζοντες  αξιωματούχοι του, ως «πολύ θυμωμένο». Με το δίκιο του, βέβαια, αν δεχθούμε ότι η πρότασή του για την Ιερουσαλήμ ήταν η πρώτη σοβαρή κίνηση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, και αν θα συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια για τις χώρες που πραγματικά τον διέσυραν.
 Πρώτη και καλύτερη ήταν η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία μάλιστα αντιπροσωπεύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με την ευκαιρία ζήτησε να «πεταχτεί» στην Αμερικανική πρωτεύουσα για να συζητήσει όλα τα προβλήματα που άπτονται των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά φαίνεται πως οι Αμερικανοί του αρνήθηκαν.
Θα αποδειχθεί σήμερα… Εάν όντως του έκλεισαν την πόρτα πρόκειται για μία σοβαρότατη εξέλιξη, που σημαίνει ότι άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο «εκδίκησης» που ανακοίνωσε στον ΟΗΕ η κ. Χέιλι.
Αν τον δεχθούν στην Ουάσιγκτον, τότε οι Αμερικανοί αποδεικνύονται τεράστιοι μπουνταλάδες, που φοβούνται το μπούλιγκ των Τούρκων ισλαμιστών.
Πάντως, για να είμαστε ορθοί δεοντολογικά, στο σημερινό επίσημο πρόγραμμα του κ. Ρεξ Τίλερσον, δεν υπάρχει κανένα ραντεβού, ούτε με τον κ. Τσαβούσογλου, ούτε με οποιονδήποτε άλλο. Για να αρχίσουν να τους υπολογίζουν ξανά σε διεθνές επίπεδο, οι Αμερικανοί πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους σε αυτούς που ρεζίλεψαν τον Πρόεδρο τους στη Γενική Συνέλευση.
Πίσω από αυτήν την προκλητική ενέργεια εναντίον του κ. Τραμπ, βρίσκονται ο Ταγίπ Ερντογάν και η κλίκα του στην Άγκυρα και στη Μέση Ανατολή.
 Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέλαβε το βάρος οργάνωσης της χθεσινής φιέστας εναντίον της Αμερικής, και αυτός πρέπει να «πληρώσει». 
Υπό την έννοια ότι εάν δεν κινητοποιείτο ο κ. Ερντογάν, δεν θα είχε σημειωθεί η χθεσινή πολύ αρνητική εξέλιξη.
Μόνο επτά χώρες, εκτός των ΗΠΑ και το Ισραήλ, υποστήριξαν την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου. Ρεζιλίκια σε «ζωντανή» μετάδοση…
Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι από μόνος του ένα …«ψυχιατρείο». Όταν το είχαμε γράψει μας χλεύασαν μερικοί ανόητοι, αλλά και αυτοί πλέον υποστηρίζουν το ίδιο. Το γεγονός ότι ακούμε τα πιο ισχυρά επιχειρήματα για να αποδειχθούν τα αυτονόητα, μας ικανοποιεί.
Το βασικό θέμα πλέον είναι η Τουρκία, η οποία αποδεικνύεται στον «απόλυτο ταραξία» της Μέσης Ανατολής. Εάν οι Αμερικανοί δεν την επαναφέρουν στην τάξη είναι ως να αντιστρατεύονται τα ίδια τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ο κ. Ερντογάν ενδιαφέρεται μόνο για την Τουρκία και εσχάτως για το παγκόσμιο Ισλάμ. Άρα έχει αναγάγει τον εαυτό του σε εχθρό της Αμερικής…

Πηγή: Τι θα συμβεί όταν ο Τραμπ μοιράσει τις “ποινές” για την ήττα στον ΟΗΕ; Το “λαθος” Αθήνας και Λευκωσίας http://mignatiou.com/2017/12/ti-tha-simvi-otan-o-trab-mirasi-tis-pines-gia-tin-itta-ston-oie-to-lathos-athinas-ke-lefkosias/

36 σχόλια:

  1. καλό παιδί ο μεσιέ μισέλ, αλλά η πιο ρεάλ πολιτίκ είναι να μην σε θεωρεί κανείς δεδομένο και τσάμπα. Η Ελλαδίτσα ό,τι αγοράζει το πληρώνει και ουσιαστική βοήθεια δεν βλέπει. Νσι είμαστε μόνοι μα απέναντι μας ορθώνεται μια ευκαιρία, μια τουρκία έτοιμη να μας πολεμήσει και να χάσει τα πάντα, αρκεί κι εμείς να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιον γράφει ο Ιγνάτιου είναι γνωστό. Πάντως δεν είναι τα Ελληνικά συμφέροντα. Επι της ουσίας η δήλωση της ανεκδιήγητης εκπροσώπου της Σιωνιστικής κυβέρνησης των ΗΠΑ στο ΟΗΕ ότι ««Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θυμούνται αυτή την μέρα, που είδαν να διαπομπεύονται από την Γενική Συνέλευση (του ΟΗΕ) μόνο και μόνο για την άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος», οφείλουν να ξέρουν ότι η διαπομπεύσει των ΗΠΑ οφείλεται στην διαρκη κουρσευσει της πολιτικής των ΗΠΑ από τα μειοψηφικά Εβραϊκά λόμπυ και ειδικότερα από τον εβραίο γαμπρό του αμοραλιστή Τραμπ, τον Κρουνστνερ. Είναι ενάντια στις αρχές και αξίες του Δυτικού κόσμου. Η πραξικοπηματική απόφαση του σιωνιστή γαμπρού θέτουν την ειρηνική πορεία όλης της ευρύτερης περιοχής σε αναταραχή και έκρυθμη κατασταση. Αυτό είναι η πρόκληση για τον ελεύθερο κόσμο και όχι τα τρομοκρατικά πονήματα ενός έμμισθου κονδυλοφορου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ-Ισραήλ δε τίθεται θεμα επιλογής ! Ειναι στο ίδιο στρατόπεδο.Αυτο πρέπει να το καταλάβει όλος ο κοσμος, και οι Παλαιστίνιοι.Δυτσυχως κάποιες οργανώσεις τους οπως η ύποπτη Χαμας δε λεει να το αντιληφθεί. Οπως στο ιδιο στρατόπεδο ειναι και αλλά αραβικά κράτη που στηρίζουν στα λόγια τους Παλαιστινίους και βοηθούν στρατιωτικά το Ισραήλ ! Αρκετά εχουν και επίσημη συμμαχια με το Ισραήλ οπως η Ιορδανία.Το θεμα αυτο απαιτεί ακριβή τήρηση του γράμματος του διεθνούς νόμου και οχι ψήφο συμμαχιών η φιλιών διότι μπορεί να υπολογίζουμε λάθος ! Το μονο που μένει εσσαει στο χρόνο σταθερό ειναι ο διεθνής νομος.Δε μπορεί να εξευτελιστεί μια χώρα στα ματια του κοσμου για κια συμμαχία που μπορεί να μην υπάρχει καν...

      Διαγραφή
  3. Ελλάδα και Κύπρος βοήθησαν την Τουρκία στον ρόλο, τον οποίο θέλει να παίζει, ήτοι προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, ρισκάροντας το δικό τους συμφέρον, το οποίο σαφώς είναι με το Ισραήλ.

    Ειδικά η Ελλάδα έχει προσφέρει πάρα πολλά στους Άραβες τής Παλαιστίνης, χωρίς καμμία ανταπόκριση εκ μέρους των. Αντιθέτως μάλιστα, εκείνοι πρόσκεινται 100% στην Τουρκία.

    Ποιος ο λόγος να φανούν Ελλάδα και Κύπρος ουρά τής Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τοιαυτη περίπτωση ας συντασομεθα σε οποιαδήποτε εγκληματική ενεργεια, που μη ενήμεροι, θεωρούν ότι δεν μας αφορά, φθάνει να μην συμπλέουμε με τον προαιώνιο εχθρό μας...περίεργη ανήθικη λογική...

      Διαγραφή
    2. @Güneş, ως φαίνεται πρέπει να διαβάσεις λίγη ιστορία αφού προαιώνιος μας εχθρός σε σχέση με τον μακρύ ιστορικό χρόνο οι άρτι αφιχθέντες βάρβαροι τουρκο- μογγόλοι δεν μπορεί να είναι, εκτός και αν πραγματικά έχεις αποδείξεις ότι οι Τρώες ήταν πρόγονοι των Τούρκων ή οι Πέρσες του Δαρείου και του Ξέρξη εξελίχθηκαν στους Οσμανλιδες.

      Κατά τα άλλα για την αντίθεση σου περί εγκληματικών ενεργειών κτλ πέσ' τα στους τουρκαλάδες όταν συστηματικά καρατομούσαν εκατομμύρια Αρμενίων Έλλήνων Ποντίων, Κούρδων κτλ.

      Ή όταν σχεδόν για 50 χρόνια κατέχουν την Κύπρο μετά βιασμών και εκτελέσεων κτλ και χιλιάδων αγνοουμένων (νεκρών). Το εκλαμβάνω τουλάχιστον ως χοντροκομμένο ή και γελοίο αστείο να ισχυρίζεσαι πως δεν πρέπει συμπλέουμε με την εγκληματική ενέργεια των Αμερικανών, αλλά να πρέπει να συμπλεουμε με την πολιτισμένη ειρηνική τουρκία (και εδώ με το επιχείρημα σου για να μην κλάψω σκάω στα γέλια).

      Για την ουσία τώρα την οποία αντιλαμβάνομαι να διαστρεβλώνεις ως να είσαι "τούρκος".

      Οι ΗΠΑ δεν έκαναν καμία εγκληματική ενέργεια αλλά απλά θέλουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους που είναι ήδη στο Ισραήλ εκεί που αυτές επιθυμούν. Στην Ιερουσαλήμ δηλαδή, και η οποία στο κάτω- κάτω είναι και η αναγνωρισμένη πρωτεύουσα του Ισραήλ, και εκεί βρίσκονται και το ισραηλινό κοινοβούλιο και ολές οι επίσημες ισραηλινές αρχές.

      Διαγραφή
    3. @ sun

      α) Ποια είναι η εγκληματική ενέργεια;
      β) Ποιοι είναι οι "μη ενήμεροι" και τι "δεν μάς αφορά";
      γ) Ανήθικη λογική το να ενεργείς σύμφωνα με το συμφέρον τής χώρας σου;

      Τα ελληνικά σου χρειάζονται βελτίωση.

      Διαγραφή
    4. Sun,
      εξωτερική πολιτική κάνουν τα κράτη με γνώμονα την ηθική;

      Κατά τα άλλα, ό,τι ακριβώς γράφει ο Nativist ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

      Εξάλλου, ο Μαχίρ Ουνάλ, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΡ δήλωσε σε τουρκικό κανάλι, ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την παγκόσμια ηγεμονία του Ερντογάν.
      Αυτήν επιβεβαίωσε και η χώρα μας;

      Διαγραφή
    5. Ταϋγέτη.

      Ὑπάρχουν καὶ οἰκονομικὰ συμφέροντα.

      Διαγραφή
    6. Ταϋγέτη.

      Ἡ πολιτικὴ καὶ ἡ ἠθικὴ ΔΕΝ κατοικοῦν στὸ ἴδιο σπίτι.

      Διαγραφή
    7. Προς Π.Μ ενίοτε συγκυριακά η ηθική συμπίπτει με την εξωτερική πολιτική. Η καταδίκη του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού και της προσάρτησης της Ιερουσαλήμ στην σιωνιστική μανία, συμπίπτει με την εναντίωση στον ισχυρο Τούρκου στην κατοχή του αδύναμου Ελλαδίτη & Κυπραίου στην κατοχή της προγονικής γης. Ανήθικη λογική είναι η τυχοδιωκτική συμπόρευση με εγκληματικά παρακρατικά κρατικά μορφώματα του δεν υπάρχουν και ούτε θα έχουν διάρκεια στην ιστορική μνήμη οπως αυτό στην κατεχόμενη Παλαιστινη. Η Τουρκική πολιτική και συμπεριφορά είναι ευκαιριακή ανάλογα με τα συμφέροντα αυτών που συγκυριακά ηγούνται. Οι Έλληνες οφείλουν να έχουν αρχές και μην ασκούν τυχοδιωκτική πολιτικη...Εγκηματικη και ανάλγητη πολιτική είναι αυτή της κατεχόμενης σιωνιστικής κυβερνισης των ΗΠΑ

      Διαγραφή
  4. Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να γεμίσει το κενό ισχύος που αφήνει ο Ερντογάν στην περιοχή προσεγγίζοντας την Ρωσία, και την ώρα που ο ταγίπ πρωτοστατεί στην αντιαμερικανική αυτή κίνηση, ειναι τουλάχιστον ανόητο να συντασσόμαστε πίσω από τον σουλτάνο απέναντι στον τράμπ. Κατανοώ το ηθικό ζήτημα που θέτουν μερικοί, αλλά στις διεθνείς σχέσεις δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Μην περιμένετε μετα υποστήριξη στο μακεδονικό, στο κυπριακό ή στο Αιγαίο. Το ξέρω ότι δεν μας έχουν υποστηρίξει οι αμερικανοί στο παρελθόν όσο θα θέλαμε, αλλά τώρα η συγκυρία ειναι μοναδική κι εμείς την κλωτσάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Πράγματι ἔπρεπε νὰ ψηφίσουμε ὑπέρ τῆς προτάσεως τοῦ Tramp.

      Μεγάλη βλακεία ἔκανε ἡ κυβέρνησι,ἀλλὰ αὐτοὶ νομίζουν ὅτι ἡγοῦνται ἀκόμα τοῦ 15μελοῦς.

      Διαγραφή
    2. Agree. But we should for something specific in return; like shinking the oil drilling plattform with the use of F-15's that is about to appear in Greek waters.

      Διαγραφή
  5. Η γιορτή ακόμα δεν ξεκίνησε , αυτά ειναι τα προεόρτια στην μέση Ανατολή , οι δύναμη πυρός και οι αναμετρήσεις που έρχονται θα κάνουν τον πόλεμο της Συριας παιχνιδάκι .... εδώ είμαστε κσι θα το δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλωντας για προαιωνιους εχθρους πεταγωμαστε ξαφνικα στη Τροια. Ο Αντιοχος ο Επιφανης χαθηκε στη πορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντίοχος ο Επιφανής (τρομάρα του!), εκτός κι αν ξέρεις μόνον αυτά που διαβάζεις (μισές αλήθειες) στα σκουπιδοσάιτ, δεν κολλά πουθενά στο "προαιώνιοι εχθροί". Η απαράδεκτη και ντροπιαστική για Έλληνα συμπεριφορά του προς τούς Εβραίους, που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το 12θεο, ξεσήκωσε την Επανάσταση των Μακκαβαίων, που τον πήραν φαλάγγι και τον εξεδίωξαν από τα μέρη των. Αν γνώριζες στοιχειωδώς ιστορία, δεν θα τον ανέφερες καθόλου.

      Βάζε κανέναν τόνο (η γλώσσα δεν είναι ατονική) και άνοιξε και κανένα ορθογραφικό λεξικό.

      Διαγραφή
  7. Πολυ σωστή στάση τήρησε η Ελλας ! Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο ! Αν δείτε σχεδόν ολα τα κράτη της ΕΕ ψήφισαν οτι ψήφισε η Ελλας και η Κύπρος ! Σχεδόν ολα τα κράτη του κοσμου εψηφισαν οτι ψήφισε η Ελλας και η Κύπρος ! Μονο κατι νησιά τύπου Παλάου , Σολομώντος και αλλά τετοια προτεκτοράτα των ΗΠΑ ψήφισαν υπερ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.Αν η Ελλας εψηφιζε υπερ των ΗΠΑ θα γινόμασταν περίγελος του κοσμου περισσότερο απο οτι ειμαστε τωρα που επιτρέπουμε την οικονομική μας κατοχή.Αν εχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ας τα βάλλουν με την Τουρκία ! Εδω γελάμε βέβαια,τιποτα δε θα πάθει η Τουρκία απο τις δυο προστάτιδες δυνάμεις της ... Οπως ο Ερντογαν κοροϊδεύει τον κόσμο ,ετσι κοροϊδεύει κι ο Τραμπ τον κόσμο...Ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ολα για ολα.
      Υπαρχει και η αποχη φιλε μου που 'διδασκεται' και στην Ελληνικη βουλη.
      Οσο για τα κρατη της ΕΕ που επικαλεισαι,για πεσμου αν συνορευουν με καμμια τουρκια-σκοπια-αλβανια.
      Ποσες φορες τα 'πολιτισμενα' και 'ηθικως' σωστα κρατη οχι μονο της Ε.Ε. αλλα και λοιπων μελων του ΟΗΕ μας στηριξαν ;ΠΟΤΕ.
      Παντα σφυριζαν αδιαφορα με συμβουλες να τα βρουμε μεταξυ μας και λοιπες μακακιες.
      Ξεθωριασε το ψηφισμα του ΟΗΕ για την εισβολη στην Κυπρο .
      Κυτταμε στεγνα το εθνικο μας συμφερον και δεν πιανομαστε κοροιδα με τα παραμυθια τυπου: Οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες και χτυπημα στην πλατη.

      Διαγραφή
  8. Παναγιωτη Μπαλακταρη Ειναι κρατος η Ελλαδα; Βλεπε Park, Joseph Hendershot , New York, N. Y. University Press, 1916.
    Aυτο υπηρξαμε αρχικα. Δηλαδη δουλοπαροικια. Μετεπειτα, και μετα την Σηνθηκη Λισσαβωνος μετετραπειμεν σε Ανωνημον Εταιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί η Ελλάδα και η Κύπρος να ψήφισαν έτσι, επειδή ο κύριος Νταβίντ Χάρις να μην συμφωνούσε με την απόφαση του Προέδρου Τράμπ.
    Δεν είναι ένα ενδεχόμενο και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. The Greek and Greek Cypriot politicians have once again let us down. They fail to promote our national interests. They are politically inept to say the least. Abstention was the most sensible choice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς όλους τους σχολιαστές:
    Ο Ιγνατίου γράφει το εξής ως πρόταση. Μην διαστρεβλώνεται τα πράγματα:

    Θα μπορούσαν, ας πούμε, να απέχουν της ψηφοφορίας έχοντας το εξής καταπληκτικό επιχείρημα: «Δεν θέλουμε να παίξουμε το παιγνίδι της Τουρκίας, που εκμεταλλεύεται τους Άμοιρους Παλαιστίνιους».
    Αυτό και μόνο να έλεγαν θα «καθάριζαν» και με τους Παλαιστίνιους και με τον Λευκό Οίκο. Δεν θα είχε κανένας παράπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο τιτλος του ως ανω βιβλιου ειναι British Prime Ministers of the Nineteenth Century. Policy and Speeches.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπηρχε και η αποχη.... Ουτε με τον Αννα...ουτε με τον Καιαφα...Δυστυχως εδω αλλο εγινε....Πηγαμε με το αφεντικο που νομιζουμε αφεντικο τωρα....την Γερμανια......Αυτο το νεο αφεντικο που πολεμησαμε παλια...Οι τυποι οι δικοι μας ακολουθουν το χρημα ...διοτι περασιτουν.....Εδω φταινε οι αμερικανοι....εξεθρεψαν ενα τερας...το τερας αρχισε δαγκωνει τον ευεργετη...καλα να παθουν....απλα εμεις επρεπε βα αποφυγουμε την παγιδα.....με αποχη..
    Αλλα εδω εχουμε λακεδες...ερπουν και γλυφουν....Ας ειναι.... Ο Θεος εχει αλλο σχεδιο....επρεπε να γινει η γκαφα...κι αλλες ισως...αλλιως δεν θα φυγουν τα τομαρια...κακην κακως....Διοτι πρεπει να φυγουν κακην κακως πνιγμενα στις γκαφες τους....Απλα θα υποφερουμε πολυ εως τοτε....αλλα θα φυγουν...αγρια....
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν νομιζω ωφελει σε τιποτα η αναλυση περι την ψηφο της Ελλαδος, διοτι εχουμε Κυβερνηση υπαλληλων. Μπορει και ο Λευκος Οικος ακομη να τους διεταξε να ψηφησουν ετσι, ωστε στο μελλον να μας πει για την πουστια που μου εκανες σου παιρνω τη Κρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καταπληκτικό αυτο επιχείρημα δεν θα αναγραφόταν πουθενά στις ψήφους. Μόνο οι αριθμοί μετρούν οπως πολυ καλα γνωρίζεται Σαββα. Ο Ιγνάτιου κανει το παιγνίδι του και οι αναγνώστες το αναγνωρίζουν ποιος ρίχνει νερό στο μύλο του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού. Οι Τούρκοι συγκυριακά συμπλέουν για τους δικούς τους λόγους οπως κα άλλοι άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με τον Ιγνατίου και τον Σάββα. Ούτε φιλίες, ούτε ιδεολογίες, ούτε συναισθήματα, μόνο εθνικό συμφέρον και στρατηγική.
    Αλλά που να βρεθεί....;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λέτε να θυμώσουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι? Τελευταία φορά που θύμωσαν δώσαν την μισή Κύπρο στους Τούρκους, με τους οποίους για κάποιο λόγο δεν θυμώνουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι αντισιωνιστικοί αγώνες κάποιων πραγματικοί η κατα φαντασία δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδος.Ο Ελληνικός λαός έχει διάθεση για μεγαλύτερη και πιο ριζοσπαστικη συμπλευση με το Ισραηλ.Η ηγεσία μας για άλλη μια φορά χάνει ευκαιρίες.Αυτοί που αντιδρούν παίζουν το παιχνίδι των Ρώσων και των Τούρκων συνειδητά η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ναιας Τιποτα δεν ξερω. Απλως εχω αποτυπωσει το Κυπριακο στο σκληρο δισκο της μνημης μου και παρακολουθω την Κισσιγκεριο πολιτικη στενα. Τοτε, λοιπον, πρωτα βαφτισαν τον Μακαριο ο ΚΑΣΤΡΟ της Αν. Μεσογειου, μετα ανελαβαν τα ΜΜΕ να πεισουν τη διεθνη κοινη γνωμη οτι η Κυπρος στεναζει κατω απο τη μποτα του κομμουνισμου, και πολυ αργοτερα εκαναν το ντου, ως ελευθερωται! Ο Κισσιγκερ σε ηλικια 95 ετων ακομη εποπτευει την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ. Γι* αυτο και η ψηφος της Ελλαδος στον ΟΗΕ δεν εχει το βαρος αποφασεως ανεξαρτητου κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.