16/12/17

Νέα επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Ρίξατε βόμβα στη Μέση Ανατολή με την απόφαση για την Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έριξαν βόμβα στη Μέση Ανατολή με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, μέτρο που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στην περιοχή.
«Η απόφαση που έλαβε η Αμερική για την Ιερουσαλήμ είναι μια νέα βόμβα για τη Μέση Ανατολή», είπε ο κ. Ερντογάν κατά την τελετή εγκαινίων της πρώτης γραμμής του αυτοματοποιημένου μετρό της Κωνσταντινούπολης.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επικρίνει σφοδρά την απόφαση που ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.
Την Τετάρτη, τα 57 μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που συνεδρίασαν εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης. «Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι επιχειρείται να μετατραπεί η Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα ενός κράτους-τρομοκράτη», επέμεινε ο Τ. Ερντογάν, αναφερόμενος στο Ισραήλ.
Λίγο νωρίτερα, σε άλλη ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να ακυρώσουν την αμερικανική απόφαση. «Θα συγκαλέσουμε πρώτα το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αν υπάρξει βέτο (από τις ΗΠΑ που είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ) θα εργαστούμε στους κόλπους της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να ακυρώσουμε αυτήν την άδικη και παράνομη απόφαση», τόνισε.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.