24/12/17

Π. Ήφαιστος, προεδρικές εκλογές: επιλογές αυτοκτονίας ή επιβίωσης;


Στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και ανεξαρτήτως προσώπων, κομμάτων ή ιδεολογιών οι πολίτες της ΚΔ αποφασίζουν εάν θα αυτοκτονήσουν ή εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως κράτος και ως κυρίαρχη κοινωνία.Νομιμοποίηση των τετελεσμένων και δημιουργία ενός πολιτειακά διαστρεμμένου κρατιδίου σημαίνει τελεσίδικη ένταξη της Κύπρου στα πεδία της Τουρκικής επικυριαρχίας. Σε αυτό οδηγούν αναπόδραστα οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Ελβετία. Γι’ αυτό προεξάρχει η άμεση συγκρότηση ενός αντί-ανανικού μετώπου με ξεκάθαρες θέσεις, αρχές και προσανατολισμούς που θεμελιώνουν νέα στρατηγική συσπείρωσης της κοινωνίας για αντιστροφή της αυτοκτονικής Ελβετικής τροχιάς.

ΠΡΩΤΟΝ, κεντρική διττή θέση ενός αντιανανικού μετώπου όσων δεν πείθονται από ανυπόστατα, ερασιτεχνικά και επικίνδυνα ιδεολογήματα σημαίνει: Αξίωση αποκατάστασης της νομιμότητας και ενδυνάμωση της ΚΔ με εφαρμογή της Πράξης Προσχώρησης στην ΕΕ. Είναι αβάστακτη ανευθυνότητα εάν κανείς δεν γνωρίζει ότι η Πράξη Προσχώρησης είναι  νομικά και πολιτικά υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και ότι αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά, πολιτικά και στρατηγικά. Βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει μόνο πλήρη συμμόρφωση με την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Απαιτείται να ορθωθεί άμεσα μια τέτοια αξίωση η οποία δεν πρέπει να μπερδεύεται με ψευτοδιλήμματα περί ΔΔΟ. Αφορά κοινώς αποδεκτές έννοιες, αρχές και κανόνες ως προς το τι συνίσταται ένα βιώσιμο και δημοκρατικά συγκροτημένο κυρίαρχο κράτος  το οποίο ποτέ δεν μπορεί να είναι εσωτερικά διαιρεμένο σε εθνική / ρατσιστική βάση.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, όσον αφορά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και πέραν προσωπικών ή κομματικών σκοπών και φιλοδοξιών, είναι πλέον ώριμες οι προϋποθέσεις συσπείρωσης των αντιανανικών δυνάμεων και δημιουργίας μιας νέας ορθολογιστικής αφετηρίας εσωτερικής ενδυνάμωσης και εξωτερικών συμμαχιών. Αρχής γενομένης με το Ελληνικό κράτος: Για νομικούς, πολιτικούς, ιστορικούς και στρατηγικούς λόγους η ΚΔ απαιτείται να αξιώσει άμεσα από την Αθήνα να εγγυηθεί ξεκάθαρα και απαράβατα την ακεραιότητα της ΚΔ και την ασφάλεια της Κυπριακής κοινωνίας. Συμμαχίες ευρύτερα σχετίζονται με μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα ισχυρών κρατών της Δύσης (είμαστε ενταγμένοι σε όλους τους δυτικούς θεσμούς πλην Ατλαντικής Συμμαχίας και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε).
ΤΡΙΤΟΝ, συνεκτιμώνται επαρκώς, επιπλέον, οι καταιγιστικές στρατηγικές εξελίξεις και το γεγονός πως ολοφάνερα η Τουρκία είναι ένα τρελό λεωφορείο. Είναι πολύ πιθανό, επιπλέον, να προκύψει ένα νέο Τουρκικό κράτος (κυρίως λόγω Κουρδικού) με νέα σύνορα, άλλο καθεστώς και ξανά προσανατολισμένο στις Δυτικές συμμαχίες. Ακόμη και στρατηγικά νήπια γνωρίζουν πως εν μέσω μεγάλων στρατηγικών ανακατανομών συμφερόντων οι δικές μας προτάσεις στην Ελβετία τοποθετούν την ΚΔ πάνω στην Κλίνη του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων για κατακερματισμό, διασκορπισμό και εξανέμιση.
Η ανθρωπολογική εξαφάνιση θα είναι μοιραία: Ποιος αλήθεια θα παραμείνει στην Κύπρο όταν έτσι αναπόδραστα η παρούσα ή μια «άλλη Τουρκία» θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκαλώντας αστάθεια. Δηλαδή, εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών ανακατατάξεων εμείς οι ίδιοι προτείνουμε να δολοφονηθούμε κρατικά, πολιτικά και ανθρωπολογικά. Λογικό και ορθολογιστικό είναι να υπογραμμιστεί πως αν αντιστρέψουμε αυτή την θανάσιμη τροχιά, στην χειρότερη περίπτωση τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν να είναι «αδούλωτα» μέχρι αποκατάστασης της νομιμότητας. Κάτι δηλαδή απείρως «προτιμότερο» από την κρατική αυτοκτονία. Τόσο απλά, τόσο λογικά, τόσο ορθολογιστικά.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ «ψιθυρίζεται» κατ’ ιδίαν και «ολίγον» δημόσια κάτι ανατριχιαστικό: Υποβάλλεται πλέον μια ακραία επικίνδυνη και εξωφρενικά ερασιτεχνική θέση: «Μην φοβάστε, θα κάνουμε συνομοσπονδία και μετά διχοτόμηση», «εμείς ποδά τσιε τσιήνοι ποτσιή». Μεταφράζω: Καταργούμε την ΚΔ στην βάση απλουστευτικών και πολιτικά ανεύθυνων σκέψεων την στιγμή πού όλοι ξέρουν ότι  η Τουρκία επιδιώκει να ελέγξει πλήρως την Κύπρο και να εξαφανίσει τους Έλληνες.
Εν τέλει, με οποιονδήποτε σκεπτικό και εάν γίνει η κατάργηση της ΚΔ και η δημιουργία ρευστών μεταβατικών καταστάσεων θα δώσει στην Άγκυρα όπλο για χαριστική βολή κατά της Κύπρου αφού προηγουμένως την μετατρέψει σε είδος Ιράκ, Συρίας ή Λιβύης. Όχι μόνο τέλος αλλά και ένα φρικτό τέλος.
Εξ αντικειμένου η άμεση συγκρότηση ενός αντιανανικού μετώπου είναι πλέον ζήτημα ζωής ή θανάτου

Π. Ήφαιστος – PIfestos
Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτηςhttps://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα ήταν να αφήσετε πρώτο της ρωσικές παρωπίδες μαζί με τις πολλαπλές τελείες κάποιοι.

    Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη στο Κυπριακό ως σπουδαρχιδιων με Διδακτορική Διατριβή σε Διεθνές πανεπιστήμιο πάνω σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας τα τελευταία 10 – 12 χρόνια. Θα έλεγα ένα και το ξεκάθαρο προς όλες τις χρωματικές παρατάξεις με τις όποιες χρωματικές ιδεολογικές και άλλες θρησκευτικές παρωπίδες.

    Θέση :

    Είμαι υπερ. μιας ενιαίας Ευρωπαϊκού Δίκαιου λύσεως και εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας με τα των μονίμων μέλλων του ως Εγγυητές της ασφάλειας του Νησιού.
    Ενιαίο κοινοβούλιο πρωθυπουργικής Δομής με τα τουρκοκυπριακά και τα ελληνοκυπριακά κόμματα με τον εκάστοτε εκλεγμένο Πρόεδρο του νησιού.
    *(τα επι μέρους αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων , επιστροφή προσφυγών ή αποζημιώσεων κτλ. …)

    Εγγυήτριες Δυνάμεις Άπαξ και δια παντός το Συμβούλιό Ασφαλείας. Ευρωπαϊκός Στρατός και όχι στο ΝΑΤΟ . Ευρωπαϊκός Στρατός και ευρωπαϊκή ασφάλεια σημαίνει ασφάλεια εντός Ευρώπης και όχι εντός Ρωσίας έστω και αν θα εγγυάται την Ασφάλεια της Νήσου και η Ρωσία με την Κίνα ως Μονιμά συμβαλλόμενα μέλη / μέρη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ας έρθουν οι Ρώσοι χωρίς αμερικανο-φοβικές τάσεις να προτείνουν λύσεις .

    Ιδού η Ρόδος .

    Λεωνίδας Ισαάκ Ναχουμ Λεβι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.