24/12/17

Ξεπέρασαν τους 48.000 οι ρώσοι στρατιωτικοί στη Συρία

Πρώτη φορά ανακοινώνεται ο αριθμός τους

Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόϊγκου ανέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εντολή του για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία υλοποιήθηκε. «Η εντολή σας για την αποχώρηση τμήματος των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία υλοποιήθηκε», είπε ο Σόϊγκου, απευθυνόμενος στον ρώσο πρόεδρο, αναφέροντάς του αναλυτικά τα τμήματα του ρωσικού στρατού που αποχώρησαν από τη Συρία, όπως και ότι στη στρατιωτική επιχείρηση πήραν μέρος 48.000 και πλέον ρώσοι στρατιωτικοί.
Εξ αυτών, περισσότεροι από 14.000 παρασημοφορήθηκαν. Είναι η πρώτη φορά που ο Σόιγκου ανέφερε τον αριθμό των ρώσων στρατιωτικών που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
Ο ρώσος υπουργός Αμύνης είπε επίσης ότι επέστρεψαν 36 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα από τις βάσεις στη Συρία, όπως και έξι βομβαρδιστικά TU-22, ενώ επισήμανε ότι παρέμειναν τρεις μεραρχίες της στρατιωτικής αστυνομίας, οι απασχολούμενοι στο κέντρο ειρήνευσης των εμπλεκόμενων μερών και οι στρατιωτικές βάσεις σε Χμεϊμίν και Ταρτούς.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.