14/11/17

Οι ΗΠΑ βοηθούν μονάδες του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, κατά του Άσαντ, υποστηρίζει η Μόσχα

Χάρτης που δημοσίευσε το BBC: Raqqa’s dirty secret
Οι ΗΠΑ φροντίζουν για την ασφάλεια μονάδων του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα υποκρίνονται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στη διάρκεια της επιχείρησης του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης Αλμπού Καμάλ υπήρξαν περιστατικά στα οποία ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός είχε άμεση επαφή και υποστήριξε τους τζιχαντιστές.

«Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα ενεργούν για την προστασία των μάχιμων μονάδων του ΙΚ προκειμένου αυτές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να ανασυνταχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα προσποιούνται ότι πολεμούν την τρομοκρατία για χάρη της διεθνούς κοινότητας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Αλμπού Καμάλ «ανέτρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν φιλοαμερικανικές αρχές που δεν θα ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση και οι οποίες θα ελέγχουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik Μόσχα
mignatiou.com/

Σχετικό με το θέμα, δείτε τι αποκάλυψε το πολύ βρετανικό BBC: Raqqa’s dirty secret

1 σχόλιο:

  1. Το BBC το ανέφερε ανεξάρτητα από τους Ρώσους. Ο δημόσιος φορέας νέων στην Αγγλία έχει στα χέρια της παρά πολλές περιγραφες τον συμβάντων από μάρτυρες που οι ίδιοι ήσαν οδηγοί των οχημάτων που δραπέτευσε τους ισλαμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.