22/11/17

Μακάρι να σεβόμασταν τον εαυτό μας και την Ελλάδα όσο μας σέβονται οι ξένοι

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 διάβασα στις ειδήσεις της ημέρας σχετικά με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Πολωνίας στη Αθήνα.
Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, ο Πολωνός πρόεδρος μετά την κατάθεση στεφάνου γονάτισε μπροστά σε αυτό.
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει από άλλον ξένο επίσημο ή από Έλληνα. Πρώτη φορά παρατήρησα τέτοια τιμητική ενέργεια προς τους νεκρούς μας.
Έγραψα σε έναν Πολωνό συνάδελφο και του εξέφρασα τον θαυμασμό μου για την τιμητική αυτή ενέργεια.
Μου απήντησε επί λέξει
We respect the Greek nation, so there is no wonder that our representative shows this respect when visiting Greece.

 Ένας φίλος του Σάββα

15 σχόλια:

  1. Γατάκι Πολωνέ που γονάτισες ενώπιον του μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου σε ένδειξη σεβασμού, δεν ξέρεις ότι εμείς έχουμε υπουργάρες που προωθούν την αποποινικοποίηση (ενδεχομένως και την επιβράβευση;) της πυρπόλησης της Σημαίας μας;

    Γατάκι Πολωνέ που γονάτισες ενώπιον του μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου σε ένδειξη σεβασμού, δεν ξέρεις ότι εμείς έχουμε πρωθυπουργάρα που την ώρα που παιανίζει ο Εθνικός μας Ύμνος, πιάνει τα π@π@ρια του και χαζογελάει σαν χαζοχαρούμενο κατατονικό, δείχνοντάς μας τι σπουδαία επιλογή κάναμε στις εκλογές;

    Γατάκι Πολωνέ που γονάτισες ενώπιον του μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου σε ένδειξη σεβασμού, δεν ξέρεις ότι εμείς ψηφίζουμε εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο που δηλώνουν δημοσίως ότι «…εντάξει, δεν τρέχει και κάτι αν κάποιοι χασισωμένοι τσόγλανοι βάλουν φωτιά τη Σημαία μας…»;

    …που πας ρε γατάκι Πολωνέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί "γατάκι"; Τα ξέρει, ίσως, αυτά ο Πολωνός, αλλά τι σχέση έχει; Ο τίτλος τού άρθρου είναι ξεκάθαρος: "Μακάρι να σεβόμασταν τον εαυτό μας και την Ελλάδα όσο μας σέβονται οι ξένοι".

      Διαγραφή
  2. Και να τονιστει Σάββα για οσους δεν το ξέρουν πως η Πολωνια έχει ανακυρυξει ως προστάτη του Κρατους τον Ιησου Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αλέξανδρος Μιχόπουλος

      Ε, και;

      Διαγραφή
    2. @ Nativist,

      Αν βάλουμε αυτό που έγραψε ο Αλέξανδρος Μιχόπουλος στο google translator Χριστιανοταλιμπαν -> Νέα Ελληνικά, θα το μεταφράσει ως εξής:

      «…αν γίνει στραβή και οι Πολωνοί δεχτούν στρατιωτική επίθεση από ξένη δύναμη, δεν θα χρειαστούν ένοπλες δυνάμεις να αναχαιτίσουν τον οχτρό και ο Ιησούς Χριστός που είναι επίσημος προστάτης του κράτους τους, θα τους ρίξει μαγικές ακτίνες, ιχθύες υψηλής εκρηκτικότητας και άρτους εμπλουτισμένους με οίνο που θα αναγκάσουν τα ξένα στρατεύματα σε διάλυση και άτακτη οπισθοχώρηση…»

      Απλά πράγματα...!

      Διαγραφή
  3. Οι Πολωνοί μαζί με τους Ούγγρους, τους Ρουμάνους και τους Έλληνες έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες σε πολέμους ώστε να μην κυριαρχήσει το Ισλάμ στην Ευρώπη. Αν δεν ήταν οι Πολωνοί να πολεμούν σαν γίγαντες τον 15ο και 17ο αιώνα η Ευρώπη σήμερα μπορεί να φορούσε φέσι. Για το ευχαριστώ κάποιοι άθλιοι κατέστρεψαν τους Πολωνούς και τους άλλους λαούς που σταμάτησαν το Ισλάμ. Ζήτω οι Πολωνοί ήρωες που έσωσαν τόσες φορές την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αυστριακοί αντιμετώπισαν τρεις φορές τούς Οθωμανούς και τούς απώθησαν. Στην δευτέρα πολιορκία τής Βιέννης (1683), καθοριστικό ρόλο στην νίκη έπαιξε η Πολωνία, υπό τον βασιλέα Jan Sobieski (Ιωάννη Γ'). Δεν θυμούμαι άλλους αγώνες των Πολωνών κατά τού Ισλάμ (Οθωμανών, σωστότερα).

      Διαγραφή
    2. για ρίξε μια ματιά σε αυτά, από wiki
      Crusade of Varna (1443-1444)
      Polish–Ottoman War (1485–1503)
      Jan Olbracht's Moldavian expedition of 1497 and Ottoman's retribution raid a year later
      Moldavian Magnate Wars, a period of near constant warfare at the end of the 16th century and the beginning of the 17th century, ending with:
      Polish–Ottoman War (1620–21), or the First Polish–Ottoman War
      Polish–Ottoman War (1633–34)
      Polish–Cossack–Tatar War (1666–71)
      Polish–Ottoman War (1672–76), or the Second Polish–Ottoman War
      as part of the Great Turkish War:
      Polish–Ottoman War (1683–99), or the Third Polish–Ottoman War

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τις οποίες όντως δεν είχα υπ' όψιν μου.

      Διαγραφή
  4. Με τέτοιους Πολωνούς ειναι να μη συμπαθείς την Πολωνία ? Ποσο κέρδισε η εικόνα της χώρας του απο την συμπεριφορά του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλι σημερα οι Πολωνοι ειναι μποσταρηδες κατα της ισλαμιστικης παραγκας των Βρυξελλων. Δινουν αγωνα να σωθει η Λευκη Φυλη στα πατρογονινα της εδαφη. Ζητωσαν οι Πολωνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι τυχαιο οτι οσες χωρες ενοιωσαν την κουμμουνιστικη πολυχρονη δικτακτορια αγωνιζονται για την εθνικη τους υποσταση και αξιοπρεπεια.
    Το αντιθετο με εμας οπου ο κουμμουνιστικος 'παραδεισος' αποτελει ονειρωξη και ιδανικο γι'αυτους που δεν τον δοκιμασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι ο Αετιος ρωμαιος στρατηγος σε Πολωνικο εδαφος σταματησε τους Ουνους του Αττιλα..εκει ηταν τα καταλαυνικα πεδια.Αλλο αν επεστρεψαν μετα ...στην Γερμανια αργοτερα..και το πληρωνουμε ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Καταλαυνικά Πεδία είναι στην Γαλλία και οι Γερμανοί ουδεμίαν σχέσιν έχουν με τούς Ούνους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.