4/11/17

Ότι αφήνεις σε αφήνει: Η Ελλάδα, η Τουρκία, η αστοχασιά, η άμυνα και η διπλωματία


Κείμενο Ειδικού Συνεργάτη


 Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει υιοθετήσει την στάση της τίμιας κόρης των παλαιών ασπρόμαυρων ταινιών που αδικείται από τον εκάστοτε κακό αλλά τελικά, με τη βοήθεια του από μηχανής θεού, διασώζεται και νυμφεύεται το καλό παλικάρι, στο τέλος. Οι διεθνείς σχέσεις όμως δεν δουλεύουν έτσι και ουδείς θα δώσει δίκαιο στον οποιονδήποτε αν δεν έχει την πολιτική ισχύ να το επιβάλει. Και η πολιτική ισχύς είναι συνάρτηση της οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής ισχύος.

 Η Ελλάδα πάσχει και στα τρία. Διπλωματικά δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και τόσο καλά από την στιγμή που η Αλβανία, η Αλβανία όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, ή η Γερμανία, γκρεμίζει ανεμπόδιστα τα σπίτια των Ελλήνων της μειονότητας. Την ίδια ώρα η Τουρκία στέλνει τον αντιπρόεδρό της να κάνει βόλτα στη Θράκη για να δώσει γραμμή στα εκεί ενεργούμενα της Άγκυρας, με τις ευχές της Αθήνας.
 Οικονομικά η κατάσταση της χώρας είναι γνωστή και η έξοδός της από το τούνελ, στην καλύτερη περίπτωση, απροσδιόριστη χρονικά, παρά τα παχιά λόγια.

Για τη συνέχεια mignatiou

7 σχόλια:

  1. Πολύ σωστές οι ποιό πολλές επισημάνσεις του ειδικού συνεργάτη και ειδικότερα επί του αφοπλισμού σε βάθος πολλών ετών, πλήν όμως αυτές έχουν ονοματεπώνυμο και λογαριασμούς σε 52 χώρες + την Ελβετία.Αληθευει ότι 150 δις€ !!!! εξήλθαν εν μέσω Capitals condrol σε συνεργασία με τα αρχιλαμογια ,τους τραπεζίτες;
    Γνωρίζουμε πόσα πολεμικα εργοστάσια και Ναυπηγεία θα ήταν δυνατόν να κατασκευασθουν και τι οπλικά συστήματα να αναπτυχθούν;
    Όσον αφορά την υποβάθμιση της αξίας και της μαχητικότητας του προσωπικού ο ειδικός συνεργάτης έχω την εντύπωση ότι δεν μας τα λέει και πολύ σωστά , αρκεί να σκεφτεί κάποιος μια αερομαχία ή Ναυτική επιχείρηση υψηλών απαιτήσεων.
    Από την άλλη πλευρά έχουμε εν μέσω κρίσεως και οικονομικού στραγκαλισμου μια αξιοθαύμαστη Στρκη ετοιμότητα πχ ολοκλήρωση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των 4 υπερσύγχρονων υποβρυχίων από το ΠΝ και με Ναυπηγεία κλειστά, διπλασιασμό των Ε/Π Σινουκ,υπό παραλαβή 70 ΕΕ/Π ΚΑΙΟΒΑ και ένδεχομενως BlakHawk κλπ.
    Δηλαδή τώρα που δεν υπάρχουν μίζες έχουμε καλύτερη ετοιμότητα καθότι όταν υπήρχε το χρήμα πήραμε άρματα χωρίς πυρομαχικά,Υ/Β χωρίς τορπίλες,Ε/Π που δεν έχουν παραδωθεί ακόμη και με διαθεσιμοτητες; καλύτερα να μην αναφερθούμε,κλπ.
    Άλλωστε την πραγματική αξία του προσωπικού έχουμε χρόνια να τη δούμε καθόσον η Ελλάδα τις κρίσιμες στιγμές είχε την ατυχία να έχει "μειωμένου" Πατριωτισμού ηγέτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.000 Έλληνες έχουν καταθέσεις στην Ελβετία που ξεπερνούν τα 800 δις

      Η κινητή και ακίνητη περιουσία που κρύβεται στις 15.000!! Οφ σορ εταιρίες στη χώρα μας ξεπερνά σε αξία τα 300 δις

      Κι βλέπεις νοικοκύρηδες μέχρι χθες να ψάχνουν 4 το πρωί στα σκουπίδια για να μην τους δει κανείς...

      Διαγραφή
  2. Η Ελλας κουβαλα 7000 χρονια ιστορια , και εμεις ειμαστε περηφανοι για καθε δευτερολεπτο ιστοριας.
    Αυτο ειναι που τσακιζει τους Τουρκους ,τους Γερμανους , τους Βουλγαρους , τους Αλβανους , εχουν ιστορια μερικων αιωνων και ντρεπονται για καθε στιγμη της υπαρξης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να είσαι περήφανος για την ιστορία σου δεν τσακίζει απολύτως κανέναν.
      Το να είσαι ανάξιος τής ιστορίας σου, τσακίζει εσένα και μόνο.

      Διαγραφή
    2. @ Nativist.
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      Διαγραφή
  3. Η κατεδαφιση της χωρας αρχισε απο τη μεταπολιτευση και εντευθεν. Τωρα απλως φτανει στο τελος της. Απο τα μπαζα μην περιμενετε να φτιαχτει τιποτα αξιολογο. Αναγκαστικα θα γινει και αναδιαταξη συνορων στη Βαλκανικη (μεχρι το 2025 θε εχει τελειωσει το αστειο). ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Απλο ειναι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά τα γράφει ο κύριος "ειδικός συνεργάτης", αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να αντιστραφεί όλο αυτό το κακό που έχουμε ήδη περιπέσει.

    Επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ οι κάθε είδους "ειδικοί συνεργάτες" να αφήσουν την πέννα και να απευθυνθούν προς τους πολίτες για να λάβουν την εκλογική τους προτίμηση. Ακόμα και οι "Φερραίοι" οργάνωναν πολιτικά να κάνουν πράξη το όραμα τους, αλλά με την πέννα σκέτη είναι μάλλον για να "σκοτώνουμε την ώρα μας" ή για να δείχνουμε πόσο ξεχωριστοί είμαστε.

    Θέλουμε επιτακτικά κάποιους ικανούς να ηγηθούν και από εμάς αρκετοί θα ακολουθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.