2/11/17

Τελικά λέτε να τη βρει η Τουρκία από τη Ρωσία; Δείτε τι απάντηση της έδωσε για τους Κούρδους της Συρίας

Η Τουρκία, δια του εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της στην πρόσκληση των Κούρδων της Συρίας και συγκεκριμένα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), στο Εθνικό Συνέδριο Διαλόγου των Λαών της Συρίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες στο Σότσι, στα παράλια του Ευξείνου Πόντου.
Την απάντηση στην απαίτηση αυτή της Τουρκίας, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας,   Mihail Bogdanov,  η οποία ήταν η εξής:
“Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους Τούρκους εταίρους μας. Εμείς θεωρούμε ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) εκπροσωπεί τους Κούρδους της Συρίας. Αυτοί οι Κούρδοι είναι πολίτες της Συρίας, δεν είναι πολίτες της Τουρκίας. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει αυτή η επισήμανση και αυτός ο διαχωρισμός".
Συνεχίζοντας ο Bogdanov είπε:
“Εμείς πιστεύουμε ότι στο Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου της Συρίας πρέπει να συμμετέχουν οι Κούρδοι, οι Άραβες και λοιπές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Συρίας."
Σημειώνεται ότι η Τουρκία θεωρεί το PYD τρομοκρατική οργάνωση και την παραχώρηση αυτονομίας στη Ροζάβα εθνική απειλή για την ίδια.

5 σχόλια:

  1. δυστυχώς, δεν αφήνουν στην τουρκία περιθώρια εκτροπής και εμπλοκής με τους κούρδους και παράλληλα στριμώχνουν τους κούρδους να απομακρυνθούν από την επιρροή των αμερικανών και να τα βρουν με την ρωσσία και τον άσαντ με αντάλλαγμα αυτονομία και μερίδιο στα κέρδη από το πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ifyou really want to corner an enemy, you do not arm them to the teeth. If it were one country that could shout victory in the Syrian ordeal, that is Turkey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο περιεργεια ρωταω: τι σχεση ναχει ο μπογκντανωφ με τον μπογδανο τον πρωϊν συνεργατη του Σκαϊ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.