8/11/17

Η Πατρίδα μπορεί να σωθεί αν....

του Κώστα Πικραμένου*
Το 2030 το Ελληνικό Κράτος θα ολοκληρώνει 200 χρόνια ύπαρξης ως Εθνος – Κράτος, μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Σε γενικές γραμμές το Ελλαδικό Κράτος βγήκε κερδισμένο στο πέρασμα των αιώνων συγκριτικά με άλλα  Έθνη - Κράτη. 
Επέκτεινε την εδαφική του επικράτεια και αύξησε τον πληθυσμό του. Εντάχτηκε σε διεθνείς και διακρατικούς Οργανισμούς. Εκσυγχρονίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αποτελεί τμήμα του Δυτικού Κόσμου με στέρεο Δημοκρατικό Πολίτευμα. 

Βέβαια όλα τα παραπάνω είχαν τρομερό κόστος για τον απανταχού Ελληνισμό καθώς Πόλεμοι, Γενοκτονίες, Προσφυγιά, Πραξικοπήματα, Δικτατορίες, Κατοχή, Εμφύλιοι, Χούντα, Κυπριακό “μάτωσαν” τη σύγχρονη Νεοελληνική Ιστορία. 
Θα πει κανείς αυτά τα ξέρουμε. Σήμερα τι γίνεται και τι μέλει γενέσθαι για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει φιλοδοξίες, δεν έχει στόχους. Ούτε για εδαφική επέκταση ούτε για δημογραφική ανάπτυξη. Και το χειρότερο είναι ότι η οικονομία της, λόγω Χρέους και δομικών προβλημάτων, δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο ασιατικής πλέον ηγεμονίας. 
Εδώ λοιπόν πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος στρατηγικού χαρακτήρα για την Ελλάδα του 2050. Το διάλογο αυτό δεν θα τον διεξάγουν ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης ούτε οι λοιποί συγγενείς.
Το διάλογο αυτό πρέπει να τον διεξάγουν 'Ελληνες τεχνοκράτες, επιχειρηματίες, στελέχη του  Ιδιωτικού Τομέα, στρατιωτικοί, διπλωμάτες, αναλυτές της ΕΥΠ και Έλληνες Πανεπιστημιακοί σε Ιδρύματα του εξωτερικού. Μπορεί να ακούγεται ως ελιτίστικη η πρόταση που καταθέτω αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι οι “εντός των τειχών” κρατικοδίαιτοι είναι ανίκανοι λόγω σκοπιμοτήτων να “τρέξουν” την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Ο διάλογος πρέπει να επικεντρωθεί σε τρεις θεματικες:
1)Οικονομία,
2)Δημογραφικό,
3)Τουρκία.
Τα μέτρα και οι στρατηγική που θα υιοθετηθούν θα πρέπει να τύχουν Συνταγματικής θωράκισης. Δηλαδή η εφαρμογή τους θα δεσμεύει τις εκάστοτε Κυβερνήσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Κάτι σαν τη “Λευκή Βίβλος Ανάπτυξης”.

Ενώ οι δύο πρώτες θεματικές πρέπει να οδηγήσουν στην επιλογή μέτρων με προοπτική 30ετίας (μιλάμε για την επόμενη γενιά Ελλήνων) η θεματική για την Τουρκία πρέπει να καταλήξει σε λήψη άμεσων μέτρων. Τα πρακτικά των συζητήσεων, τα πορίσματα και συμπεράσματα θα χαρακτηριστούν ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ και δε θα τύχουν δημοσιοποίησης για τα επόμενα 30 χρόνια.
Είμαι της άποψης και το έχω εκφράσει δημοσίως ότι η σημερινή κατεστραμμένη (οικονομικά – δημογραφικά) Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει στον 21ο αιώνα μονο αν λύσει πρώτα το φλέγον πρόβλημα που λέγεται Τουρκικός επεκτατισμός. Εδώ και τώρα. 
Δεν είμαι πολεμοχαρής ούτε Τουρκοφάγος αλλά ρεαλιστής που αναλύει τα δεδομένα. Πριν ολοκληρωθούν ΟΛΑ τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας το Αιγαίο θα έχει μετρατραπεί σε Τουρκική λίμνη και η Θράκη σε Κόσοβο (μέχρι το 2030). 
Οι οποιεσδήποτε καλές επιδόσεις στην οικονομία και τη δημογραφία (διαγραφή χρέους, επενδύσεις, διακοπή του brain drain προς το εξωτερικό, αύξηση των γεννήσεων), δε θα σώσουν την Ελλάδα, αν οι Τούρκοι, εν τω μεταξύ, έχουν καταλάβει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχουν ξεκινήσει γεωτρήσεις ανατολικά της Κύθνου. 
Έχει κανεις σκεφτεί το προσφυγικό ρεύμα προς Πειραιά και Θεσσαλονίκη από τους κατοίκους των υπόλοιπων “ελεύθερων” νησιών; Θα ζήσουμε μια δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή; Ποιος Πολιτικός, ποια Κυβέρνηση, ποιο Κόμμα, ποιο πολιτικό σύστημα θα αντέξει απώλεια εδάφους; Θα ζήσουμε δεύτερο Γουδή; Ακόμα και η Χούντα του Ιωαννίδη έπεσε μπροστα στον Αττίλα... 
Τα μέτρα για την Τουρκία που θα αποφασιστούν προς άμεση εκτέλεση οφείλουν να λάβουν υπόψην τις πρακτικές άλλων μεσογειακών χωρών που βρέθηκαν στο στρατηγικό δίλλημα όταν η απειλή Εθνικής Καταστροφής τους ήταν ΑΜΕΣΗ. Ενήργησαν προληπτικά και αποτελεσματικά. Ο νοών νοείτο.... 
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη σημερινή ΠΑ που θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη προκειμένου ο Τουρκικός επεκτατισμός να εξαφανιστεί για τα επόμενα 30 χρόνια. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Είναι θέμα πήχη.... 
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας αλλά πάνω απ'όλα στους προγόνους μας...

ΥΓ: Μέχρι τότε ας ετοιμάζεται η Προεδρική Φρουρά να αποδώσει Τιμές στο Σουλτάνο που καταφτάνει στο πρώην Βιλαέτι του στα τέλη του μήνα...

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι σύμβουλος Εξαγωγικών Επιχειρήσεων. Ειδικός σε θέματα Economic Intelligence. Συγγραφέας βιβλίων γεωπολιτικού ενδιαφέροντος που διατίθενται μέσω του www.amazon.com

11 σχόλια:

  1. Ναι...βεβαια...πρεπει να σταματησουν κιοι "ελληνες" πολιτες να αγκαλλιαζουν οτιδηποτε ξενο και να κοιτουν με μισο ματι ο,τι δικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάποιο σημείο ο Κ. Πικραμένος γράφει...(Τα μέτρα και οι στρατηγική που θα υιοθετηθούν θα πρέπει να τύχουν Συνταγματικής θωράκισης. Δηλαδή η εφαρμογή τους θα δεσμεύει τις εκάστοτε Κυβερνήσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Κάτι σαν τη “Λευκή Βίβλος Ανάπτυξης”). Πιστεύατε ότι κάποια μέρα ένας Πρωθυπουργός θα έπαιρνε ένα αποτέλεσμα δημοψηφίσματος και θα το πέταγε στα σκουπίδια κάνοντας ύστερα εκείνος, η η ομάδα του κι εκείνος ακριβώς το αντίθετο; Ασχετα άν το (ΝΑΙ)η το(ΟΧΙ) του δημοψηφίσματος θα ήταν θετικό η αρνητικό. Λοιπόν, τι λευκή βίβλος...! Εδώ, σε λίγα χρόνια αυτός ο τόπος ενδεχομένως να αλλάξει ακόμη και όνομα έτσι που πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οικονομική και προπάντος κοινωνική μας κατάρρευση είναι "συμμαχικές" και "εταιρικές" μας υποχρεώσεις. Αν δεν διασαφηνιστεί αυτή η απλή αλήθεια δεν κάνουμε τίποτα, όσοι τεχνοκράτες (βόηθα μας θεέ μου) και κερδοσκόποι εκ του Χάρβαρδος και της Οξφόρδης μαζευτούν. Εδώ δεν έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι τι σημαίνει η εκλογή Τραμπ. Σε 30 χρόνια ίσως, όταν οι μελισσούλες της αριστεράς -τα τέκνα των χωροφυλάκων της "επάρατου"- το ξαναγυρίσουν στο πατριωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σε γενικές γραμμές το Ελλαδικό Κράτος βγήκε κερδισμένο στο πέρασμα των αιώνων συγκριτικά με άλλα Έθνη - Κράτη."

    Ερωτώ:
    Τα 200 χρόνια της δήθεν απελευθέρωσης βγήκε ο Ελληνισμός κερδισμένος ή μόνο μια κρατική οντότητα προτεκτοράτο;

    Ο Ελληνισμός στα 200 αυτά χρόνια συρρικνώθηκε όσο χιλιάδες χρόνια εξαπλωνόταν.

    Η «Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» μην πω τριών Ηπείρων αν βάλουμε και την Αφρική, έγινε ένα κρατίδιο του κλότσου και του μπάτσου...

    Είμαστε ελεύθεροι;;;
    Θυμάμαι που κάτι γιαγιάδες στην παιδική μας ηλικία, έλεγαν ακόμα: Καλύτερη σφαίρα τουρκικιά, παρά πένα ελληνικιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο για σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οτι κερδίσαμε τα 200 χρόνοα το χάνουμε με το ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ όλων των κομμάτων από την ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και μετά.
    ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ έχουμε ,και το ΙΣΛΑΜ αλωνίζει στα εδάφη μας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΦΥΣΙΚΑ.Καταργούν ΠΑΙΔΕΙΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.Πού εισαι Λένιν και Ροβεσπιέρε να καμαρώσεις τα ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις επιστημες και κατ'επεκταση στην κοινωνια, κατ'εμε, δυο πραγματα ειναι σημαντικοτερα: α) η πληροφορια (γνωση, ενημερωση, τεχνικες κλπ.) και β) η επικοινωνια (μεταδοση πληροφοριας με ασφαλεια, εκπαιδευση, ανθρωπινη επικοινωνια, διαδοση κλπ).
    Αντιστοιχα με αυτα η ελληνικη φυλη διεπρεπε οταν ειχε τη γνωση, την επιχειρηματικοτητα, το εμποριο, τη σπιθα για ερευνα-εξερευνηση, την παιδεια, το θαρρος, την αυταπαρνηση... και φυσικα φωτισμενη ηγεσια (που προκυπτει απο ευσυνειδητους πολιτες).
    Τι απ'ολα εχει η σημερινη Ελλαδα; Τιποτα.
    Πολλες φορες σισθανομαι ηλιθιος, οταν μετα απο το θανατηφορο ατυχημα που ειχα, εγραψα οτι δεν με στεναχωρει που δεν μπορω να περπατησω, ακομη, σαν ανθρωπος αλλα που σε αυτη τη δυσκολη ωρα δεν μπορω να βοηθησω την πατριδα μου. Οι "ηγετες" μας, με κανουν να αισθανομαι πολυ ηλιθιος γι'αυτη τη δηλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το άρθρο έπρεπε να έχει γραφτεί στην αρχή της δεκαετίας του 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.