13/11/17

Τουρκικός «εγκλωβισμός» στη Λήμνο - Άσκηση και στα ανοιχτά της Λάρνακας

Στην πολιτική της έντασης επιμένει η Τουρκία, σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς με μια σειρά αναγγελίες δεσμεύει μεγάλες περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη Λέσβο και τη Λήμνο, ενώ σε μια ευθεία πρόκληση προς τη Λευκωσία δεσμεύει μεγάλη περιοχή για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης νότια της Κύπρου, στα ανοιχτά της Λάρνακας.
Η «στοχοποίηση» της περιοχής της Λήμνου δεν είναι τυχαία καθώς είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ανταλλαγή ΝΟΤΑΜ’s με την Τουρκία να δηλώνει (ΝΟΤΑΜ’s Α551/17, Α 5553/17 και Α5577/17) ότι δεν αποδέχεται την ύπαρξη ελληνικού εναερίου χώρου έξω από τα 6 ν.μ. και δεν προτίθεται να καταθέσει σχέδια πτήσης, ενώ επαναφέρει τον γνωστό ισχυρισμό περί υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου απαιτώντας μάλιστα να εξαιρεθεί μόνιμα η Λήμνος από τον σχεδιασμό ασκήσεων. 
Η ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων έγινε με αφορμή άσκηση που είχε αναγγείλει η Ελλάδα και την γνωστή τακτική της Τουρκίας να αναγγείλει άσκηση στην ίδια περιοχή την ίδια ημέρα  (για σήμερα 13 Νοέμβριου) περιλαμβάνοντας στον σχεδιασμό της και περιοχές που εμπίπτουν στον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ..

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.