22/10/17

Oι SDF ανακοινώνουν ότι κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Συρίας το αλ Ομάρ στη Ντέιρ Εζ Ζορ.

Οι SDF που υποστηρίζονται από ΗΠΑ ανακοινώνουν πριν από λίγο στον ιστοτόπο τους sdf-press ότι κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στη Συρία, το αλ-Ομάρ στην Ντέιρ Εζ Ζορ και ότι ο συριακός στρατός σταμάτησε στα 3 χλμ από αυτούς.

Χθες είχε ανακοινωθεί ότι ο συριακός στρατός το είχε ανακτήσει.....Eνώ νωρίτερα είχε διαρρεύσει ότι θα γινόταν αγώνας δρόμου μεταξύ και συριακού στρατού για την ανακατάληψη του από το Ντάες/ISIS.

dimpenews.com

SDF: Liberation Of AL-Omar Oil Field In Deir Al-Zour From A Terrorist ISIS




Τελευταίος ενημερωμένος χάρτης της μάχης για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ντέιρ Εζζόρ

22.10.2017_ 15:00
Leith Fadel

BEIRUT, LEBANON (1:20 P.M.) –  Η μάχη στη Ντέιρ Εζζόρ αναθερμάνθηκε πρόσφατα καθώς τόσο ο Συριακός Αραβικός Στρατός όσο και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προχωρούν βαθιά στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) γύρο από τον Ευφράτη .

Την Κυριακή το πρωί, τα πράγματα επιδεινώθηκαν για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι τοπικοί φυλετικοί μαχητές λιποτάκτησαν προς το συνασπισμό που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στα κοιτάσματα αλ-Ομάρ.

Ως αποτέλεσμα της λιποταξίας τους, οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας ανακοίνωσαν την κατάσχεση των πετρελαϊκών πεδίων Al-Omar, γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος οικονομικά και στρατιωτικά.

Εκτός από τα κοιτάσματα πετρελαίου Al-Omar, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προχωρούν σταθερά στην περιοχή Markadah-Sawr, η οποία βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Εν τω μεταξύ, κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατάφερε να απελευθερώσει αρκετές πόλεις κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Ευφράτη, μεταξύ των οποίων οι Khasham, Al-Husseiniyeh και Al-Hasan.

Ο συριακός στρατός χρειάζεται μόνο να απελευθερώσει δύο ακόμη πόλεις πριν εκκαθαρίσει ολόκληροo το θύλακα του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας.

ΑΜΝ


1 σχόλιο:

  1. Οι Κούρδοι δεν μπορούν να κρατησουν περιοχές όπου το κουρδικό στοιχείο είναι ανύπαρκτο ,ούτε Αλ ομάρ ούτε Ράκκα, τα γεγονότα στο Ιρακινό Κουρδιστάν δείχνουν τι θα ακολουθήσει. Εφτασαν στο Αλ ομαρ ενω οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για τον επόμενο περίπατο τους στο Αφρίν, κρίμα γιατι οι του Pkk και Ypj είναι άξιοι πολεμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.