21/10/17

«Ισραηλινό F-35 χτύπησε σε πουλιά ή ήταν πύραυλος;»

Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιχείρησης με αεροσκάφος της νέας γενιάς F-35 που παραδόθηκε στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία, η Συρία ισχυρίσθηκε ότι εκτόξευσε από το έδαφος εναντίον του, πυραύλους με το σύστημα S-200.
Ισραηλινές πηγές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά το F-35 έπεσε σε σμήνος πουλιών κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Όλες αυτές οι πληροφορίες προκάλεσαν μια νέα εικασία ότι το F-35 ανιχνεύθηκε από το ραντάρ.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου.

Το ισραηλινό αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, παραβίασε και τα σύνορα της Συρίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το συριακό αντιαεροπορικό σύστημα κλείδωσε το ισραηλινό αεροσκάφος και πυροδότησε.

Οι αρχές της Συρίας ισχυρίσθηκαν ότι το αεροσκάφος έπεσε μετά την πυροδότηση, ενώ το Ισραήλ ανέφερε ότι τα αεροσκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση γύρισαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι άρχισε ένα ‘κουτσομπολιό’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανέφεραν ότι το F-35 ήταν το πρώτο που συμμετείχε εναντίον της Συρίας και αναζητείται απάντηση εάν τα ραντάρ πράγματι εντόπισαν το F-35 που έχει το προσόν να είναι μη ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ και εάν το χτύπησε πύραυλος της Συρίας ή έπεσε πάνω σε πουλιά.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δεν απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

(Στοιχεία από kokpit.aero)
--
The Hellenic Information Team

Αυτό συμβαίνει άμα είσαι αόρατος ..., δεν σε βλέπουν τα πουλιά! Ιδίως τα πουλιά της Συρίας...
Πέρα από τη λογοκρισία: η πρώτη αποστολή μάχης του F-35 δεν είναι και τόσο πειστική ...
Ποιο είναι το ενδιαφέρον να αναπτυχθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια αν το τελευταίο αποδειχθεί:
  1. ότι δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει ένα πτητικό, στη προκειμένη περίπτωση ένα αποδημητικό πτηνό που φέρεται να έχει αποχωρήσει από το τόπο εδώ και ένα μήνα (αυτό λέει πολλά για την επιλογή της επικοινωνίας κρίσης),

  2. ότι είναι ανίκανο να ξεφύγει από τους αισθητήρες και τα ραντάρ των αντιπάλων,

  3. ότι φέρει οπτοηλεκτρονικά συστήματα τόσο εύθραυστα ώστε κατά την πρώτη δόνηση το 40% των χειριστηρίων πτήσης βρίσκεται σε κατάσταση: HS (τι να πούμε τότε σε περίπτωση EMP;),

  4. ότι είναι ευάλωτο στην έκρηξη ενός πύραυλοι της σοβιετικής εποχής (βελτιωμένο) κοντά του,

  5. ότι είναι εντελώς ακατάλληλο για προσγείωση σε ακραίες περιπτώσεις χωρίς να σπάσει τους τροχόυς του και να βγει από την πίστα ...

  6. Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός, αλλά είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το ατύχημα που συνέβη σε ένα από τα πρώτα F-35 σε επιχείρηση σε  ζώνη μάχης  (εντάξει, συγνώμη, σε προ-ζώνη, επειδή ο Λίβανος δεν διαθέτει αεράμυνα).

  7. Με αυτό το ρυθμό , θα πρέπει είτε να αυξηθεί ο ήδη αλμυρός λογαριασμός και να επισκευαστούν τα ελαττώματα/ελλείψεις είτε να επιστρέψουμε στα Mustang P-51, τα Spitfire, τα Messerschmitt, στα Mitsubishi και τα Mitsubishi Zero (τουλάχιστον αυτά υπήρχαν πολύ πιο αξιόπιστα από αυτό το αεροσκάφος 5ης γενιάς ...)



4 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι θα πρεπει να σκυψουμε πανω απτο θεμα με φρονηση και ναρχισουμε την εργωδη εκτροφη χιλιαδων σμηνων πτηνων...δεν θα καταλαβουν απο που τους ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ elias cavadas.
      Ορθοτατη και πρωτοποριακη ιδεα,φοβαμαι ομως οτι οι καιροφυλακτουντες 'πρωτοποριακοι' θα ερμηνευσουν τα πτηνα ως 'πουλια' και θα μας κουνησουν το δακτυλο που αντιδρουσαμε στο νομοσχεδιο.
      Ασε που θα γλυτωσουμε και την αναβαθμιση.
      Ρε λες να εχουν δικιο ;.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα (İsrail F-35’ine iki leylek çarpmış), F-35 του Ισραήλ χτύπησε δύο πελαργούς (στον αέρα)... Οι 2 πελαργοί-λελέκια, ήθελαν να προειδοποιήσουν τον πιλότο, αλλά επειδή δεν μπορούν να κρώξουν (δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος τους), προσπάθησαν - τα καψερά - να πλησιάσουν το στόμιο εισαγωγής του κινητήρα / δλδ στον αεραγωγό εισαγωγής (air inlet) και έγιναν... κιμάς!

      @ elias cavadas

      Η ιδέα σας - πάντως - δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει, αφού (γύρω στα 1828) ο γνωστός περιηγητής J. Hartley έγραφε:

      «Το λελέκι (ο πελαργός) είναι τούρκικο πουλί. Ποτέ δεν χτίζει τη φωλιά του σε σπίτι ελληνικό αλλά πάντα σε τούρκικο»... χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. Ε τι να γινει; FOD υπήρχαν και υπάρχουν. Τζάμπα η ΠΑ έχει γεράκια και κανονάκια στις βάσεις της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.