9/10/17

Βουλγαρική «σφήνα» σε ΠΓΔΜ και Αλβανία, με όπλο τα βουλγαρικά διαβατήρια

Αντιμέτωπη και με το βουλγαρικό αλυτρωτισμό είναι πλέον η ΠΓΔΜ, που συμπιέζεται μεταξύ αλβανικού και βουλγαρικού εθνικισμού, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να επιμένει στην πολιτική του στείρου Μακεδονισμού και της αντιπαράθεσης με την Ελλαδα, τη μόνη χώρα της περιοχής η οποία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της και παρά την κρίση στηρίζει και την οικονομία της χώρας.
Τα τελευταία χρονιά αθόρυβα, η Σόφια εχει δώσει βουλγαρικά διαβατήρια σε χιλιάδες Σκοπιανούς συντηρώντας έτσι τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις που θέλουν την ΠΓΔΜ ως «βουλγαρική επαρχία» και τη «μακεδονική» γλώσσα να είναι παράγωγη της Βουλγαρικής, συνεπής στην πολιτική της από το 1991 όταν αναγνώρισε πρώτη τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χωρίς ποτέ να αναγνωρίσει τη «Μακεδονική» γλώσσα και το «Μακεδονικό» Έθνος.
Η Συμφωνία της 1ης Αυγούστου μεταξύ Σόφιας-Σκοπίων κάθε άλλο παρά έχει θάψει τις διεκδικήσεις και αξιώσεις της Βουλγαρίας έναντι της ΠΓΔΜ, κυρίως σε ο,τι αφορά στην επιδίωξη αναγνώρισης της «βουλγαρικής» πατρότητας του σημερινού Μακεδονισμού.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιλιάδες απο αυτους ζουν ηδη στην Μακεδονία μας ,με βουλγαρικο διαβατηριο ,και γνωριζω ο τι πολλοι απο αυτους ,το πήραν απο αναγκη (οπως οι δικοί μας φοιτητες που σπουδαζαν δωρεαν στην Ρουμανια,δηλώνοντας "βλαχοι") ,χωρις να έχουν αλλάξει συνειδηση και ενδέχεται στις εκλογες να ψηφισουν ουρανιο τόξο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ένα μικρό λαθάκι το άρθρο που δεν ξέρω αν είναι από βουλγαρική αγνοια της ιστορίας ή είναι από ανάγκη ώστε οι βούλγαροι στην περιοχή να φανούν ακόμα αρχαιότεροι.

    Τον 5ο αιώνα οι Βούλγαροι δεν είχαν κατέβει ακόμα στη χερσόνησο του Αίμου, πράγμα που άρχισε να γίνεται τον 6ο αι., έναν αιώνα δηλαδή αργότερα από οτι το άρθρο γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι βουλγαροι ειναι το βδελιγμα της περιοχης. Εγιναν χωρις λογο ,χριστιανοι ,ναζιστες ,κομμουνιστες, αμερικανοδουλοι και τελος ευρωδουλοι.
    Εχουν πραξει τα χειροτερα στις περιοχες της Μακεδονιας μας σφαγες , γονοκτονιες και εξανδραποδισμους περιοχων , δεν πρεπει να μας εκπλησει η εμπλοκη τους με τους Φυρομιανεζους .
    Παραγουν εξωτερικη πολιτικη και την εξαγουν σ' ολα τα βαλκανια. Παντα μα παντα μαζι με τους αλβανους βρισκονται στη λαθος πλευρα την πιο ακαταλληλη ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ
    Μην τύχει και δεν κάνει τα κέφια του Μάθιου
    Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017
    Μπρρρ, ΠΑΓΩΣΑΜΕ! ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: "ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΒΙΝΤΕΟ.
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2017/10/blog-post_345.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.