26/10/17

Κοτζιάς: Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου τοποθετεί την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν περιορίστηκε μόνον στον άξονα Αθήνας - Άγκυρας, στον απόηχο και της επίσκεψής του στην Άγκυρα αλλά εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα θα φέρει εξελίξεις και στα υπόλοιπα διεθνή μέτωπα.
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «ευκαιρία να λυθεί η διαφορά με την ΠΓΔΜ, το πρώτο εξάμηνο του 2018» ενλω προανήγγειλε επαφές σε διάφορα επίπεδα με την Αλβανία προκειμένου να λυθούν ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Ο Ερντογάν είναι στο στόχαστρο Γκιουλενιστών, Κεμαλικών και Δυτικών, που υποστήριξαν και το περσινό πραξικόπημα στην Τουρκία.
    Μάλλον είναι κακή ιδέα να έρθει στην Ελλάδα, για ευνόητους λόγους ασφαλείας, έχοντας υπόψη κινδύνους, λόγω πιθανών εγκληματικών ενεργειών, τύπου "σχέδιο Βαριοπούλα", σε Ελληνικό έδαφος.

    (Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)
    "Σχέδιο Βαριοπούλα.
    Πρώτα στάδια
    Οι πρώτοι ισχυρισμοί για την ύπαρξη του σχεδίου πραξικοπήματος αποκαλύφθηκαν στην φιλελεύθερη εφημερίδα Taraf, και σύμφωνα με τη δημοσίευση η εφημερίδα κατείχε στοιχεία τα οποία έδειχναν πως το σχέδιο του πραξικοπήματος στηρίζονταν στην ανατίναξη 2 τζαμιών στην Κωνσταντινούπολη και την δημιουργία κατηγοριών εναντίον της Ελλάδας για τουρκικό μαχητικό το οποίο θα καταρρίπτονταν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την αναταραχή που θα προκαλούνταν θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για παρέμβαση του στρατού και επιβολή δικτατορίας, ενώ φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονταν και απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά. Κατά τις δίκες που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι στρατηγοί παραδέχτηκαν τις συζητήσεις αλλά ανέφεραν πως αυτές έγιναν ως υποθετικό σενάριο και άσκησε σε στρατιωτικό σεμινάριο των ανωτάτων αξιωματικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας πω ένα μυστικό:
    ΄Ερχεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο, αλλά μην το πείτε πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαστε τοσο μακακες που θα του κανουμε και πλατες για να τα ξαναφτιαξει με την Αμερικη.
    Τωρα που ανεβηκε λιγακι η 'μετοχη' μας,παμε για αυτοκτονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν κατέχει 16 νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία.Θεωρεί την επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 Ν.Μ.,ως αιτία πολέμου.Εισέρχονται τα πολεμικά της αεροσκάφη εντός του F.I.R. Aθηνών χωρίς να καταθέτουν σχέδια πτήσεως,κατά παράβαση των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας.Κατέχει παράνομα το 40/100 της Κύπρου.Ενθαρύνει τη FYROM καιτην Αλβανία να τηρούν αδιάλακτη στάση ,όσον αφορά την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν με την Πατρίδα μας.Απαγορεύει τη λειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.Το Τουρκικό προξενείο στη Θράκη λειτουργεί με μεθόδους που είναι πέρα από κάθε δεοντολογία διπλωματικής εκπροσώπησης.Μετά από όλα τα παραπάνω αναρωτιέμαι πως μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος,για την επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εξαφανιση του ελληνα ειναι κοινη επιθυμια Δυσης και Ανατολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.