18/10/17

Σκοτώθηκε ο ήρωας Σύρος στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν ο υπερασπιστής της Ντέιρ Αλ Ζουρ

Σκοτώθηκε ο ήρωας Σύρος στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν ο υπερασπιστής της Ντέιρ Αλ Ζουρ
Θρήνος στον συριακό στρατό και στη μειονότητα των Δρούζων της Συρίας. Ο ήρωας στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν, ο υπερασπιστής της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ο στρατιωτικός ηγέτης που πολιορκήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επί τρία χρόνια μέσα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ και την κράτησε, σκοτώθηκε.
Ο 56χρονος Ισάμ Ζαχρεντίν έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε νάρκη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ύπαιθρο της επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο στρατηγός Ζαχρεντίν βρισκόταν σε ειδική αποστολή με τους άνδρες του.

Διοικητής της επίλεκτης 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της συριακής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς(Προεδρικής Φρουράς), πολιορκήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τρία χρόνια στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας και ήταν ο μόνος Σύρος διοικητής που δεν έχασε την πόλη του όταν του επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος.
Υπερασπιζόμενος όχι μόνο την πόλη αλλά και 100.000 αμάχους μέσα σε αυτή, άντεξε πολλές φορές χωρίς τρόφιμα και πυρομαχικά, μέχρι που τον προηγούμενο μήνα ο συριακός στρατός κατάφερε και έσπασε την πολιορκία.
Ο Ισάμ Ζαχρεντίν δεν ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αλλά Δρούζος.
Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στη Συρία, τον Λίβανο και στη Γαλιλαία (Ισραήλ).
Ο λαός αυτός είναι αξιοσημείωτος αφενός λόγω της ιδιάζουσας θρησκείας του και της κοινωνικής του οργάνωσης και αφετέρου για την έντονη ανυποταξία του.
Η θρησκεία των Δρούζων είναι ένα κίνημα στον Ισμαηλισμό βαθύτατα επηρεασμένο από την Ελληνική Φιλοσοφία, Ελληνική Εθνική Θρησκεία και τον Γνωστικισμό. Κατά μια άλλη προσέγγιση, είναι μυστική γνωστική-πλατωνική σέχτα με διάφορες επικαλύψεις χριστιανισμού και ισλάμ. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ιδιαίτερη θρησκεία.
Οι Δρούζοι διατηρούν τις δοξασίες τους μυστικές, μέσα από τελετές μύησης και όποιος Δρούζος παντρευτεί ξένο/ξένη χάνει την ιδιότητα του Δρούζου.
Σύμφωνα με μεσαιωνικές πηγές οι Δρούζοι πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, στη μετεμψύχωση και συμπαθούν τους Εβραίους. Αυτό ισχύσει και σήμερα για τους Δρούζους που ζουν στο Ισραήλ, που έχουν ενταχθεί πλήρως στο ισραηλινό κράτος, υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, στις κρατικές υπηρεσίες και στο διπλωματικό σώμα.
Γενετικές έρευνες έχουν δείξει στενή συγγένεια των Δρούζων με τους Κυπρίους, κάτι που υποψιαζόμασταν από παλιά, ότι δηλαδή οι Δρούζοι πρέπει να έχουν ελληνική καταγωγή.
Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική. Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές).
Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ-μπι-Άμρι-Ιλλόχ. (=ο Θεία κελεύσει Άρχων).
Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.
Η απώλεια του στρατηγού Ισάμ Ζαχρεντίν είναι μεγάλο πλήγμα για τον συριακό στρατό μιας και ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ένα ζωντανό σύμβολο του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

7 σχόλια:

  1. Έπεσε για την πατρίδα του.! Αθάνατος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΆΛΟ ΠΛΉΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΆΤΟ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ Ο ISIS ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΉ ΑΦΟΎ ΣΉΜΕΡΑ ΈΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΧΡΌΝΙΑ ΉΘΕΛΑΝ ΕΊΝΑΙ ΌΜΩΣ ΠΗΓΉ ΈΜΠΝΕΥΣΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΌΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παυριωτης, ήρωας, ατρόμητος. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο θεός να αναπαύσει όλους όσους έχουν πέσει υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους από βαρβάρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι βλέπω από ελεύθερο σκοπευτη δολοφονηθηκε ο στρατηγός εάν είναι έτσι μεγάλη νίκη του Isis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να τον φάγανε μαλλον συστημένα ! Τα έγραψε ολα ο γιος του νομίζω στο Facebook .Δεν δεχόμεθα συλλυπητήρια ως οικογένεια αλλά συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.