11/10/17

Δύο Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και ζήτησαν άσυλο από τις ΗΠΑ

Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου
Άλλοι δύο Τούρκοι λιποτάκτησαν στις ελέυθερες περιοχές της Κύπρου σε μιαν προσπάθεια να ξεφύγουν από την οργή του Ερντογάν.
Πρόκειται για τον αξιωματικό του τουρκικού στρατού Καντίρ Καραμάν, ο οποίος ήταν μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (ΦΕΤΟ). Σύμφωνα με αναφορές του τ/κ τύπου κατευθύνθηκε με πολυτελές γιοτ πρώτα στην Ελλάδα και μετά έφτασε στις ελεύθερες περιοχές. Στη Λάρνακα, μάλιστα, βρέθηκε με άλλους αξιωματικούς μέλη της ΦΕΤΟ.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ναντιρέ Μπαχαντί που ακολούθησε τα ίχνη του εν λόγω αξιωματικού μέχρι και που αγκυροβόλησε στη μαρίνα της Λάρνακας. Ο Μπαχαντί πήγε στη μαρίνα για να συναντήσει τον Καραμάν και ενώ η Λιμενική Αστυνομία του έδωσε άδεια, η Αστυνομία με παρέμβασή της, την ακύρωσε λέγοντάς του ότι η συνάντηση με τον Τούρκο αξιωματούχο θα ήταν για τον ίδιο επικίνδυνη.
Το δημοσίευμα της Κιπρίς Ποστάσι αναφέρει ότι δια μέσου της Ελλάδας έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές «μέσω παράνομων διαδρομών» ένας συνταγματάρχης και ένας αντισυνταγματάρχης ζητώντας άσυλο με την κυβέρνηση να τους στηρίζει.
Παράλληλα, αναφέρει ότι  «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – έχει επιστρατευτεί για έναν νεαρό αξιωματικό επίσης της ΦΕΤΟ για τον οποίο αναζητείται τρόπος να του δοθεί άσυλο στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΚΥΠΕ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.