1/10/17

«Χρόνια Πολλά Κύπρος για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, η Ελλάδα είναι εδώ»

Το μήνυμα των πιλότων των μαχητικών F16 block52+ μόλις εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας

Στον κυπριακό ουρανό έκαναν την εμφάνισή τους ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F16, block52+ με δεξαμενές μεγάλης εμβέλειας.

Μετά από πολλά χρόνια και από την περίοδο που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος ήταν στο αποκορύφωμά του στον κυπριακό ουρανό έκαναν την εμφάνισή τους ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F16. Τα δυο μαχητικά πραγματοποίησαν δυο διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο και μάλιστα ανήμερα της ανεξαρτησίας πέρα από την συμβολική και συναισθηματική της αξία στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κρατική της οντότητα.

Η διέλευση

Η παρουσία ελληνικών μαχητικών ανήμερα της 1ης Οκτωβρίου ήταν επτασφράγιστο μυστικό για τους επιτελείς του ΓΕΕΦ και ουσιαστικά είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως μέτρο πίεσης στην αναθέρμανση του διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό. Τα δυο F16 πραγματοποίησαν δυο διελεύσεις πάνω από το χώρο της παρέλασης στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιχειρησιακό Touch and Go στο αεροδρόμιο Πάφου αναχωρώντας για την Ελλάδα.

Διαπραγμάτευση από θέση ισχύος

Αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ιδιαίτερα προσεχτικό λόγο τόνισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα αλλά και η παρουσία μαχητικών αεροσκαφών αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε παράλληλα ότι Εθνική Φρουρά ασκείται και με άλλες χώρες.

Η Κύπρος δεν είναι μακριά

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην δημιουργία ισχυρών αξόνων συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βόρεια με την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε. και Νότια με χώρες της περιοχής όπως το Ισραήλ και Αίγυπτο. Αναφέρθηκε σε μία μεγαλειώδης παρέλαση που στέλνει ισχυρά μήνυμα. «Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για τις καλύτερες μέρες που θα έλθουν. Η ελληνική πολεμική αεροπορία είναι συνεχώς παρούσα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ελληνικά Μαχητικά στην Κύπρο

Η πρώτη φορά που αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 την εποχή που συμφωνήθηκε ότι ο ενιαίος αμυντικός χώρος της Ελλάδας επεκτείνεται μέχρι την Κύπρο.

Νωπές είναι οι εικόνες κατά την παρέλαση των ασκούμενων δυνάμεων της άσκησης Νικηφόρος στην παραλιακή λεωφόρο της Λάρνακας όταν ζεύγη F16 βομβαρδιστικά F 4 πέρασαν από το χώρο της παρέλασης το χαιρετισμό της οποίας δεχόταν ο αείμνηστο Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης μετέβη στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφου όπου είχαν προσγειωθεί δυο F16. Από τότε και μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000 που ατόνησε το Δόγμα του Ενιαίου Δόγματος Ελληνικά μαχητικά και βομβαρδιστικά λάμβαναν μέρος στην ετήσια άσκηση της Εθνικής Φρουράς Νικηφόρος με το βομβαρδιστικά F4 να πραγματοποιούν βολές και να πλήττουν επίγειους στόχους

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής General Dynamics (Lockheed Martin)
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ) 15,03/9,45/5,09 μέτρα
Βάρος (άδειο/μέγιστο) 8,853/16.875 κιλά
Εμβέλεια 2.100 ν.μ. (3.900 χιλ)
Μέγιστη ταχύτητα 1.500 mph (sea level) / 2,05 mach
Μέγιστη οροφή 50.000 ft (15 χιλ)
Αρχικός βαθμός ανόδου 15,240 μέτρα / λεπτό
Κινητήρες Pratt and Whitney F100-PW-200/220/229 ή General Electric F110-GE-100/129
Μέγιστη ώση 27.000 lbs (12.150 κιλά)
Οπλισμός πυροβόλο M-61A1 20mm με 500 βλήματα μέχρι έξι πυραύλους Αέρος-Αέρος, συμβατικά πυρομαχικά Αέρος-Αέρος και Αέρος-Επιφανείας και ατρακτίδια ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

kathimerini.com.cy
Το φιλμ της στρατιωτικής παρέλασης – Έκλεψαν την παράσταση τα F16
  01/10/2017 13:57
Το φιλμ της στρατιωτικής παρέλασης – Έκλεψαν την παράσταση τα F16
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η 57η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση άρχισε στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Ιωσήφ στη Λευκωσία και το χαιρετισμό δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από την πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου. Επίσης, στο πλευρό του Προέδρου και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. 
Την παράσταση έκλεψαν τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους μετά από 16 χρόνια.

Επίσης για πρώτη φορά στη σημερινή παρέλαση παρουσιάστηκαν οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι BUK-M1 βεληνεκούς 45 χιλιομέτρων καθώς τα νέα όπλα τα μικρά ισραηλινά αυτόματα Tavor και τα βελγικά αυτόματα τυφέκια για τις Ειδικές Δυνάμεις Scar και το βελγικό πολυβόλο Minimi.

Πριν την έναρξη της παρέλασης ρίφθηκαν οι 21 χαιρετιστήριες βολές για την επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

17 σχόλια:

  1. Βλέπω ότι η εθνοφυλακή στην Κύπρο επιτράπηκε να παρελάσει ... εδώ στο Ελλαδιστάν δεν κατάλαβα πια κομμουνιστικά ένστικτα διεγερθηκαν και απαγορεύτηκε;

    Τι φοβούνται οι του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση το τελευταίο διπλό εκλογικό αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι του που επρόκειτο να λάβουν μέρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ονομάζονταν "λαικοί πολιτοφύλακες" ίσως οι φασιστομπολσεβίκοι το επιτρέπαν, με α' συνθετικό το Έθνος δεν υπάρχει ελπίδα καμμία...

      Διαγραφή
    2. @ r+w,

      Θέλεις μία ειλικρινή απάντηση από εμένα που θεωρώ τον εαυτό μου πατριώτη αλλά προσπαθώ (όσο είναι δυνατό) να έχω μία όσο το δυνατό πιο ρεαλιστική αντίληψη;

      Επιθυμούν οι 50χρονοι, 60χρονοι, 70χρονοι εθνοφύλακες να παρελάσουν; Κανένα πρόβλημα κύριοι! Ζωστείτε όπλα, κράνη και φυσιγγιοθήκες και λάβετε θέσεις στη γραμμή για τρέξιμο 1000 μέτρων (αφού κάνει 30 pushups και 10 έλξεις στο μονόζυγο ο καθένας). Όποιος ολοκληρώσει τη δοκιμασία σε χρόνο μικρότερο των 4’ 20” και περάσει επιτυχώς κι ένα τεστ Κούπερ, προκρίνεται για να κάνει παρέλαση και να τον καμαρώσουν οι φίλοι του (ή έστω όσοι δεν έχουν πεθάνει ακόμη από γηρατειά). Όποιος δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τις αθλητικές δοκιμασίες (ή ξεψυχήσει από έμφραγμα καθώς τρέχει), ΔΕΝ θα παρελάσει και θα παρακολουθήσει ως απλός θεατής. Απλά πράγματα! Το «θέλω» από το «μπορώ» απέχει όσο η Γη από τη Σελήνη! Ναι, υπάρχει θέληση, ναι υπάρχει μεράκι, αλλά πώς να το κάνουμε δεν γίνεται κάποιος 60χρονος να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ενόπλων δυνάμεων, ούτε θα μετατραπεί ξαφνικά σε πολεμική μηχανή. Ο ρόλος των εθνοφυλάκων, είναι επικουρικός. Βοηθητικός, πως το λένε! Εάν η Φύση, η εμπειρία της ζωής και οι αντοχές του ανθρωπίνου σώματος έδειχναν ότι οι 60χρονοι μπορούν να αποτελούν στρατιώτες πρώτης γραμμής, τότε το ΓΕΕΘΑ (ή το ΓΕΕΦ στην Κύπρο) θα έστελνε τις κλήσεις για εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας σε συνταξιούχους και όχι σε 18χρονους που μόλις αποφοίτησαν από το Λύκειο.

      Τέλος, όσοι θέλουν να βλέπουν τα πράγματα ρεαλιστικά και να μην αιθεροβατούν, όσοι αντιλαμβάνονται σωστά το νόημα της εφεδρείας και της εθνοφυλακής, δεν είναι δυνατό να συμφωνούν με ορισμένα κωμικά που προβάλλονται για να δείξουμε προς τα έξω τι; Τι; Ότι ένας 74χρονος (που έκανε παρέλαση) θεωρεί τον εαυτό του «οπλοβολητή» επειδή κάποιος (χιουμορίστας) είχε την φαεινή ιδέα να του χορηγήσει HK-11; Είμαστε με τα καλά μας; Χορηγείτε ένα σημαντικότατο μέσο (οπλοπολυβόλο) σε κάποιον που αν τρέξει 100m θα σωριαστεί στο χώμα. Για να μην αναφέρω που κάποιοι 60-φευγα θεωρούν τον εαυτό τους «έφεδρο λοχία καταδρομών» την στιγμή που (ακόμη κι αν συμπεριλαμβάνεται στους καταλόγους των εφέδρων) μετά βίας μπορούν να ακολουθήσουν (λόγω σωματικών αντοχών) στις επιχειρήσεις, τους σχηματισμούς απλού ΠΖ;

      Ναι, πράγματι οι «αριστεράτζες» και οι υμνητές του Στάλιν και του Τσε Γκεβάρα έχουν μία διαπιστωμένη αλλεργία προς κάθε τι Ελληνικό, στρατιωτικό, πατριωτικό κλπ. Αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και μόνοι μας προσπαθούμε να βγάλουμε τα ματάκια μας παρουσιάζοντας σε διάφορους «περίεργους» ευκαιρίες αυτό-γελοιοποίησης με εικόνες που θυμίζουν τσίρκο. Ε, όχι λοιπόν, δεν συμφωνώ με την παρέλαση εθνοφυλάκων! Λυπάμαι που στεναχωρώ μερικούς, αλλά θεωρώ πως η δουλειά του εθνοφύλακα και του εφέδρου γενικότερα είναι να εκπαιδεύεται συνεχώς και να διατηρεί την μαχητική του ισχύ - όσοι παρά το προχωρημένο της (βιολογικής) ηλικίας τους αρέσκονται σε γυμναστικές επιδείξεις, υπάρχει πάντα η δυνατότητα του Hollywood, που απ΄ ότι ακούω ζητάει ώριμους για να στελεχώσει το καστ των κομπάρσων σε πολεμικές ταινίες.

      Διαγραφή
    3. Ο ρολος των Εθνοφυλακων ειναι να προασπιστουν τα σπιτια τους και τις
      οικογενειες τους ειδικα τις πρωτες ωρες του πολεμου ( οι περισσοτεροι κατοικουν διπλα στην πρασινη γραμμη) ...μπορει βιολογικα και απο αποψης εκπαιδευσης να υστερουν αλλα δεν υπαρχει επαρκες προσωπικο για να τους αντικαταστησει εκτος απο τους εφεδρους που ισως να παρει ωρες μεχρι να επανδρωσουν την πρωτη λογω οτι κατοικουν μακρια !

      Διαγραφή
    4. @ Pointman
      1) οι αντίπαλοι των εφέδρων είναι οι καλύτεροι του αντιπάλου. Είναι οι ειδικές μονάδες του εχθρού που θα επιχειρήσουν διείσδυση και καταστροφή των υποδομών μας. Άρα τους εκπαιδεύεις και τους κρατάς ετοιμοπόλεμους κατά το δυνατόν για να μπορέσουν να επιβιώσουν των ειδικών επιχειρήσεων του αντιπάλου. Δεν σώζεις τις μικρές ηλικίες μόνο και οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να πνιγούν γιατί δεν μπορούν να κάνουν τεστ Κούπερ αποτελεσματικά,

      2) Μάλλον σε έχει επηρεάσει ο Ραμπο και οι ταινίες του. Το οποιοδήποτε σωματαρά με μεγάλη μυική δύναμη για να τον εξουδετερώσεις μια σφαιρούλα χρειάζεται, αδιάφορο από ποιανού το όπλο έφυγε.

      3) Η εμπειρία της Συρίας μας εδειξε ότι οι 40, 50 και 60 ετών ανθρώποι μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους στην μάχη αρκεί να θέλουν να πολεμήσουν.

      4) Στην Ελληνική στρατιωτική ιστορία χιλιάδων χρόνων μπορεί τα προσόντα που λες να ήταν τα επιθυμητά αλλά δεν πολέμησαν μόνο αυτοί.

      5) Μάλλον δεν έχεις υπηρετήσει στον ΕΣ. Τα προσόντα που περιγράφεις δεν τα πληρούν πολλοί από τους στρατεύσιμους μικρής ηλικίας που υπηρετούν σήμερα την πατρίδα.

      6) Όταν ο πολίτης αισθάνεται ικανός και θέλει να τα δώσει όλα για την πατρίδα είναι αντιδημοκρατικό και προσβολή να μην του δίνεις ένα ζευγάρι άρβυλα και μαι φόρμα για να δείξει αυτό που πιστεύει.

      7) Σήμερα στην Ελλάδα έχουν δικαιώματα όλης της γης οι κολασμένοι, ακόμη και οι νεοεισερχόμενοι "μετανάστες" παράτυποι και μη, αλλά το να θες να υπερασπιστείς την πατρίδα σου θεωρείτε απαγορευτικό.

      Διαγραφή
    5. @ r+w,

      Ότι πεις φίλε! Άλλωστε ποιος είμαι εγώ ο αδαής που «μ’ έχει επηρεάσει ο Ραμπο και οι ταινίες του»; Ποιος είμαι εγώ ο ανθυποελάχιστος που «δεν έχω υπηρετήσει στον ΕΣ»; Ποιος είμαι εγώ ο «αντιδημοκρατικός» που θα στερήσω το δικαίωμα σε κάθε πικραμένο να «δείξει αυτό που πιστεύει»; Ποιος είμαι εγώ ο «άσχετος» που μου ‘χουν βγει τα μάτια να διαβάζω ασυναρτησίες του κάθε ένα που «έχει δικαίωμα», διανθισμένες από ορθογραφικά λάθη αλλά παρ΄ όλα αυτά να πρέπει να κουνώ συγκαταβατικά το κεφάλι για να μην δείξω αγενής…

      …καλή σου νύχτα. Κι όταν ξυπνήσεις, αν είμαστε ακόμη εδώ, τα λέμε.

      Διαγραφή
    6. Εκτός από την κλάψα έχεις κάτι να πεις επί του θέματος; ...

      Διαγραφή
    7. @ r+w,

      …και για να μην θεωρηθεί από παρεξήγηση ότι υπάρχει κάποια πικρία μεταξύ μας για τα ανωτέρω σχόλιά σου, θα σου πω το εξής: Στα χρόνια που παρακολουθώ και ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά το παρόν ιστολόγιο, έχω δει πολλές φορές μερικούς να καταφέρονται εναντίον του Σάββα και να αμφισβητούν (χωρίς σοβαρά επιχειρήματα τις περισσότερες φορές) την αξιοπιστία του ως γεωπολιτικού αναλυτή ή ίσως ακόμη και την επαγγελματική του επάρκεια ως Αξκού. Εάν λοιπόν έχει υποστεί ο (εν ζωή Ήρωας κατά την προσωπική μου άποψη) Σάββας τέτοιους αρνητικούς σχολιασμούς και έντονη αμφισβήτηση, τότε γιατί να γλυτώσω εγώ ο ανθυποελάχιστος σε σχέση μαζί του;

      …το ότι στεναχωρώ μερικούς που έχουν καημό και μεγάλο ντέρτι της ζωής τους να κάνουν παρέλαση ένα-δυο εν-δυο, δεν σημαίνει ότι αμφισβητώ την συνεισφορά της εφεδρείας / εθνοφυλακής στην Πατρίδα. Η διαφωνία μου είναι αποκλειστικά στην εμμονή μερικών (εμμονή η οποία περιέργως εγείρεται τώρα) να παρελάσουν, λες και πρόκειται για μεγίστης σημασίας εθνική υπόθεση και ως τέτοια παρουσιάζεται.

      Διαγραφή
    8. @ r+w,

      Ως επίλογο, εάν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις και την συζήτηση περί του θέματος όπως συμμετείχαν διάφοροι συνομιλητές και ίσως να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, κάνε κλικ στο ακόλουθο:

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/09/28.html

      ...θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς γαλήνια τη νύκτα

      Διαγραφή
    9. Pointman 1 Οκτωβριου 7:51μ.μ.
      Αγαπητε φιλε,διακρινω ενα 'κολλημα' με τους εθνοφυλακες.
      Στον πολεμο χρειαζονται ΟΛΟΙ,στο 40,γυναικες κουβαλουσαν τα πολεμοφοδια μεσα στα χιονια.
      Ο Τσε γκεβαρα ηταν ενθερμος εθνικιστης ασχετως οτι η αριστεραντζα το αποκρυπτει.

      Διαγραφή
    10. Σχολιάζω με αφορμή το σχόλιο @Pointman.

      Προσωπικά διανύω τα 65 και λίαν συντόμως θα τα υπερβώ και, αν και πραγματικά διανύω καθημερινά με στρατιωτικό βάδην πάνω από 7 χλμ ωστόσο δέχομαι ότι ο κάθε είς νεώτερος έχει πολύ περισσότερες σωματικές αντοχές και συνεπώς πρέπει να δεχτούμε το αυτονόητο ότι δηλαδή οι νεώτεροι αν δεν είναι ακραιφνώς λουφαδόροι έχουν και τόλμη και αρετή και σωματική αντοχή που θέλει η ελευθερία, και έτσι κανένας δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την ικανότητα των νεώτερων στρατεύσιμων να υπερασπιστούν ως εμπροσθοφύλακες τις ζωές και την τιμή των άλλων. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ ημών των ηλικιωμένων έχουμε και έναν και δυο γιούς που αρκετοί εξ αυτών είναι πάνω από 1,90 και ασφαλώς είναι και πολύ - πολύ στρατεύσιμοι όσο δεν πάει άλλο.

      Ωστόσο πρέπει να μαθουμε κατι και που πρέπει να σημειωθεί ακόμα και υπερ του δέοντος ότι δηλαδή αυτοί που είναι εμπροσθοφύλακες ή τέλος πάντων οι στρατεύσιμοι σε μία σύρραξη θα βρίσκονται στα μέτωπα και επειδή τα σώματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας που θα απομένουν θα είναι τότε πολύ πιο αναποτελεσματικά για αυτό θα χρειαστούν όλοι για να προστατέψουν αυτούς που δεν θα μπορείς γιατι τότε εσύ ως πιο θαρραλέος και πιο δυνατός θα μάχεσαι μακριά απο το εσωτερικό της πατρίδας μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ήτοι στην πρώτη γραμμή του μετώπαυ.

      Και τέλος πάντων, δεν ξέρω αν ο κάθε εις αντίθετος στην παλλαϊκή άμυνα αφήνει τις τύχες των παιδιών του, αλλά και τις τύχες των ανεκπαίδευτων στον πόλεμο γυναικών αλλά και των μανάδων τους στα χέρια μιας ανύπαρκτης αν και εν πολλοίς -ένεκα των αλλότριων πληθυσμών που εχουν κατακλύσει τη χώρα μας- "εχθρικής υπεράσπισης", αλλά επειδή εσύ τότε θα λείπεις θεώρησε το ως δεδομένο ότι όταν εσυ θα λείπεις αυτοί που θα υπερασπιστούν -είτε ενταγμένοι είτε οχι σε παλλαϊκή άμυνα- τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα είναι ακριβώς αυτούς τους οποίους τώρα δεν θέλεις να συμμετέχουν.

      Σαν δεν θεωρείς τους γονείς ή τους ανήλικους έφηβους αξιόπιστους ή βρες αξιόπιστους πολυαριθμους και μόνιμους ξένους μισθοφόρους γύρω στις 100 χιλιάδες που χρειάζονται να παίξουν αυτόν τον ρόλο ή φρόντισε να γίνει αξιόπιστη παλλαϊκή άμυνα με την μορφή εθνοφυλάκης ή οτι άλλο.

      Διαγραφή
  2. Οι πράξεις λέει μιλάνε περισσότερο από τα λόγια αλλα και τις παραστάσεις. Ο υπουργός θα έδινε ισχυρό μήνυμα μονον αν ο Τσιπρας δεν τολμούσε να νομιμοποιήσει τις χρηματοδοτούμενες οργανώσεις από το τουρκικό προξενείο στην Θράκη και αν φύλαγε τα θαλάσσια σύνορα μας τώρα σπατάλησε λεφτα στέλνοντας αεροπλάνα σε μια παράσταση τα οποία ποτε δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα σ´όλους . Είμαι ένας εθελοντής εθνοφύλακας της κυπριακής ΕΦ .Τα τελευταία χρόνια λαμβάνω μέρος σ´αρκετές ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ασκήσεις με κυριότερη την κατάληψη οικίας / υποστατικού/ Σας διαβεβαιώ ότι ολοι οι συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας , με πλήρη φόρτο , βγάζουν την άσκηση επάξια.Η θέληση να υπηρετήσουμε , να διδαχθούμε ,ασκηθούμε, ειναι πρωτόγνωρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποίο μήνυμα ήθελαν να μεταδώσουν με την πτήση των F16 πάνω από την Κύπρο; Ότι η Ελλάδα θα είναι εκεί για να την υπερασπιστεί;Όπως κάναμε πριν από 40 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσείς ποιο μήνυμα θέλετε να μεταδοθεί, μήπως ότι δεν θα είμαστε εκεί όπως πριν από 40 χρόνια;

      ΥΓ: Αφήστε που στην πραγματικότητα είμαστε εκεί και αν κάποιοι ήταν πραγματικά απόντες ήταν η πολιτική ηγεσία των Αθηνών.

      Διαγραφή
    2. Ποιοί ήταν εκεί; Η ΕΛΔΥΚ μόνο, η οποία πολέμησε ηρωικώς. Κατά τ' άλλα πως βοηθήσαμε; Στειλαμε την αεροπορία ή το ναυτικό; Στο τέλος είπαμε ότι η Κύπρος μας πέφτει μακρυά. Αυτό που ήθελα να πω με το προηγούμενο σχόλιό μου είναι ότι πιστέυω πως αν υπήρχε νέα εισβολή, πάλι θα αφήναμε τους Κυπρίους αβοήθητους. Πτήσεις F16 την ώρα της παρελάσεως είναι φιέστες εντυπωσιασμού, σκηνοθεσίας Καμμένου.

      Διαγραφή
  5. @pointman Είμαι 62 και σε προσκαλώ για ανω των 40 pushups, τουλάχιστον 14 ελξεις και τεστ Cooper 11:30.
    Κάτι μου λέει οτι ολα αυτά τα βλέπεις σε ταινίες και τα διαβάζεις σε περιοδικά τύπου Γκουριώτη...
    Σεμνά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.