6/10/17

Νομικά προβλήματα προέκυψαν στο ν/σ για την Ταυτότητα φύλου - Ασαφής ο ρόλος του Εθνικού Μηχανισμού Παρακολούθησης για τα «Δικαιώματα του Παιδιού»

Ανησυχητικές θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη
Οι φωτογραφίες μποστά στο Κοινοβούλιο, ήταν... προφητικές. Μας προειδοποιούσαν για τον επερχόμενο εξευτελισμό του...
Έγκυροι νομικοί κύκλοι εκφράζουν επιφύλαξη για τη νομιμότητα διαδικασίας υποβολής του Ν/Σ για την αλλαγή φύλλου που υποβλήθηκε στη Βουλή την 18/09/2017 (http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=75d1ff53-879c-4dcb-bfff-a7f20108f665), διότι η Έκθεση που συνοψίζει τα συμπεράσματα της διαβούλευσης και υποχρεωτικά συνοδεύει το ν/σ, είναι παραμορφωμένη και αναφέρει « ότι η πλειονότητα των σχολίων αναφέρεται στην αναγκαιότητα του εν λόγω νομοσχεδίου» . (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10212803.pdf)

Η αναφορά αυτή κρίνεται τελείως ανακριβής, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αναφέρεται στην επικινδυνότητα και το παράλογο του εν λόγω νομοσχεδίου (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=8078).
Η ανωτέρω Έκθεση δεν αναφέρει ενδεικτικά, όπως όφειλε, ούτε ένα από τα πλήθος εμπεριστατωμένα αρνητικά σχόλια, θυμίζοντας Σοβιετικού τύπου κείμενα.
Όπως είναι γνωστό , όταν δεν τηρείται έστω και ένα στάδιο από την προβλεπομένη διαδικασία για την ψήφιση ενός νόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μην τον εκδώσει και να τον αναπέμψει στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρα 42 και 76 του Συντάγματος.
Είναι γεγονός ότι αποτελεί μια δοκιμασία της Δημοκρατίας κατά πόσον λαμβάνεται ουσιαστικά υπ΄όψιν η γνώμη του Λαού με το θεσμό της διαβούλευσης ή οδεύει προς πλήρη απαξίωση.
Αν ο θεσμός αυτός γίνεται για μια «δημοκρατική βιτρίνα», ασφαλώς δεν θα αντέξει για πολύ, γιατί τα δημοκρατικά αισθητήρια του λαού, αργά ή γρήγορα θα λειτουργήσουν, όπως έχει διδάξει η ιστορία. Εκτός αν κάποιοι δεν τη μελετούν ή ελπίζουν ουτοπικώς ότι θα αποφύγουν του άτεγκτο νόμο ότι «η Ιστορία επαναλαμβάνεται».
Το γεγονός αυτό της ανακριβούς Έκθεσης οφείλει να το εξετάσει και ο κ. Πρόεδρος της Βουλής και να καταγγείλει δημοσίως αυτούς που τη συνέταξαν παραμορφωμένη και μη αποδίδοντας την ουσία της διαβούλευσης
Πολλούς προβληματισμούς έχει προκαλέσει και η στάση του Συνηγόρου του Πολίτη. Σε ανακοίνωσή του στις 25/09/2017 επικροτεί γενικά το ν/σ και ζητά την επέκτασή του και ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ κάτω των 17 ετών, χωρίς όμως, απ΄ ότι φαίνεται, να έχει λάβει υπ΄όψιν του περιστατικά ανηλίκων που αυτοκτόνησαν μετά την αλλαγή φύλλου (ενδεικτικά λ.χ. https://www.actuall.com/familia/el-suicidio-de-una-transgenero-de-13-anos-reabre-el-debate-sobre-los-cambios-de-genero-en-menores/) , ούτε τα πορίσματα διακεκριμένων επιστημόνων (λχ όπως τα συνοψίζει ο Καθηγ. Μπαλογιάννης Σταύρος https://www.youtube.com/watch?v=fwG_b4n_nis) ότι οι δομικές διαφορές στον ανδρικό και γυναικείο οργανισμό, αν παραβιαστούν, οδηγούν σε σοβαρές ψυχοσωματικές διαρραχές και ειδικά στην παιδική ηλικία. Άραγε ο ΣτΠ (στον οποίο περιλαμβάνεται και ο Συνήγορος του Παιδιού) θα αναλάβει την βαριά ηθική αυτουργία και ευθύνη για μελλοντικές αυτοκτονίες παιδιών που θα οφείλονται στις παροτρύνσεις του;
Τέλος σοβαρή ανησυχία για τα δημοκρατικά δικαιώματα δημιουργεί η ενσωμάτωση στο εν λόγω ν/σ διατάξεων για τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει ορισμένες ασαφείς εξουσίες, οι οποίες βέβαια μπορούν να εξειδικευθούν ή να διευρυνθούν αυθαίρετα με μελλοντική τροποποίηση νόμου, από αυτές που μπαίνουν παρανόμως στο τέλος άσχετων νομοσχεδίων και αναφέρουν μόνο τον αριθμό της διάταξης που τροποποιείται, χωρίς καν να αναφέρουν τον τίτλο της, οπότε ούτε οι ίδιοι οι Βουλευτές δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν, ούτε οι πολίτες, παρά μόνο όσοι μεθοδεύουν τις νομοθετικές αλλαγές.
Εκφράζονται φόβοι από πλήθος γονέων ότι οι εμπνευστές και οι υποκινητές του ν/σ αποβλέπουν -χωρίς να το αποκαλύπτουν στον Ελληνικό Λαό – στο σκοτεινό παράδειγμα του Καναδά, που με πρόσφατο νόμο δίνει την δυνατότητα στο Κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι. (https://www.lifesitenews.com/news/breaking-ontario-passes-totalitarian-bill-allowing-govt-to-take-kids-from-c) .
Αναμένονται οι αντιδράσεις των Συνταγματολόγων και άλλων νομικών, η στάση των Βουλευτών (που υποτίθεται ότι εκφράζουν τον Λαό) και ιδίως του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις αντιδράσεις της Εκκλησιαστικής Ηγεσίας, μεγάλου αριθμού πολιτών και πλήθους φορέων και γονέων.

5 σχόλια:

  1. Πρός κάθε ὑπεύθυνο ἄνθρωπο καί πολίτη τῆς Ἑλλάδος:
    Τελικά, μέ τά ψέμματα τῶν δρώντων ὑποκειμένων τῆς πολτικῆς ζωῆς, μέ τίς ἀδράνειες τῶν λοιπῶν ἁρμοδίων ἤ τῶν τυπικῶς ἀντιπολιτευομένων, καί μέ τίς συγκαταθέσεις τοῦ Συνηγόρου τοῦ Πολίτη σέ ὅ,τι ἀντιχριστιανικό ἤ καί ἀντεθνικό θεσπίζεται στό ὄνομα τῶν δικαιωμάτων εἴτε τῶν πράγματι διεφθαρμένων ἀνθρώπων, εἴτε τῶν μή Ἑλλήνων πού εἰσρέουν στήν Ἑλλάδα μέ ἐχθρικό σχεδιασμό,
    ὅποιος μιλήσει καί πεῖ ὅτι σκοτεινές δυνάμεις βρίκονται πίσω ἀπό τήν ἐπίθεση κατά τοῦ λαοῦ μας,
    ἐπίθεση πού μόνο ἡ ἐπιφάνειά της εἶναι οἰκονομική,
    τίς ὁποῖες σκοτεινές δυνάμεις ὑπηρετοῦν πολλοί "Ἕλληνες" πού εἶναι δικτυωμένπι σέ ὅλες σχεδόν τίς σημαντικές θέσεις ἐξουσίας,
    ἐνῶ ἔχουν ἀποκλεισθεῆ οἱ πραγματικά ἄξιοι, μέ διάφορες χειραγωγήσεις σέ βάρος τους,
    θά εἶναι συνομωσιολόγος;
    «Φυσικά». Ὅλα αὐτά τά συγκοινωνοῦντα δοχεῖα πού ἐργάζονται γιά τήν κατάργηση τῆς ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς μας ταυτότητας, δημιουργήθηκαν ἀπό ἁπλές συμπτώσεις καί μέ τήν «ἐλεύθερη» δράση καί τήν «ἐλεύθερη» ψῆφο ὅλων μας... Ὅπως ἀκριβῶς γίνεται δεκτό ἀπό τούς ἀθεϊστές ὅτι ὁ κόσμος αὐτός προέκυψε τυχαῖα!
    Νά μιλήσουμε σοβαρά ὅμως:
    Περί Συμμορίας πρόκειται, Συμμορίας πρός διάπραξη ἀξιοποίνων πράξεων κατά τήν ἔννοια τοῦ ποινικοῦ νόμου. Ἐγκληματικῶν πράξεων, ἀντικοινωνικῶν ἤ ἀντεθνικῶν, ἤ καί στρεφομένων κατά τοῦ κατά φύσιν ἀνθρωπίνου προσώπου.
    Ἡ χειραγώγηση δηλαδή, κατά τήν ὁποία, ὅλη αὐτή ἡ διάβρωση πού ὑφιστάμεθα,
    εἶναι κάτι τό φυσιολογικό καί ἀποδεκτό, καί ὄχι λειτουργία Συμμορίας πρός διάπραξη ἀξιοποίνων πράξεων κατά τήν ἔννοια τοῦ ποινικοῦ νόμου,
    ἀφ ἑνός μέν προϋποθέτει τήν ἐσωτερική διάβρωση πού εἶναι ἡ ἀθεΐα, ἐκ μέρους τῶν ἐνεργητικῶς δρώντων στά πλαίσια τῆς ἐν λόγῳ συμμορίας,
    ἀφ' ἑτέρου ἡ χειραγώγηση αὐτή τῆς κοινωνίας αὐξάνει συνεχῶς καί τόν ἀθεϊσμό καί τήν διάβρωση.
    Διότι ἡ διάβρωσις εἶναι πρῶτα ἐσωτερική πνευματικῆς φύσεως ἀλλοίωσις, ὕστερα ἠθική ἀλλοίωσις τῆς κοινωνίας καί τοῦ λαοῦ, καί τέλος ἀλλοίωσις ἤ ἀλλοτρίωσις τοῦ κράτους τοῦ λαοῦ αὐτοῦ.
    Ἔχουμε νά κάνουμε μέ πραγματικούς ἐπαγγελματίες ὄχι ἐπαναστάτες, ἀλλά διαβρωτές. Ὅλα τά γυρνοῦν στό «χαλαρό»..., μέχρι πλήρους διαλύσεως τῶν πάντων, καί ὅποιος ἀνθίσταται, εἶναι «φασίστας», γιά τόν ὁποῖο κάθε μορφή καταστολῆς, φανερῆς ἤ ὑπόγειας καταστολῆς, εἶναι ἐπιτρεπτή - κατά τήν ἀντίστροφη ἠθική τῶν ἐνεργούντων μέ ἐπαγγελματισμό τήν διάβρωση αὐτήν.
    Ἰσχυρό ἀλλά καί γιά τήν ὥρα ἀσθενές τους σημεῖο, ὅτι κρύβουν τήν καταστολή ἐπί τοῦ παρόντος. Καί ἄρα δέν μποροῦν νᾶ ἀναχαιτίσουν τίς ἀντιδράσεις. Μποροῦν μόνο νά τίς διαβάλλουν καί νά τίς ἀγνοήσουν ἐπιδεικτικά. Οὕτως ὥστε νά «ἀφομοιώνεται» ἀπό τούς πολλούς, ὅτι εἶναι ἰσχυρότεροι.
    Ἡ ἀπἀντηση εἶναι λογικῶς ἁπλῆ: Δέν εἶναι ἰσχυρότεροι. Ἡ πρακτική πλευρά τῆς ἀπαντήσεώς μας στήν διάβρωση αὐτήν, εἶναι θέμα δημιουργικότητας καί ἐπινοητικότητας τοῦ καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν απαγορευουν την προπαγανδα των ομοφυλοφιλων με τα Gay pride parades (με αφορμη τη προσβολη της δημοσιας αιδούς)???? Ο ΠΟΥΤΙΝ πως το εκανε δηλαδη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασορτι κυνοβουλιον και τσουτσουνοκοπελλαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί ένα παιδί 15 ετών να λάβει την καθοριστική για τη ζωή του (και της οικογένειας του) απόφαση να αλλάξει φύλο; Τη στιγμή που δεν μπορεί να πάρει ουτε δίπλωμα οδήγησης ούτε να ψηφίσει; Το ότι ΔΕΝ μπορεί, είναι προφανές, ειδικά για κάποιον που έχει παιδιά σε τέτοιες ηλικίες. Άρα το μέγα θέμα στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ποιά είναι η ατζέντα που προωθείται και ποιοι την προωθούν. Αν και διαβάζω αρκετές απόψεις επί του θέματος, οπως οι περισσότεροι απο εσας φαντάζομαι, δεν εχω ακόμα μια οριστική άποψη. Ακόμα κι έτσι, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για μένα είναι μια από τις καλύτερες αποδείξεις ότι μας έχουν κυρήξει πόλεμο με τον χειρότερο τρόπο. Αλώνοντας τη λογική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ΜΜΕ που προωθούν την ανωμαλία εδώ και δεκαετίες μπαίνοντας στα σπίτια μας μέσω των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ως κάτι το φυσιολογικό. Έχουν εφεύρεσή λέξεις όπως "ομοφοβικός" για να μπορούν να αμύνονται απέναντι στους επικριτές τους και "ομοφυλόφιλος" για να καλύψουν τις λέξεις, Αρρώστια, Ανωμαλία, Παιδεραστία, Κιναιδισμός, Αρσενοκοίτες και Δεμονισμός για τα δικά μου πιστευω.

    Οι τηλεοπτικές σειρές "Οι Απαράδεκτοι" & "Πολυκατοικία" (μπορεί να είναι και περισσότερες δεν γνωρίζω γιατί δεν βλέπω τηλεόραση σχεδών όλη μου την ζωή) ηταν ο προάγγελος που μαλάκωνε τα μυαλά της μάζας περί φιλολογικού το να έχεις σεξουαλικές διαστρεβλώσεις.

    Όσοι επιστήμονες θεωρούν ότι γεννιέσαι με αυτήν την αρρώστια που είναι απλά μια θεωρία μη τεκμηριωμένη άλλοι τόσοι λένε το αντίθετο.

    Για όσους ενδιαφέρονται πως ξεκίνησαν όλα και πως δημιουργήθηκε η λέξη ομοφυλόφιλος από δυο Αμερικάνους την δεκαετία του 80'.

    The “born gay” hoax was invented in 1985 by Marshall Kirk and Dr. Hunter Madsen. Marshall Kirk graduated magna cum laude from Harvard University in 1980 majoring in Psychology and went on to become a writer and researcher in neuropsychiatry. Dr. Hunter Madsen earned a PhD in politics from Harvard University in 1985, then went on to become an expert on public persuasion tactics, social marketing, and has designed commercial marketing on Madison Avenue. He has also served as a consultant to pro-sodomy media campaigns across America.....

    http://www.victorjadamson.com/the-born-gay-hoax-exposed/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.