27/10/17

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον πυρηνικό «Σατανά» της

Russia Unveils Satan 2

Ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμος προς χρήση το 2019-2020 και θα μπορεί να μεταφέρει κεφαλές ισχύος 40 μεγατόνων, ισχύς 2.000 μεγαλύτερη από αυτή των ατομικών βομβών που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945

Σε επιτυχημένη δοκιμή του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής πυραύλου του κόσμου με την εντυπωσιακή ονομασία Satan 2 (Σατανάς νο2) προχώρησε την Πέμπτη η Ρωσία όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δίνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεστέκ και διένυσε μια απόσταση 3.600 μιλίων προτού να πετύχει το στόχο του σε ένα πεδίο βολής.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο Σατανάς νο 2, ένας νέας γενιάς βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, μπορεί να ξεπεράσει κάθε άμυνα και να καταστρέψει ολόκληρες χώρες. 
Τα σχέδια κατασκευής του συγκεκριμένου πυραύλου ξεκίνησαν το 2009 και πλέον είναι έτοιμος προς χρήση μετά από αρκετές αναβολές.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο Σατανάς νο2 θα είναι έτοιμος προς χρήση το 2019-2020 και θα μπορεί να μεταφέρει κεφαλές ισχύος 40 μεγατόνων, ισχύς 2.000 μεγαλύτερη από αυτή των ατομικών βομβών που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Στην ίδια άσκηση τρία υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές πραγματοποίησαν επιτυχημένες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων ενώ τρία βομβαρδιστικά κατέστρεψαν επίγειους στόχους με πυραύλους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.