8/10/17

Ερντογάν: Υλοποιούμε τη συμφωνία με Ρωσία και Ιράν - Εισβάλαμε στη Συρία για να μη γίνει ο Κουρδικός Διάδρομος

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία υλοποιεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία και το Ιράν, για τη μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, βορείως της Συρίας, με τη σύμπραξη των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
"Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ," τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Ο ίδιος, είπε ότι αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση "βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή," δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας.
Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να εισβάλει στη Συρία, για να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου, που θα έβγαζε τους Κούρδους στη Μεσόγειο.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απέφυγε να αναφερθεί σε συμφωνία και της Συρίας, η οποία από την πλευρά της τηρεί σιγή ιχθύος, προφανώς υπό το βάρος της "συμμαχίας" με τη Ρωσία!
Πηγή: ΚΥΠΕ

15 σχόλια:

  1. "...στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας."

    Εννοεί στη Νικόπολη του Πόντου!
    Μία από τις περιοχές που εφαρμόσθηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.
    Όχι μια οποιαδήποτε πόλη σε μια οποιαδήποτε χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασσαντ!!!! αλλαξε φυλο και καντη στα γρηγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Ασαντ φιλε μου πολεμησε εναντιον εκατονταδων χιλιαδων τζιχαντιστων που εφεραν οι δυτικοι απο ολο τον κοσμο και νικησε. οποτε αυτα τα περι αλλαγης φυλου που λες ειναι το λιγοτερο ατοπα, ο ασαντ ειναι ηρωας απο τους λιγους. Και τωρα προσπαθει να πολεμησει τους Κουρδους (τους οποιους φυσικα ολοι λατρευεται σ αυτο το μπλογκ) οι οποιοι κλεβουν μερα μερα τη γη τοου συριακου λαου

      Διαγραφή
    2. εμενα μου φαινεται ομο παντως...κρυπτο-ομο αν θες...
      λες δηλ. να πολεμησε ο ιδιος ε; Δεν του φαινεται του π....η.

      Διαγραφή
  3. Ο Πούτιν προκειμένου να βάλει την Τουρκία στην ρωσική ζώνη επιρροής, δεν διστάζει να συμβάλλει στον κανιβαλισμό του Συριακού κράτους. Ενώ ξέρει πολύ καλά ότι ο νεωθομανισμός προχωράει σε εθνοκαθάρσεις - δολοφονίες - βιασμούς στις περιοχές που καταλαμβάνει. Να τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας ανεγκέφαλοι που περιμένουν σωτηρία από το "ξανθό γένος".
    Τώρα οι ΤΕΔ κάνουν υγιεινό περίπατο "πολεμώντας" τους παλιούς συμμάχους τους τζιχαντιστές. Εάν προχωρήσουν κατά Αφρίν θα κλάψουν μανούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κουρδοι δεν κανιβαλιζουν το Συριακο κρατος αρπάζοντας εδαφη και πλουτοπαραγωγικες πηγες που δεν τους ανηκουν; Η Ελλαδα εχει διαλεξει ξεκαθαρα στρατοπεδο και οι Ρωσοι το γνωριζουν αυτο. απο την αλλη η κατα τα αλλα αντιπαθης σε εμας Τουρκια εχει καταφερει να ειναι απαραιτητη για ολους τους μεγαλους και τωρα δρεπει τους καρπους της πολιτικης της.

      Διαγραφή
    2. "Οι κουρδοι δεν κανιβαλιζουν το Συριακο κρατος αρπάζοντας εδαφη και πλουτοπαραγωγικες πηγες που δεν τους ανηκουν;"

      Επιχείρημα που χρησιμοποίησαν όσοι αντιτέθηκαν στη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
      Μόνον που άργησες σχεδόν 200 χρόνια...

      Διαγραφή
    3. Είσαι άσχετος. Δεν έχουν αρπάξει οι Κούρδοι τίποτα από το συριακό κράτος. Τα εδάφη που ελέγχουν στην Συρία τα πήραν με αίμα από τους τζιχαντιστές, ενώ τα είχε εγκαταλείψει ο στρατός.
      Εσύ γιατί αντιδράς; Σου χαλάμε την αυταπάτη για το "ξανθό γένος";

      Διαγραφή
    4. Σιγα τα αιματα, μια μαχη σοβαρη εχουν κανει οι κουρδοι εναντια στο ΙΣΙΣ, αυτη στο κομπανι.Απο εκει και περα απλως γινοταν ανταλλαγη εδαφων καθως απο τη αρχη της επιχειρησης για τη Ρακκα περυσι η αντισταση που συναντησαν ηταν ελαχιστη. Δε συζηταω για τη Ντειρ εζ Ζορ οπου παιζει να μην επεσε ουτε μια τουφεκια,οποιος ασχολειται σοβαρα με το συριακο ξερει οτι ΙΣΙΣ και YPG ελεγχονται απο τον ιδιο παραγοντα (ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ).
      Οσο για το ξανθο γενος καμια αυταπατη δεν εχω, καλα κανουνε και εγω στη θεση του πουτιν δε θα μας βοηθουσα αν ηξερα οτι η Ελλαδα ουσιαστικα δεν εχει εξωτερικη πολιτικη αλλα απλως κανει οτι της λενε οι ανωτεροι της. Αυτο ειναι κατι που πρεπει να το παραδειγματιστουμε απο την τουρκια οτι παρολο που βρισκεται σε διεθνεις συμμαχιες η εξωτερικη τους πολιτικη ποτε δεν βλαπτει τα συμφεροντα της χωρας τους οπως γινεται με εμας. Αν δεν το αντιληφθουμε αυτο η χωρα μας θα ειναι δυστυχως παντα υπο τον φοβο της τουρκιας

      Διαγραφή
  4. Ακόμα ποιο βαθιά μπήκε ο ερντογαν στο βάλτο της Συριας , έχει βρεθεί σε απόγνωση και ψάχνει τρόπο να ειναι πρωταγωνιστής στην επόμενη μέρα , γνωρίζει πολύ καλά πως ετοιμάζεται ο τεμαχισμός της Τουρκίας κσι προσπαθεί να το σταματήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον κατ΄ αρχήν διαχειρίζονται με απόγνωση την αδιέξοδη στρατηγική της μετατροπής όλης της Μέσης Ανατολής σε εκκολαπτήριο Ισλαμιστικής τρομοκρατίας με στόχο την εξαγωγή του εμπορεύματος σε όλη την Ευρασιατική ήπειρο ώστε να ακυρωθεί η προσπάθεια ενοποίησης του οικονομικού χώρου μέσω της οδού του Μεταξιού. Αυτό το έργο ήδη προβάλλει τα γράμματα πρίν το τέλος.

    Η λύση ανάγκης στην συνολική αποτυχία της διάδοσης του χάους στην Μέση Ανατολή, έφερε μία στρατηγική ανακατέματος των συνόρων με την ίδρυση μιάς κρατικής οντότητος των Κούρδων. Εκτός της αφέλειας εμφανής στην προκειμένη περίπτωση είναι και ο πανικός.

    Οι μόνοι που δέχτηκαν να συμμετέχουν στο νέο πρότζεκτ είναι οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ με προεξάρχουσα την Ισραηλινή συμμορία Μπαρζανί και οι Κούρδοι της Συρίας. Και οι μεν του Ιράκ έχουν σημαντικά ποσοστά πληθυσμού, σε αντίθεση με τους "απελευθερωτές" Κούρδους της Συρίας που σε όλες τις περιοχές που "απελευθερώνουν" είναι ασήμαντη μειοψηφία.

    Η Αμερική πρακτικά έχει χάσει την ηγεμονία στην Μέση Ανατολή σήμερα και δεν υπάρχουν συνθήκες αυτό να αλλάξει στο μέλλον. Η Ρωσσία έχει ήδη βαρύνουσα παρουσία την περιοχή γιατί έχει μία ειλικρινή αντιιμπεριαλιστική και αντινεοαποικιακή στρατηγική που δεν ενοχλεί και φέρνει αποτελέσματα.

    Οι μόνοι που τελικά θα χάσουν είναι τα νεόκοπα κουρδικά τσιράκια του βάλτου της Ουάσιγκτον. Και ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη υπάρχει το δολλάριο, αλλά ως πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να βλέπω εδώ μέσα την τουρκική προπαγάνδα.
      Παρακαλώ να σταματήσεις να δημοσιεύεις τα επχιειρήματα της Άγκυρας.
      Αναγουλιάζω.

      Διαγραφή
    2. Αναφέρω απλώς πώς είναι σήμερα η κατάσταση στην Συρία και το πώς έχει διαμορφωθεί μία μεγάλη ανατροπή είς βάρος των Αμερικάνων αποικιοκρατών.

      Το γεγονός ότι βλάπτονται τα συμφέροντα των Κούρδων μισθοφόρων των Αμερικάνων δεν σημαίνει ότι δημοσιεύω επιχειρήματα των Τούρκων.

      Απεναντίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τελικά τι θα γίνει στην επαρχία Ιλντίμπλ δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Αλ Κάιντα της περιοχής σιτίζεται επί πενταετία αποκλειστικά μέσω Τουρκίας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.