17/10/17

Γραπτή δήλωση του Μεσούτ Μπαρζανί - Διαβάστε την

Πρόεδρος Μεσούτ Μπαρζανί: Αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει, να είστε σίγουροι
Ερμπίλ (Rûdaw) - Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί, σε γραπτή του ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, ζητά από τον κουρδικό λαό να μείνει ενωμένος και δίνει διαβεβαιώσεις ότι όσα έχει κερδίσει ο Κουρδικός λαός θα ξανακερδηθούν και θα εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο Κουρδιστάν.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Στη διάρκεια της Ιστορίας, το κουρδικό έθνος βρέθηκε υπό απειλές και καταπίεση και τα δικαιώματά του παραβιάσθηκαν. Στην ιστορία, το κουρδικό έθνος υπεραμύνθηκε της ταυτότητάς του, αντιμετώπισε γενοκτονία και σφαγές. Η τελευταία ήταν η βάρβαρη επίθεση των τρομοκρατών του ΙΚ στο Κουρδιστάν και η δέσμευση της γενοκτονίας των Κούρδων Γιεζιντί. Όμως, το κουρδικό έθνος πάντοτε ενεργούσε υπό το πρίσμα των ειρηνικών λύσεων και δεν επιδιώξαμε ποτέ τον πόλεμο. Αλλά περισσότερο, ο πόλεμος επιβλήθηκε σε εμάς και κάναμε όλες τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση, για την υπόστασή μας και για την επίτευξη των στόχων μας. Ο βασικός μας σκοπός ήταν πάντοτε η ασφάλεια και τα δικαιώματα του κουρδικού έθνους.  

Αγαπημένοι πολίτες,

Αυτό που συνέβη στην πόλη του Κιρκούκ ήταν το αποτέλεσμα μιας μονομερούς απόφασης μερικών προσώπων εντός των κόλπων ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος του Κουρδιστάν, η οποία τελικά οδήγησε στην απόσυρση των δυνάμεων των πεσμεργκά, όπως διαπιστώθηκε. Ως αποτέλεσμα  της απόσυρσης, η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης που υπήρχε πριν την έναρξη της επιχείρησης για τη Μοσούλη στις 17 Οκτωβρίου  2016 έγινε η βάση της της κατανόησης για τον μηχανισμό της ανάπτυξης των δυνάμεων του Ιράκ και της Κουρδικής Περιοχής. 

Διαβεβαιώνουμε τον λαό του Κουρδιστάν ότι κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και την ασφάλεια και την άνεση του λαού. 
Και τώρα, υπερασπιζόμαστε την προστασία της ενότητας και της συνύπαρξης του κουρδικού έθνους και των πολιτικών κομμάτων. Καλώ τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν την λεπτή κατάσταση του Κουρδιστάν και του Ιράκ με πατριωτική και εθνική υπευθυνότητα.   
Το ανθεκτικό κουρδικό έθνος, οι πιστοί και οι εθελοντές, οι γενναίοι πεσμεργκά, οι αξιότιμες οικογένειες των μαρτύρων, το αίμα που οι υιοί σας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν στο μονοπάτι της ελευθερίας του Κουρδιστάν, οι δυνατές φωνές που υψώσατε για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν που στείλατε σε όλα τα έθνη και στις χώρες του κόσμου δεν θα πάνε καθόλου χαμένες ούτε τώρα, ούτε ποτέ. 
Το κουρδικό έθνος με τη δύναμη των γενναίων, αργά ή γρήγορα, θα αγγίξει το δικαίωμά του και τον ιερό σκοπό. Σήμερα είναι η ημέρα πίστης στη δύναμη και την ενότητα του έθνους μας. 

14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω, εκτός από τους Τούρκους, τους Ιρανούς και τους Ιρακινούς, υπάρχουν και Έλληνες που χαίρονται;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ζήτημα χαράς ή λύπης κ. Καλεντερίδη. Οι Κούρδοι, είδια στην ελληνική κοινή γνώμη, ήταν και είναι πάντοτε συμπαθείς. Απλώς θεωρώ ότι ο αντικειμενικός παρατηρητής οφείλει να παραδεχτεί ότι οι Κούρδοι έγιναν άπληστοι τελευταία. Εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση του Συριακού και του Ιρακινού κράτους, και κατέλαβαν εδάφη που ούτε δικά τους υπήρξαν ποτέ, ούτε Κουρδικό στοιχείο ζει εκεί. Η έννοια της καιροσκοπικής υφαπραγής αραβικών εδαφών - τα οποία τύχαινει να είναι και πλούσια σε πετρέλαιο - είχε ενισχυθεί στην κοινή γνώμη αυτών των χωρών το τελευταίο διάστημα. Οπότε για κάποιους, τώρα βιώνουν τις επακόλουθες συνέπειες αυτών των επιλογών τους...

      Διαγραφή
    3. Οχι φιλε Σαββα. Υπαρχουν Ελληνες που ανησυχουν. Αυτη την στιγμη, πριν απο λιγο, δωσαμε ως χωρα τα διαπιστευτηρια μας, σε μια Αμερικη που δεν μπορεσε (η δεν ηθελε;) να συγκρατησει αυτο το αποτελεσμα που υπαρχει σημερα στο κουρδισταν. Της κουρδικης ηττας. Σιγουρα χαιρονται οι Τουρκοι για αυτη την καταληξη. Αυτο μας κανει να ανησυχουμε. Φοβαμαι οτι θα υπαρξουν κινησεις αναλογες απο την ΕΕ, που θα μας φερουν σε πολυ δυσκολη θεση μετα τα διαπιστευτηρια. Φοβαμαι, αντι για τον Τουρκο, να βρεθω εγω στην θεση να ισορροπω αναμεσα σε δυο βαρκες στο τελος. Εσυ τι λες γι αυτον τον κινδυνο; Ο Γερμανος ηδη αρνειται να αλλαξει η συμφωνια με το ΙΡΑΝ. Και ο Γαλλος το επισκεπτεται. Εγω, θα ακολουθησω τον Τραμπ; Νομιζω ειναι κατανοητο αυτο που προσπαθω να πω. Γνωριζεις πως στον κοσμο, δεν υπαρχει μονο ο Κουρδος πιστευω. Υπαρχω κι εγω. Που αυτη την στιγμη οδηγουμαι μονοπατα, στην αγκαλη του ενος. Που ομως βλεπω - εστω προς το παρον, εστω φαινομενικα - οτι μενει ολο και περισσοτερο μονος στην περιοχη. Αυτος, το YPG, το Ισραηλ κι εγω... Εκτος αν προκειται για δικο του σχεδιο. Κατι που δεν μπορω να το γνωριζω. Φοβαμαι οτι κανω το ιδιο λαθος με τον Κουρδο της Συριας.

      Διαγραφή
    4. ΥΓ Φανταζομαι πως εισαι πολυ πιο εμπειρος και να καταλαβαινεις οτι η ανακοινωση αυτη του Μπαρτζανι ειναι ανακοινωση της ηττας ετσι; Αντικειμενικα. Πανω κατω ειπε το "παλι με χρονια με καιρους..."

      Διαγραφή
    5. ΥΓ2 Ειμαι απολυτα υπερ της δημιουργιας του κρατους των Κουρδων. Απο μικρο παιδι θεωρω τον αγωνα τους δικαιο αγωνα. Εχω μαζεψει χρηματα γι αυτους πουλωντας βιβλια στο πανεπιστημιο, εχω διοργανωση συναυλια, ομιλιες. Εχω πιει καφε στα στεκια τους. Ειμαι αντιθετος ομως σε ενα πραγμα : Να αντικατασταθει η Sykes–Picot με μια νεα Sykes–Picot, αυτη την φορα εις βαρος αλλων λαων της περιοχης. Ως Ελληνας και μαλιστα Ελληνας με καταγωγη απο την Καππαδοκία, θελω να θεωρω τον εαυτο μου, φιλο ολων των λαων της συγκεκριμενης περιοχης. Οπως και των Κουρδων. Και ναι, ας μου λεγε ο παππους μου ιστοριες οτι τους διωξαν Κουρδοι απ τα χωρια μας.

      Διαγραφή
    6. ΥΓ3 Ως προς την Συρια: Επειδη το Σικαγο εχει 1 εκ Ελληνες, δεν σημαινει οτι ειναι Ελληνικο

      Διαγραφή
  2. Αν έχω καταλάβει σωστά οι κουρδοι είναι υπό μεγάλη πίεση και ο pkk αλλά και οι πεσμεργκά το Ισραήλ που τάχθηκε υπέρ τους μπορεί και θέλει να δώσει κάποια μορφής βοήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχω καταλάβει σωστά οι κουρδοι είναι υπό μεγάλη πίεση και ο pkk αλλά και οι πεσμεργκά το Ισραήλ που τάχθηκε υπέρ τους μπορεί και θέλει να δώσει κάποια μορφής βοήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι οι συνθηκες να του επιτρεψουν να κανει τις υποσχεσεις του πραγματικοτητα αφου αλλωστε ο εχθρος του εχθρου μου φιλος μου καρδιακός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θυμίζει αρκετά δηλώσεις του Σημίτη και άλλων ομοίων του, μετά τα Ίμια...τελικά οι πολιτικοί σε όλες τις χώρες, λένε πάνω κάτω τα ίδια...η καρεκλίτσα να βαστάει καλά και τί είχαμε τί χάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SOVARA TORA PISTEVETAI POS OI KOURDOI AFISAN TO KIRKUK XORIS NA PESI KAMIA SFERA STON IRAKINO STRATO ENAN IRAKINO STRATO POU 1000 TZIXANISTES TOUS PIRAN OLOUS OMIROUS MESA SE MIA EVDOMA ??? DEN THA POPRODOTI KANENA GIATI TA PAIXNIDEIA THS GEOPOLITIKIS KRIVOUN PANTA EKPLIKSIS EGO OMOS PISTEVO ITHE OI ORA GIA ENOSI TOU KOURDIKOU LAOU POS THA ENOTHOUN ? KAPOTE O PATERAS BUSH IXE PI POS .GIA NA ENOTHOUN OLI OI ANTHROPI TOU PLANITI THA PREPEI NA YPARKSI MIA KINI APILI MAKARI NA YPIRXAN OI EKSOGIOINI. KATI PAROMIO EGINE KAI ME TON ISIS GIA NA MIN GINOUN OI ISLAMISTES PIO FANATIKI DIMIOURGITHIKE O ISIS OPOU PLEON OLI OI MOUSOULMANI ANA TON KOSMOS EINAI PIO FILELEFTHERI KAI EXOUN STHN AKRI TOU MIALOU TOUS POS OI ZOEI EINAI OREA OTAN EISAI ELEFTHEROS !OI MESI ANATOLI ALAZEI OPOS KAI TO KOURDISTAN AFTO POU EGINE EGINE GIA NA ALAKSI O ODIGOS TOU OXIMATOS POU THA EINAI PIO AGAPITOS STHN PLIOPSIFIA TOU KOURDIKOU LAOU NAI EINAI TO PKK OPOU THA ENOTHOUN ME TOUS PESMERGA
    AN KAI EIMAI KOURDOS KAI OLI OI KOURDOI EIMASTE ADELFIA EMEIS OI KOURDOI TOU tourkokratoumenou KOURDISTAN DEN EIMASTE SAN TOUS KOURDOUS TOU IRAK DEN YMASTE ANTHROPI POU MPOREIS NA TA VALEIS ETSEI EFKOLA !! THA GELASI KALITERA AFTOS POU THA GELASI TELEFTES KAI PISTEVO POS THA EIMASTE EMEIS DIOTI EINAI O AGONAS MAS GIA TIMI ELEFTHERI YPERIFANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδούχε
      πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από τον Μπαρζανί που ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, χωρίς να υπολογίσει τα πάντα και μετά από εκείνους που έδωσαν εντολή να φύγουν οι πεσμεργκά από τις θέσεις τους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.