5/10/17

Συνθλίβουν τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας και ονειρεύονται να γίνουν Μονακό, οι Τουρκοκύπριοι

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση με θύματα τους εγκλωβισμένους Ελληνοκυπρίους και Μαρωνίτες της Καρπασίας, που δυναμιτίζει το κλίμα, προχώρησε το κατοχικό καθεστώς κόβοντας ουσιαστικά την τροφοδοσία τους με βασικά προϊόντα, υπό τις ευλογίες της Τουρκίας, παρακάμπτοντας ακόμη και τον «πρόεδρο» Mustafa Akinci.
Την ίδια στιγμή ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, δηλώνοντας ότι η μόνη λύση είναι η συνομοσπονδία και ότι η εναλλακτική της λύσης είναι να γίνουν τα Κατεχόμενα… Μονακό, υπό την αιγίδα της Τουρκίας!
Το κατοχικό καθεστώς είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα επιβάλει δασμούς στα προϊόντα καθημερινής ανάγκης που μεταφέρονται με πρωτοβουλία της Κυπριακής κυβέρνησης, μέσω της UNFICYP στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, μια πρακτική που συνεχίζεται εδώ και σαράντα χρόνια.
Όπως ήταν φυσικό η Λευκωσία απέρριψε αυτή την κίνηση που παραπέμπει ουσιαστικά σε δύο κράτη και παραβιάζει κατάφωρα τις Συμφωνίες της Βιέννης ΙΙΙ και κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις στον ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς. Τα Κατεχόμενα από την 1η Οκτωβρίου εφαρμόζουν την απόφαση αυτή και έτσι χθες δεν επέτρεψαν σε ένα από τα τρία οχήματα  της UNFICYP που μετέφεραν φάρμακα και άλλα εφόδια στους εγκλωβισμένους να προχωρήσει προς την Καρπασία, επιτρέποντας μόνο την διέλευση ιατρικού υλικού.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.