11/10/17

Αυξημένα μέτρα προστασίας για τον Τούρκο αξιωματικό που ζήτησε άσυλο στην Κύπρο - Η αστυνομία αναζητά τόπο να τον κρύψει

Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου
Αυξημένα μέτρα για την προστασία του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος κατέφυγε στην Κύπρο προκειμένου να ξεφύγει από την τσιμπίδα του Ερντογάν που τον καταδιώκει για ανάμιξη του στο κίνημα Γκιουλέν, λαμβάνει η αστυνομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" μετά τη διαρροή της πληροφορίας για τον ερχομό του στην Κύπρο με το πολυτελές σκάφος του "Sanchez", η Αστυνομία αύξησε άμεσα τα μέτρα προστασίας του, ενώ αναμένεται να μετακινηθεί και σε άλλο χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Τούρκος  αξιωματικός του ναυτικού έφτασε στη χώρα μας με τη σύζυγο του και υπέβαλε αίτημα για πολιτικό άσυλο και για τους δύο οι οποίοι - αυτή τη στιγμή- βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης των κυπριακών Αρχών.
Παράλληλα, η φωτογραφία και τα στοιχεία του εν λόγω αξιωματικού αλλά και του σκάφους του, δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο.
Πρόκειται για τον Kadmir Karaman ο οποίος φοίτησε στη Ναυτική Ακαδημία και ήταν γνωστός για τη "μοντέρνα" ζωή του ενώ το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα υπόπτων αναφορικά με το κίνημα του Γκιουλέν.
Οι καταγγελίες αφορούσαν στο ότι μετέφερε πληροφορίες από μυστικά τηλεφωνήματα σε άλλους πλοιάρχους.
Παράλληλα, όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος" διετέλεσε διοικητής του μικρού αποβατικού σκάφους LCT 151 και παρέμενε στη ναυτική βάση Foca για 2 χρόνια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι ο αξιωματικός δεν είχε άδεια εξόδου, οπότε και στο κατάρτι του σκάφους του αντί σημαίας έβαλε το πουλόβερ του ενώ όπως δήλωσε στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας: «η FETO πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του».
http://www.offsite.com.cy

3 σχόλια:

  1. Η μοιραία Φώκαια foca μας που οι Τούρκοι έσφαξαν τον πληθυσμό γύρο 1914!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ηθικό διδαγμα: οι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν αποδοχές για να αγοράσουν γιοτ, ενώ οι Έλληνες με το ζόρι να αγορασουν ενα αυτοκίνητο κι αυτό με δόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάντια της Ελλάδας! Λένε πως εδώ και δέκα χρόνια το καταρ έδινε δέκα συς το χρόνο στην Τουρκία και γι'αυτό άνθησε για να αγοράζουν οι μεμετηδες γιοτ. Όπως Δίνει πατροπαράδοτα η Αμερική ρο ισραηλ.εμείς αν μας έδιναν τέτοια μήπως θα ανθούσε η χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.