5/10/17

Βόμβα! Η ΜΙΤ συνέλαβε υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη - Έντονη ενόχληση της αμερικανικής κυβέρνησης

Το κτίριο του Γενικού Προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή Istinye της Πόλης.
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέδωσε επίσημη δήλωση στο Twitter την Πέμπτη, σχετικά με τη σύλληψη ενός υπαλλήλου στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη ημέρα.
"Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανησυχεί βαθιά για τη σύλληψη ενός απασχολούμενου στο Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. υπαλλήλου στις 4 Οκτωβρίου, καθώς και για διαρροές από πηγές της τουρκικής κυβέρνησης που φαίνεται οτι αποσκοπούν στη δίκη του υπαλλήλου στα μέσα ενημέρωσης, αντί στο δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία αξία”, δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας ότι “αβάσιμοι, ανώνυμοι ισχυρισμοί εναντίον των υπαλλήλων μας υπονομεύουν και υποτιμούν αυτή τη μακρόχρονη συνεργασία”.
Ένας υπάλληλος γνωστός μόνο με τα αρχικά M.T. φέρεται να είχε τακτικές τηλεφωνικές επαφές πριν από τη διεξαγωγή ερευνών διαφθοράς στις 17-25 Δεκεμβρίου 2013, με τον τότε αναπληρωτή εισαγγελέα Zekeriya Öz της Κωνσταντινούπολης και τους επικεφαλής της αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένοι με τις έρευνες. Ο M.T. τέθηκε υπο κράτηση την Κυριακή από την μονάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος της εισαγγελικής αρχής της Πόλης και πέρασε από δικαστήριο την Πέμπτη, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.
Στο πλαίσιο της αποκαλούμενης οργάνωσης FETÖ (ένας υποτιμητικός όρος που επινοήθηκε από το κυβερνητικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για να αναφέρεται στα μέλη του θρησκευτικού κινήματος Gülen), η υπηρεσία καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος της Κρατικής Εισαγγελίας της Πόλης σχημάτισε δικογραφία εναντίον των αρχηγών της αστυνομίας Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı και Mehmet Akif Üner και τον φυγά πρώην εισαγγελέα Zekeriya Öz.
Το κίνημα Gülen είναι ένα παγκόσμιο πολιτκό και κοινωνικό κίνημα, εμπνευσμένο από τις απόψεις του τούρκου ισλαμιστή λόγιου Fethullah Gülen με έδρα τις ΗΠΑ, τον οποίο η κυβέρνηση του ΑΚΡ και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούν για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, παρά τις επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του Gülen περι εμπλοκής του.


2 σχόλια:

  1. Ο Θεός αγαπά ακόμη την Ελλάδα. Όλα πάνε κατ' ευχήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το κίνημα Gülen είναι ένα παγκόσμιο πολιτκό και κοινωνικό κίνημα, εμπνευσμένο από τις απόψεις του τούρκου ισλαμιστή λόγιου Fethullah Gülen με έδρα τις ΗΠΑ, τον οποίο η κυβέρνηση του ΑΚΡ και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούν για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, παρά τις επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του Gülen περι εμπλοκής του."

    Gulen,και πρώην δασκαλος και συμμαχος του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.