3/10/17

Ανηλεής διωγμός της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας


Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από εκεί.
Καθώς τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού «πάγωσαν» στην Χιμάρα (ή Χειμάρρα), μετά την δυνατή και αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδος, των ΉΠΑ και της ΕΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τους αλβανικούς νόμους για «απαλλοτριώσεις σε έργα δημοσίου συμφέροντος», με σκοπό να διώξει τις ελληνικές οικογένειες και από τον Αυλώνα.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Πρόεδρου της Ένωσης Χιμαριωτών και δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, δέχεται αυτή τη στιγμή την επιθετική συμπεριφορά του Δημαρχείου της Αυλώνας, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τα σχέδια του καθεστώτος Ράμα για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες, με στόχο να απαλλοτριώσουν τις περιουσίες και να τους διώξουν.
Η περιουσία του Βορειοηπειρώτη Σταύρου Μάρκου, περιλαμβάνει έκταση γης εντός διώροφης οικοδομής, στην περιοχή Κρυονέρι (Uji i Ftohte) Αυλώνας.
Το Δημαρχείο Αυλώνας θέλει να του την απαλλοτριώσει με την δικαιολογία του «δημοσίου συμφέροντος» για να το κάνει «χώρο πρασίνου».
Εν τω μεταξύ οι οικογένειες ένοικοι, ζητούν να κάνουν οι ίδιοι το χώρο πρασίνου, μάλιστα καλύτερο από τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού είναι στην περιουσία τους.
Αλλά, το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης έχει άλλες βλέψεις.

Για τη συνέχεια Himara

4 σχόλια:

  1. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Μία κολόνια εξαιρετικά δύσοσμη. Η πολιτισμική (και ίσως όχι μόνο) γενοκτονία των Ελλήνων τής Β. Ηπείρου, η οποία βρίσκεται από το 1914 υπό αλβανική κατοχή, γίνεται πλέον χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

    Δεν είχαμε αντιδράσει στο πογκρόμ κατά των Ρωμιών τής Πόλης το 1955, δεν αντιδρούμε ούτε και τώρα στην εθνοκάθαρση των Β/Ηπειρωτών. Η Αθήνα έχει εγκαταλείψει τούς ανθρώπους αυτούς βορά των Αλβανών κατσαπλιάδων και βέβαια, δεν θα μπορέσουν τα γνωστά κομματόσκυλα τού ιστολογίου να φορτώσουν κι αυτό στην "πρώτη φορά αριστερά". Ούτε την εγκατάλειψη τής Θράκης στις ορέξεις τού προξενείου και τον εκτουρκισμό όλων των εκεί μουσουλμάνων Ελλήνων θα μπορέσει να φορτωθεί το κόμμα που κυβερνά από τον Ιανουάριο τού 2015.

    Η Ελλάδα έχει αυτοεγκαταλειφθεί πολλά χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα f16 ο γουρνοκεφαλος εδώ έπρεπε να τα στείλει για αν έχει αξία η πτήση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απλά καλείς τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του λες πως αν δεν σταματήσουν κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, τους στέλνεις πακέτο μια εκατοστή χιλιάδες Αλβανούς σε πρώτη φάση κι έπεται συνέχεια...δεν χρειάζονται περισσότερα, να δεις πως "στρώνουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Αναζητητης 1999.
    Καλα,βαλτος εισαι φιλε μου με αυτες τις προτασεις ;.
    Μετα θα εκτοξευτει η τιμη του χορτου,θα διαταραχτει η αποδοση της εγκληματικοτητος ενω θα αναγκαστω να παρατησω τον φραπε μου για να πιασω την οικοδομη.
    Ασε που οι σοφοι μας θα στειλουν πισω πρωτα τους φιλησυχους αλβανους και θα κρατησουν τους 'παραγωγικους'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.