14/10/17

Εδώ μου φαίνεται ότι δουλευόμαστε όλοι - Οι Ρώσοι έδωσαν άδεια στους Τούρκους να μπουν στο Ιντλίμπ και η Δαμασκός απαιτεί την άμεση αποχώρησή τους

Με βάση είδηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας SANA, η κυβέρνηση της Συρίας καταδικάζει με τον πιο σκληρό τρόπο την δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.
Μιλάμε για την εισβολή που έκανε προχθές στην περιφέρεια Ιντλίμπ, νώ η πρώτη έγινε και πάλι με άδεια της Ρωσίας, τον Αύγουστο του 2016, με την επωνυμία "Ασπίδα του Ευφράτη", στην περιοχή Αλ Μπαμπ.
Με βάση το SANA, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, δήλωσε ότι για την κυβέρνηση της Συρίας η εισβολή της Τουρκίας στο Ιντλίμπ "αποτελεί μια ευθεία επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Συρίας και αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του".
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η επίθεση της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, δεν έχει καμία σχέση με τις συνομιλίες της Αστάνα, που στηρίζουν η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.
Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ χθες ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει τη συγκρότηση των στρατοπέδων παρατήρησης σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας του  Ιντλίμπ,με βάση τα συμφωνηθέντα στις συνομιλίες της Αστάνα.

17 σχόλια:

  1. Αυτές οι δηλώσεις της συριακής κυβέρνησης, πιθανότατα, γίνονται :
    α) πρωτευόντως, για να αποτινάξει τις όποιες ευθύνες και την συνενοχή της στο επερχόμενο μακελειό και την σφαγή των κούρδων του αφρίν, από τους τούρκους και τους κάφρους τους.
    β) δευτερευόντως, να επαναλάβει προς κάθε κατεύθυνση, συμμαχική και μη, πως η συρία δεν θα δεχτεί αλλαγή συνόρων στα βόρεια σύνορα της μετά το ξεκαθάρισμα των κούρδων.
    Είπαμε, οι ρώσσοι είναι αδίστακτοι (και πρέπει να εκδιωχθούν από την την Μεσόγειο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτροπος
      Ενω πρεπει να ...μεινουν οι αμερικανοι ..απ την αλλη ακρη του Ατλαντικου..που ...δεν ειναι ...αδιστακτοι....που ..δισταζουν .Αγατητε κυριε η εσαι χαζοτερος απο καροτο...η εισαι δολιος...αν ησουν κανονικος...θασουν πιο σκεπτικος δε ολα οσα γινονται..και πιο δικαιος σε κρισεις. Ισως εισαι αληθινα εκτροπος..αφου το μονο που εκτρεπεται σε σενα ειναι η κριτικη ικανοτητα του νου σου....Δεν θα σουλεγα λεξη ..αν δεν επαναστατουσε η λογικη μου σε οσα λες...διοτι ευγενικα σου λεω δειχνεις νασαι ..χαζοτερος και απο μπροκολο...και ειναι κριμα γιατι προσβαλεις τον εαυτο σου...οχι εμας..κριμα δεν ειναι...??

      Διαγραφή
    2. Αν και αρχή μου είναι να μην απαντώ σε απατημένους συζύγους, παρατημένες ερωμένες και ρώσσικα τρολ (Δημήτρης Κ. aka ДимитриC) που προσπαθούν ματαίως να 'ομιλήσουν' σωστά Ελληνικά, εντούτοις, θα κάνω μια εξαίρεση για λόγους περισσότερο διδακτικούς.
      1) Αν προσέξετε την σύνταξη του κειμένου του (Δημήτρη Κ. aka Димитри) θα καταλάβετε αμέσως ότι είναι ξένος που προσπαθεί να γράψει 'λόγια' ελληνικά (δώσαμε και αλφάβητο στους σλάβους τρομάρα μας και αυτοί (μέσω pustin) δώσανε βραβείο στον monkeydonski piroski πως τον λέγαν γιατί λέει ο Μεθόδιος και ο Κύριλλος που τους έφτιαξα αλφάβητο ήταν σλάβοι μοναχοί από την Ωχρίδα)
      2) Το δεύτερο χαρακτηριστικό των ρώσσικων τρολ είναι ότι κάθε φορά που σχολιάζουν αρνητικά κάποιον που ξεσκεπάζει την maskirovka τους (ιδιαίτερο είδος προπαγάνδας των χαμερπών ρώσσων), ταυτόχρονα δημιουργούν κλίμα γλείφοντας τους υπόλοιπους της συζήτησης με κολακείες.
      3) Αυτό που πείραξε το ρώσικο τρολ και τα αφεντικά του είναι ότι χάνουν την μάχη της ωραίας δημόσιας εικόνας που έχει η ρωσσία στη χώρα μας. Θέλουν τους Έλληνες κουτούς να περιμένουν το μόσκοβο, το ξανθό γένος για την "λευτεριά". Την λευτεριά από ποιους; τους ρώσσους, τους δήμιους μπολσεβίκους του ποντιακού Ελληνισμού. Αυτούς που έβαλαν πλάτη με τους βούλγαρους, στους τούρκους για να θέσουν casus belli για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. και κάνανε τους φίλους στους κύπριους, μέχρι να βάλουν να τους φάει ο ετζεβιτ.
      άντε νταβάριτς να κάνεις καμμιά σούπα με τα μπρόκολα και τα καρότα σου και να ξέρεις πως νοιώθω σχεδόν πατέρας σου, φαντάζομαι καταλαβαίνεις γιατί, ειδικά αν είσαι από Samara μεριά.

      Διαγραφή
    3. Θα μας πεις και για τις συνήθειες και συμπεριφορές των αμερικανων τρολ?? Να το έχουμε υπόψιν μας για να ξέρουμε πως να ξεχωρίζουμε τους εχθρούς από τους φίλους. Συμφωνείς?

      Διαγραφή
    4. εύγε Δίον, καλά λες,γιατί σαν πολύ εδώ είναι εμπαθείς και δεν μπορούν να ομολογήσουν τα χάλια των δικών τους!

      Διαγραφή
  2. Αν η ανακοίνωση λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία της Αστάνας, αυτό σημαίνει ότι αυτή εδώ η εισβολή δεν έγινε με την άδεια της Ρωσίας... Αλλά με αφορμή την Αστάνα έκαναν κάτι τελείως διαφορετικό. Όπως, επαναλαμβάνω, μόνον αυτή η ιστοσελίδα προέβλεπε. Η Ρωσία πιθανότατα πιάστηκε κορόιδο από τον Σουλτάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομνηνος
      Οτι λετε εχει μια αξιοσημειωτη λογικη....Επιτελους κι ενας εξυπνος λογικος ανθρωπος...με κριση ...

      Διαγραφή
  3. Απλά οι Τούρκοι, κατά την προσφιλή τους τακτική, εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για να αποκομίσουν ίδια οφέλη, χωρίς να έχουν οποιουδήποτε είδους ενδοιασμούς. Έτσι, αντί να μπουν στην επαρχία Ιντλίμπ για να περιχαρακώσουν τις περιοχές της HTS, όπως πιθανότατα συμφωνήθηκε στην Αστάνα, αυτοί έλαβαν θέσεις βολής έναντι των Κούρδων του Αφρίν. Μάλλον, όμως, δεν θα τους βγει σε καλό αυτή η τακτική, αυτή τη φορά. Μπορεί να λειτούργησε όταν είχαν πλάτες ισχυρών και παθητικό αντίπαλο(βλ. εισβολή στην Κύπρο και έλλειψη ουσιαστικής ελληνικής αντίδρασης), αλλά τώρα που παίζουν οι ίδιοι τον ρόλο του δήθεν ισχυρού θα πρέπει να μπορέσουν και να τον δικαιολογήσουν. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Θα έλεγα και γέλιο, αν δεν κινδύνευαν τόσες ανθρώπινες ζωές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ερντο καθιερωνεται ως σουλτανος πλεον, διοτι πρεπει να δωσει και εθνικη νικη που λειπει απο την τουρκικη αντζεντα το να ειναι καποιος σουλτανος. Με την Ελλαδα δεν συμφερει να τα βαλει, θα παθει πανωλεθρια και ειναι ασχημο ονειρο για αυτον προς το παρον. Η Συρια και το Κουρδισταν ειναι ευκολη λεια που θα του δωσει και ευσημα....ετσι του ειπαν οι Ρωσοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινεται,οτι η ρωσια απλα ηθελε η τουρκια να παρει την αδεια της πρωτα...
    Δεν ανεχοταν να παρει την πρωτοβουλια στην περιοχη χωρις την εγκριση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατασταση δειχνει οτι συμβαινουν δυο πραγματα ταυτοχρονα :
    1. Δεν υπαρχουν στο χαρτι σχεδιασμενες τακτικες ,αρα οι παικτες αυτοσχεδιαζουν
    2.υπαρχουν τουλαχιστον 2ηγετες στους εμπλεκομενους που κανουν παιχνιδι , δηλαδη εχουν παρει το παιχνιδι πανω τους και κανουν τακτικισμους με μικρο βαθος σχεδιασμου και συχνες αλλαγες σχεδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνουν ότι γουστάρουν, δε μασάνε πουθενά. Αλήθεια ή Τουρκία ποτέ διαλύεται που μας λέει ο νέος έθνοσωτηρας βελοπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι η ρωσία έδωσε την συνκαταθεση της νομίζω είναι προφανές.παντως για πόσο χρόνο; Και η Συρία με φαίνεται έκανε το ίδιο.γιατι,γιατί η Συρία φοβάται σχηματισμό κράτος των Κούρδων στην βόρεια Συρία πιο πολύ από να έχει κατεχόμενα της Τουρκίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξανθο ομοδοξο γενος προσπαθει συνεχως να μας δειξει το αληθινο του προσωπο αλλα εμεις παραμενουμε φανατικα 'τυφλοι'.
    Μου φαινεται οτι ο σουλτανος πρεπει να διορισει τον Βραδυμοιρο αρχιστρατηγο του τουρκικου στρατου,ισως μονον ετσι μπορει να αρχισουμε να το πιστευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωσία επιτρέπει απλώς στους εχθρούς τις να σκάβουν το λάκκο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.