15/10/17

Ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση στα πανεπιστήμια;

Οντως οι πρυτανικές αρχές όφειλαν να αντιδράσουν στις απειλές και στα αποτρόπαια γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΟΠΑ με τον ξυλοδαρμό ΑμΕΑ. Δυστυχώς όμως, εκ των πραγμάτων αυτή η αντίδραση θα ήταν αναιμική και μόνο συμβολική. Οι πραγματικά υπεύθυνοι βρίσκονται αλλού
Ανοικτή επιστολή-απάντηση στον κ. Απόστολο Δοξιάδη, σχετικά την επιστολή του για τον ξυλοδαρμό ΑμΕΑ μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.
Αξιότιμε κύριε Δοξιάδη,
Πολύ καλά κάνετε και γράφετε για το απαράδεκτο γεγονός ξυλοδαρμού ΑμΕΑ που συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Παρά το ότι η επιστολή δεν απευθύνεται σε μένα, θεώρησα υποχρέωσή μου, ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, να συντάξω μια απάντηση ώστε όλοι μας να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για το τι συμβαίνει σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Συμφωνώ μαζί σας ότι οι πρυτανικές αρχές όφειλαν να αντιδράσουν στις απειλές που κυκλοφόρησαν και στα αποτρόπαια γεγονότα που έλαβαν χώρα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς εκ των πραγμάτων, αυτή η αντίδραση θα ήταν αναιμική και μόνο συμβολική. Διότι αποδέκτες της επιστολής σας έπρεπε να είναι οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, όχι ο πρύτανης του ΟΠΑ. Θα σας εξηγήσω γιατί.
Γράφετε ότι θα έπρεπε να έχει κληθεί η αστυνομία. Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι η αστυνομία ούτε έξω από το πανεπιστήμιο δεν τολμά να εμφανιστεί. Για παράδειγμα, καθημερινά, στο πεζοδρόμιο έξω από την κύρια είσοδο, πωλούνται λαθραία είδη (από τσιγάρα μέχρι κλεψίτυπα προϊόντα), ενώ πίσω από το πανεπιστήμιο, στο Πεδίου του Άρεως, διακινούνται ναρκωτικά. Πριν λίγο καιρό, ένας αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο όταν διερχόμενο περιπολικό δέχτηκε επίθεση με πέτρες, καδρόνια και λοστούς από αντιεξουσιαστές που βρήκαν καταφύγιο μέσα στο πανεπιστήμιο (εδώ). Αυτά σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, από τον οποίο, μέχρι πριν λίγους μήνες, περνούσε απ’ έξω καθημερινά η αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού της χώρας.
Για τη συνέχεια protagon

5 σχόλια:

  1. Αυτό που προτείνει ο Απόστολος Δοξιάδης είναι, μία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΚΗ αντιμετώπιση των περιστατικών βίας των διαφόρων μειοψηφιών που λυμαίνονται τους Πανεπιστημιακούς χώρους. Δηλαδή, προτείνει συνεχή αναπαραγωγή της κατάστασης.

    Ο Πρύτανης θέτει, επί τέλους, το πρόβλημα στο αληθινό του περιεχόμενο και στην αληθή του διάσταση.

    Η ΛΥΣΗ, έχω την εντύπωση, θα πρέπει να προέλθει από το ίδιο το φοιτηταριό, τρομοκρατώντας τους δήθεν αντιεξουσιαστές, προστατεύοντας τους χώρους των σπουδών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τα ΜΑΤ και τα ΚΝΑΤ ήρθε η ώρα των ΦΑΤ (Φοιτητές Αποκατάστασης Τάξης);

      Διαγραφή
  2. Απο το 1985 το μονο που εχει αλλαξει στα Ελληνικα πανεπιστημια ειναι μονο η σχεδον ελευθερη διακινηση πασης φυσεως ναρκωτικων .
    Γ
    Ας ξεκινησουμε απο αυτο ΕΞΩ ΟΙ ΝΤΙΛΕΡΣ απο το ΑΠΘ ! Αιτημα απλο ξεκαθαρο και αποδεκτο .
    Τα υπολοιπα για τα ασυλα και τα γκραφιτυ θα τα δουμε εν καιρο.Ας ξεμπερδεψουμε με την πρεζα ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΞΩ Η ΝΤΙΛΕΡΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      Διαγραφή
    2. @ Ελλην φορολογουμενος.
      Και τα εσοδα απο που θα προερχονται ;.
      Εδω ο ιππουργος δηλωσε οτι αρκει ενα παραβολο και το μπαλκονι σου γινεται 'Ζωνιανα'.
      Μαλλον του γιωργακη π. θελει να μοιασει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.