8/10/17

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! Κεραυνούς εξαπολύει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία κατά των υποστηρικτών του ν/σ ταυτότητας φύλου

«Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανισυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά να βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση». Θέσεις της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος (Π.Ε.Ε.-ΕΝΩ.ΨΥ.Π.Ε.) για το Σχέδιο Νόμου «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - άρθρο 3 - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού»
Αθήνα, 4/10/2017
Αρ. Πρωτ.: 197/2017
Προς
Τον Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης κο Σ. Κοντονή
grammateia@justice.gov.gr
Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό
minister@moh.gov.gr 
Θέμα: Θέσεις της Π.Ε.Ε.-ΕΝΩ.ΨΥ.Π.Ε. για το Σχέδιο Νόμου «Νομική αναγνώριση
της ταυτότητας φύλου - άρθρο 3- Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης,
Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης
για τα Δικαιώματα του Παιδιού»
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων επίσημο θεσμικό όργανο των Ελλήνων Ψυχιάτρων Παιδιού και Εφήβου, διαπιστώνει ότι στην τελική μορφή του Νομοσχεδίου- όπως διαμορφώθηκε από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις Συνεδριάσεις της 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου 2017-, περιγράφεται στο άρθρο 3, η δυνατότητα αλλαγής φύλου και σε ανήλικους «που έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού" με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου».
Επειδή με το εν λόγω άρθρο:
  1. Εισάγονται ζητήματα και διαδικασίες οι οποίες αφορούν την ψυχική υγεία ατόμων εφηβικής ηλικίας, για την οποία είμαστε αρμόδιοι και εργαζόμαστε,
  2. Δεν προσκληθήκαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας στη σχετική Διαβούλευση και στη Διαβούλευση της Διαρκούς Επιτροπής με τους φορείς,
  3. Διαφαίνεται η συμμετοχή των παιδοψυχιάτρων σε προβλεπόμενο Ιατρικό Συμβούλιο χωρίς να έχουμε ερωτηθεί,
Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση.
Το θέμα της ταυτότητας φύλου αποτελεί αντικείμενο μελέτης της Ψυχιατρικής και της Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Ειδικότητας. Τόσο η διάγνωση όσο και η αντιμετώπιση αποτελούν πεδίο συζητήσεων μεταξύ επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (1, 2) και η συνεχής εισροή δεδομένων οδηγεί σε αλλαγές και αναθεωρήσεις των συνιστώμενων πρακτικών (3). Στα ψυχιατρικά διαγνωστικά εγχειρίδια περιγράφονται «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου» (σύμφωνα με το ICD- 10 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-WHO), ή «Δυσφορία Φύλου» (σύμφωνα με το DSM-5 της American Psychiatric Association).
Η σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία επισημαίνει υψηλότερη ψυχοπαθολογία σε άτομα με «Δυσφορία Φύλου» σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, γεγονός που επισημάνθηκε και κατά στις εργασίες του πρόσφατου 10ου Πανελλήνιου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου (3,4,5).
Ιδιαίτερα τονίζεται η σημασία των Διαταραχών του Φάσματος του Αυτισμού σε άτομα με ζητήματα ταυτότητας φύλου (6, 7),στα οποία υπάρχουν καθυστερήσεις, διαφοροποιήσεις και παρεμβολές συμπτωμάτων στη διαμόρφωση της ταυτότητας, καθώς και παραμορφώσεις στην αξιολόγηση των κοινωνικών καταστάσεων και στην ανάπτυξη οικείων διαπροσωπικών σχέσεων.
Επίσης, παρατηρείται υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας, που δεν υποχωρεί με ιατρικές διαδικασίες αλλαγής φύλου, και δυσφορία που παραμένει, παρά τυχόν επιτυχείς κοινωνικές μεταβάσεις (6).
Δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα για εφήβους που έχουν κάνει νομική «μετάβαση» και για τις συνέπειες μια τέτοιας πρακτικής.
Η πλέον πρόσφατη έκδοση κατευθυντηρίων οδηγιών πρακτικής υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα της Διαταραχής Ταυτότητας/Δυσφορία Φύλου στην παιδική και εφηβική ηλικία και τη σημασία συμμετοχής ειδικού ψυχικής με ειδική εκπαίδευση και γνώσεις, στις αποφάσεις "κοινωνικής μετάβασης" και επισημαίνει την ανάγκη αξιολόγησης πιθανών δυσμενών ψυχολογικών και κοινωνικών εκβάσεων στην ζωή του ατόμου (ψυχική υγεία, φίλοι, οικογένεια, επάγγελμα, κοινωνικός ρόλος) (3)
Η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία Δυσφορία Φύλου, μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση. Επί πλέον, η γονεϊκή ψυχοπαθολογία αποτελεί έναν από τα πλέον σταθερά ευρήματα (9). Η πρώιμη μετάβαση σε κοινωνικούς ρόλους του άλλου φύλου, θεωρείται πλέον βασικός παράγοντας διατήρησης και επιμονής της Δυσφορίας Φύλου (3)
Είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία και πιστεύουμε ότι η συνεισφορά της Π.Ε.Ε.-ΕΝΩ.ΨΥ.Π.Ε. ως γνωμοδοτικού οργάνου θα αποβεί σημαντική για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών και ρυθμίσεων για αυτή την ευάλωτη ψυχοκοινωνικά ομάδα του νεανικού πληθυσμού.
Υ.Γ. Στο Παράρτημα, παραθέτουμε ενδεικτική Βιβλιογραφία επί του θέματος.
Κοινοποίηση
  • Προς τους αρμόδιους εισηγητές και αγορητές για το ως άνω Νομοσχέδιο όλων των κομμάτων
  • Προς τους κ.κ. Βουλευτές όλων των κομμάτων
  • Προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Με τιμή,
Για το Δ.Σ. της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος-Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών &
Εφήβων

Ο Πρόεδρος


Η Γενική Γραμματέας
anagnwstopoylos dhmhtrios ypografh 01
paidopsyxiatrikh etaireia ellados sfragida 01
soymakh elenh ypografh 01
Δ. Αναγνωστόπουλος


Ε. Σουμάκη


 Την επιστολή ΕΔΩ σε εκτυπώσιμη μορφή Pdf

Το Παράρτημα- Βιβλιογραφία ΕΔΩ σε εκτυπώσιμη μορφή Pdf


21 σχόλια:

  1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

    http://orthodoxostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97%CE%A3-%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%98%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 15χρονο, "δεν έχει μυαλό" για να ψηφίζει, για να οδηγεί, για να παίζει σε καζίνο,για να πίνει ποτά σε κάποια μαγαζιά, για,για,για,.... Έχει όμως πολύ μυαλό για να επιλέξει το σεξουαλικό προσδιορισμό και τη σεξουαλική του ζωή... ( !!!! ) Μήπως τα δυτικά πρότυπα κλείνουν το μάτι στα μέσα εξοικείωσης της έννοιας της παιδεραστίας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και αυτό μία εκδοχή, αν και υπάρχει μία άλλη επικρατέστερη ότι δηλαδή όσοι έχουν την ανωμαλία για να αισθάνονται καλύτερα προωθούν το κουσούρι να το πάρουν και άλλοι /ες.

      Δεν έχουμε ακούσει το "αχ καλέ θα γίνουμε πολλές" ;

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι ότι πρώτοι σε αυτό το νομοσχέδιο έπρεπε να αντιδράσουν οι ψυχίατροι και οι ομοφυλόφιλοι οι πρώτοι αντέδρασαν περιμένω τους δεύτερους γιατί ουσιαστικά ο νόμος λέει ότι είναι άρρωστοι και με τη βούλα

      Διαγραφή
  3. Πολυ σημαντικό γεγονός ! Αυτο βάζει σε σκέψεις διότι ειδικοί να μην αναφερθώ ονομαστικώς είχαν αναφερθεί θετικως στο νομοσχεδιο τουλάχιστον τηλεοπτικώς.Καλο ειναι η κυβερνηση να δεχθεί την αναβολή της ψηφίσεως του και την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με τους ειδικούς προ της νομοθέτησεως ενός τέτοιου θέματος.Ημουν υπερ διότι πίστευα οτι η επιστημονική κοινότητα εχει ξεκαθαρίσει το θεμα απο οτι φαίνεται υπάρχει ενδοεπιστημονικη διχογνωμία άρα πρέπει να παγώσει η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι κατα αυτου του νόμου, ειναι πολύ νωρις για τετοιες αλλαγες αποτομες και γρήγορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απλώς νωρίς; Δηλαδή, κάπου παρακάτω θα ήσαν σωστές;

      Διαγραφή
  5. Η προαναγγελία της καταστροφής των Σοδόμων

    Γεν. 18,20 εἶπε δὲ Κύριος· κραυγὴ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας πεπλήθυνται πρός με, καὶ αἱ ἁμαρτίαι αὐτῶν μεγάλαι σφόδρα.

    Γεν. 18,20 Είπε δε εν συνεχεία ο Κυριος· “κραυγαί πολλαί από τα Σοδομα και την Γομόρραν ανέρχονται προς εμέ· αι αμαρτίαι των είναι πάρα πολύ μεγάλαι.

    Γεν. 18,21 καταβὰς οὖν ὄψομαι, εἰ κατὰ τὴν κραυγὴν αὐτῶν τὴν ἐρχομένην πρός με συντελοῦνται, εἰ δὲ μή, ἵνα γνῶ.

    Γεν. 18,21 Θα καταβώ, λοιπόν, εκεί, δια να ίδω, εάν πράγματι αι αμαρτίαι των είναι όπως αι κραυγαί που ανέρχονται προς εμέ η όχι. Οπωσδήποτε θέλω να μάθω”!

    Γεν. 18,22 καὶ ἀποστρέψαντες ἐκεῖθεν οἱ ἄνδρες ἦλθον εἰς Σόδομα. Ἁβραὰμ δὲ ἔτι ἦν ἑστηκὼς ἐναντίον Κυρίου.

    Γεν. 18,22 Δυο δε από τους ξένους αυτούς άνδρας ανεχώρησαν από εκεί και ήλθαν εις τα Σοδομα. Ο Αβραάμ ήτο όρθιος εκεί πλησίον του Κυρίου.

    Γεν. 18,23 καὶ ἐγγίσας Ἁβραὰμ εἶπε· μὴ συναπολέσῃς δίκαιον μετὰ ἀσεβοῦς καὶ ἔσται ὁ δίκαιος ὡς ὁ ἀσεβής;

    Γεν. 18,23 Επλησίασε τον Κυριον και του είπε· “θα κατάστρεψης τάχα τον δίκαιον μαζή με τον ασεβή και θα είναι ο δίκαιος εις την αυτήν θέσιν, όπως και ο ασεβής;

    Γεν. 18,24 ἐὰν ὦσι πεντήκοντα δίκαιοι ἐν τῇ πόλει, ἀπολεῖς αὐτούς; οὐκ ἀνήσεις πάντα τὸν τόπον ἕνεκεν τῶν πεντήκοντα δικαίων, ἐὰν ὦσιν ἐν αὐτῇ;

    Γεν. 18,24 Εάν ευρίσκωνται πενήντα δίκαιοι εις την πόλιν αυτήν, θα καταστρέψης και αυτούς μαζή με τους πονηρούς; Δεν θα αφήσης άθικτον όλην την πόλιν ένεκα των πεντήκοντα αυτών δικαίων, οι οποίοι θα ευρίσκωνται εις αυτήν;

    Γεν. 18,25 μηδαμῶς σὺ ποιήσεις ὡς τὸ ῥῆμα τοῦτο, τοῦ ἀποκτεῖναι δίκαιον μετὰ ἀσεβοῦς, καὶ ἔσται ὁ δίκαιος ὡς ὁ ἀσεβής. μηδαμῶς· ὁ κρίνων πᾶσαν τὴν γῆν, οὐ ποιήσεις κρίσιν;

    Γεν. 18,25 Ποτέ συ ο δίκαιος Θεός δεν θα κάμης κάτι τέτοιο, να φονεύσης δηλαδή τον δίκαιον μαζή με τον ασεβή, ώστε να έχη ο δίκαιος την αυτήν τύχην με τον ασεβή. Ποτέ δεν θα κάμης κάτι τέτοιο. Λοιπόν, συ ο δίκαιος κριτής όλης της οικουμένης δεν θα κάμης και εις την περίστασιν αυτήν δικαίαν κρίσιν;”

    Γεν. 18 ,26 εἶπε δὲ Κύριος· ἐὰν ὦσιν ἐν Σοδόμοις πεντήκοντα δίκαιοι ἐν τῇ πόλει, ἀφήσω ὅλην τὴν πόλιν καὶ πάντα τὸν τόπον δι᾿ αὐτούς.

    Γεν. 18,26 Απήντησεν ο Κυριος· “εάν υπάρχουν εις την πόλιν των Σοδόμων πενήντα δίκαιοι, εγώ χάριν αυτών θα αφήσω άθικτον όλην την πόλιν και την περιοχήν αυτής”.

    Γεν. 18,27 καὶ ἀποκριθεὶς Ἁβραὰμ εἶπε· νῦν ἠρξάμην λαλῆσαι πρὸς τὸν Κύριόν μου, ἐγὼ δέ εἰμι γῆ καὶ σποδός·

    Γεν. 18,27 Λαβών τον λόγον και πάλιν ο Αβραάμ είπε· “έχω ήδη αρχίσει να ομιλώ προς τον Κυριον, αν και εγώ είμαι χώμα και στάκτη. Επίτρεψέ μου να ερωτήσω και πάλιν.

    Γεν. 18,28 ἐὰν δὲ ἐλαττονωθῶσιν οἱ πεντήκοντα δίκαιοι εἰς τεσσαρακονταπέντε, ἀπολεῖς ἕνεκεν τῶν πέντε πᾶσαν τὴν πόλιν; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω, ἐὰν εὕρω ἐκεῖ τεσσσαρακονταπέντε.

    Γεν. 18,28 Εάν ελαττωθούν οι πενήντα δίκαιοι εις σαράντα πέντε, ένεκα των πέντε δικαίων που θα λείπουν, θα καταστρέψης την πόλιν;” Και είπεν ο Θεός· “δεν θα την καταστρέψω, εάν εύρω εκεί σαράντα πέντε δικαίους”.

    Γεν. 18,29 καὶ προσέθηκεν ἔτι λαλῆσαι πρὸς αὐτόν, καὶ εἶπεν· ἐὰν δὲ εὑρεθῶσιν ἐκεῖ τεσσαράκοντα; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω ἕνεκεν τῶν τεσσαράκοντα.

    Γεν. 18,29 Ετόλμησεν ο Αβραάμ να ομιλήση ακόμη προς τον Θεόν και είπε· “εάν ευρεθούν εκεί σαράντα δικαιοι, θα καταστρέψης την πόλιν;” Απήντησεν ο Θεός· “δεν θα την καταστρέψω ένεκα των τεσσαράκοντα δικαίων”.

    Γεν. 18,30 καὶ εἶπε· μή τι κύριε, ἐὰν λαλήσω; ἐὰν δὲ εὑρεθῶσιν ἐκεῖ τριάκοντα; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω ἕνεκεν τῶν τριάκοντα.

    Γεν. 18,30 Είπεν ακόμη ο Αβραάμ· “μήπως, Κυριε, θα οργισθής, εάν και πάλιν ομιλήσω; Εάν ευρεθούν εκεί τριάκοντα δίκαιοι;” Και είπεν ο Θεός· “προς χάριν αυτών των τριάκοντα δεν θα καταστρέψω την πόλιν”.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Γεν. 18,31 καὶ εἶπεν· ἐπειδὴ ἔχω λαλῆσαι πρὸς τὸν κύριον· ἐὰν δὲ εὑρεθῶσιν ἐκεῖ εἴκοσι; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω, ἐὰν εὕρω ἐκεῖ εἴκοσι.

    Γεν. 18,31 Είπε πάλιν ο Αβραάμ· “Ας με συγχωρήσα ο Κυριος επειδή έχω ακόμη κάτι να ερωτήσω αυτόν. Εάν ευρεθούν εκεί είκοσι;” Και είπεν ο Θεός· “Και είκοσι εάν εύρω εκεί, δεν θα καταστρέψω την πόλιν”.

    Γεν. 18,32 καὶ εἶπε· μήτι κύριε, ἐὰν λαλήσω ἔτι ἅπαξ· ἐὰν δὲ εὑρεθῶσιν ἐκεῖ δέκα; καὶ εἶπεν· οὐ μὴ ἀπολέσω ἕνεκεν τῶν δέκα.

    Γεν. 18,32 Είπε δε ο Αβραάμ· “Μηπως Κυριε, θα οργισθής εναντίον μου εάν υποβάλω μίαν ακόμη ερώτησιν; Εάν ευρεθούν εκεί δέκα;” Απήντησεν ο Θεός· “δεν θα καταστρέψω την πόλιν προς χάριν αυτών των δέκα”.

    Γεν. 18,33 ἀπῆλθε δὲ ὁ Κύριος, ὡς ἐπαύσατο λαλῶν τῷ Ἁβραάμ, καὶ Ἁβραὰμ ἀπέστρεψεν εἰς τὸν τόπον αὐτοῦ.

    Γεν. 18,33 Οταν δε έπαυσε πλέον να ομιλή ο Αβραάμ, ανεχώρησεν ο Θεός· και ο Αβραάμ επανήλθεν στον τόπον του.


    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ

    Γεν. 19,12 Εἶπαν δὲ οἱ ἄνδρες πρὸς Λώτ· εἰσί σοι ὧδε γαμβροὶ ἢ υἱοὶ ἢ θυγατέρες; ἢ εἴτις σοι ἄλλος ἐστὶν ἐν τῇ πόλει, ἐξάγαγε ἐκ τοῦ τόπου τούτου·

    Γεν. 19,12 Οι δύο ξένοι ειπόν τότε στον Λωτ· μήπως υπάρχουν εδώ εις την πόλιν αυτήν γαμβροί σου η υιοί σου η θυγατέρες η κανένας άλλος ιδικός σου; Παρε τους και βγάλε τους από τον τόπον αυτόν.

    Γεν. 19,13 ὅτι ἡμεῖς ἀπόλλυμεν τὸν τόπον τοῦτον, ὅτι ὑψώθη ἡ κραυγὴ αὐτῶν ἔναντι Κυρίου, καὶ ἀπέστειλεν ἡμᾶς Κύριος ἐκτρίψαι αὐτήν.

    Γεν. 19,13 Διότι ημείς καταστρέφομεν τον τόπον αυτόν, επειδή η κραυγή των φοβερών ανομιών των έφθασε μεγάλη ενώπιον του Κυρίου. Και ο Κυριος μας απέστειλε να καταστρέψωμεν και να εξαφανίσωμεν εξ ολοκλήρου αυτούς και τον τόπον των”.

    Γεν. 19,14 ἐξῆλθε δὲ Λὼτ καὶ ἐλάλησε πρὸς τοὺς γαμβροὺς αὐτοῦ τοὺς εἰληφότας τὰς θυγατέρας αὐτοῦ καὶ εἶπεν· ἀνάστητε καὶ ἐξέλθετε ἐκ τοῦ τόπου τούτου, ὅτι ἐκτρίβει Κύριος τὴν πόλιν. ἔδοξε δὲ γελοιάζειν ἐναντίον τῶν γαμβρῶν αὐτοῦ.

    Γεν. 19,14 Εξήλθεν ο Λωτ από το σπίτι του, ωμίλησε προς τους μνηστήρας των θυγατέρων του και τους είπε· “σηκωθήτε αμέσως και φύγετε μακρυά από τον τόπον τούτον, διότι ο Κυριος θα καταστρέψη την πόλιν”. Οι γαμβροί του όμως ενόμισαν ότι ο Λωτ αστειεύεται μαζή των.

    Γεν. 19,15 ἡνίκα δὲ ὄρθρος ἐγίνετο, ἐσπούδαζον οἱ ἄγγελοι τὸν Λὼτ λέγοντες· ἀναστὰς λάβε τὴν γυναῖκά σου καὶ τὰς δύο θυγατέρας σου, ἃς ἔχεις, καὶ ἔξελθε, ἵνα μὴ καὶ σὺ συναπόλῃ ταῖς ἀνομίαις τῆς πόλεως.

    Γεν. 19,15 Κατά δε τα εξημερώματα οι δύο άγγελοι επίεζον και εβίαζαν τον Λωτ λέγοντες· “σήκω αμέσως, πάρε την γυναίκα σου και τας δύο θυγατέρας σου και φύγε έξω, δια να μη καταστραφής και συ μαζή με τους αμαρτωλούς κατοίκους αυτής της πόλεως”.

    Γεν. 19,16 καὶ ἐταράχθησαν· καὶ ἐκράτησαν οἱ ἄγγελοι τῆς χειρὸς αὐτοῦ καὶ τῆς χειρὸς τῆς γυναικὸς αὐτοῦ καὶ τῶν χειρῶν τῶν δύο θυγατέρων αὐτοῦ, ἐν τῷ φείσασθαι Κύριον αὐτοῦ.

    Γεν. 19,16 Ο Λωτ και οι περί αυτόν εταράχθησαν σαν να τα έχασαν. Οι άγγελοι επήραν τότε το χέρι του Λωτ, το χέρι της γυναικός του και τα χέρια των δύο θυγατέρων του και τους ωδήγησαν έξω από την πόλιν, διότι ο Κυριος ελυπήθη τον Λωτ.

    Γεν. 19,17 καὶ ἐγένετο, ἡνίκα ἐξήγαγον αὐτοὺς ἔξω καὶ εἶπαν· σῴζων σῷζε τὴν σεαυτοῦ ψυχήν· μὴ περιβλέψῃ εἰς τὰ ὀπίσω, μηδὲ στῇς ἐν πάσῃ τῇ περιχώρῳ· εἰς τὸ ὄρος σῴζου, μήποτε συμπαραληφθῇς.

    Γεν. 19,17 Οταν δε οι άγγελοι έφερον αυτούς έξω από την πόλιν, είπαν στον Λωτ και τας τρεις γυναίκας· “σπεύσε να σώσης την ζωήν σου, φύγε από την περιοχήν αυτήν· ούτε να στρέψετε το κεφάλι σας εις τα οπίσω, ούτε και να σταματήσετε πουθενά εις τα περίχωρα των Σοδόμων. Σπεύσατε στο απέναντι όρος, δια να σωθήτε, διότι άλλως υπάρχει φόβος να συμπεριληφθήτε και σεις εις την φοβεράν καταστροφήν”.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Γεν. 19,24 καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμοῤῥα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ

    Γεν. 19,24 Και τότε ο Κυριος έβρεξεν επάνω εις τα Σοδομα και Γομορρα θειάφι και έρριψεν από τον ουρανόν φωτιά

    Γεν. 19,25 καὶ κατέστρεψε τὰς πόλεις ταύτας καὶ πᾶσαν τὴν περίχωρον καὶ πάντας τοὺς κατοικοῦντας ἐν ταῖς πόλεσι καὶ τὰ ἀνατέλλοντα ἐκ τῆς γῆς.

    Γεν. 19,25 και κατέστρεψεν αυτάς τας πόλεις και όλην την περίχωρον και όλους τους κατοίκους των πόλεων και κάθε τι, που εβλάστανεν εις την χώραν εκείνην.

    Γεν. 19 ,26 καὶ ἐπέβλεψεν ἡ γυνὴ αὐτοῦ εἰς τὰ ὀπίσω καὶ ἐγένετο στήλη ἁλός.

    Γεν. 19,26 Η σύζυγος του Λωτ, περίεργος καθώς ήτο και παρά την εντολήν του αγγέλου, έστρεψε την κεφαλήν εις τα οπίσω, δια να ίδη την καταστροφήν· και αμέσως έγινε στήλη άλατος.

    Γεν. 19,27 Ὤρθρισε δὲ Ἁβραὰμ τῷ πρωΐ εἰς τὸν τόπον, οὗ εἱστήκει ἐναντίον Κυρίου.

    Γεν. 19,27 Ο δε Αβραάμ εσηκώθη από τα χαράματα και μετέβη στον τόπον, όπου χθες είχε σταθή ενώπιον του Κυρίου.

    Γεν. 19,28 καὶ ἐπέβλεψεν ἐπὶ πρόσωπον Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας καὶ ἐπὶ πρόσωπον τῆς περιχώρου καὶ εἶδε, καὶ ἰδοὺ ἀνέβαινε φλὸξ ἐκ τῆς γῆς, ὡσεὶ ἀτμὶς καμίνου.

    Γεν. 19,28 Προσήλωσε τα βλέμματά του εις τα Σοδομα και Γομορρα και εις την περιοχήν αυτών και είδε· και ιδού ανέβαινεν φλόγα από την γην, όπως βγαίνει ο καπνός από το καμίνι.

    Γεν. 19,29 καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ἐκτρίψαι Κύριον πάσας τὰς πόλεις τῆς περιοίκου, ἐμνήσθη ὁ Θεὸς τοῦ Ἁβραὰμ καὶ ἐξαπέστειλε τὸν Λὼτ ἐκ μέσου τῆς καταστροφῆς, ἐν τῷ καταστρέψαι Κύριον τὰς πόλεις, ἐν αἷς κατῴκει ἐν αὐταῖς Λώτ.

    Γεν. 19,29 Οταν ο Θεός είχε πάρει την απόφασιν να καταστρέψη τας πόλεις της περιοχής εκείνης, ενδιεφέρθη δια τον Αβραάμ και απεμάκρυνε τον Λωτ από την φοβεράν εκείνην καταστροφήν, ότε κατέστρεψε τας πόλεις εις τας οποίας κατοικούσε ο Λωτ.

    http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Genesis/Genesis_kef.17-20.htm#Kef.18B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κάνεις εκεί, ρε συ Φώτη; Μάς κάνεις copy/paste όλη την ΠΔ; Έλεος πια με την θρησκοληψία σου!

      Διαγραφή
  8. Η παρακμή τής Δύσης και ο βιασμός τής φύσης, ή "μωραίνει Κύριος...":

    Τὰ ἄφυλα παιδιά

    Καναδάς: Το ουδέτερο φύλο υιοθετείται στα επίσημα έγγραφα

    Η δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου είναι ο προθάλαμος για τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο δρόμος άνοιξε!! ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ, ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΙ, ΙΜΠΝΕΔΕΣ, ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΟΙ μήν μένετε μέ τά χέρια σταυρωμένα..αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δυστυχώς τα δυτικά πρότυπα είναι ο στόχος του Συριζα !!! Η προσπάθεια να προσεγγίσουμε τους βόρειους Ευρωπαίους είναι τραγικά λάθος !! Μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα, το κόμμα αυτό θα κάνει τόσο μεγάλο κακό στην χώρα που δυστυχώς ούτε η αντιπολίτευση είναι σε θέση να βοηθήσει την χώρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κακώς εννοουμένη προοδευτικότητα δεν είναι αποκλειστικότητα ενός κόμματος, ή μιας παρατάξεως. Διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα.

      Διαγραφή
  11. Δεν υπάρχει ούτε κόκκος άμμου για να σταθεί στο δικαιικό σύστημα αυτή η ρύθμιση. Πάσχει από όλες τις πλευρές.
    Οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι παιδοψυχολόγοι και παιδοψυχιίατροι το καταδικάζουν ανεπιφύλακτα. Οι παιδαγωγοί ή το απορρίπτουν διαρρίδην ή αδυνατούν να το στηρίξουν . Και στο τέλος είναι Συνταγματικά απάράδεκτο: διότι επιτρέπει σε ένα πρόσωπο (ακομη και αν υποθέσουμε ότι το 15χρονο παιδί έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, την οποία όμως δεν έχει) με μόνη την δήλωσή του να μεταβάλει το περιεχόμενο δημοσίων εγγράφων, όπως εκείνα του ληξιαρχείου
    τού Δημοτολογίου κ.λπ. Εξ άλλου η δήλωση αυτή τού προσώπου δεν καλύπτεται από νόμιμη Δικαστική επικύρωση, διότι το Δικαστήριο στο οποίο υποβάλλεται στερείται δυνατότητας ουσιαστικού ελέγχου (με συνδρομή ειδικών επιστημόνων κ.ά.) και υποχρεούται κατά παράβαση τής αρχής τής Δικαστικής Ανεξαρτησίας να δεχθεί την δήλωση τού 15χρονου ανεπεξέργαστη (ας επιτραπεί η έκφραση: αμάσιτη").
    Υπάρχει σχετική από 9 Ιουνίου 2017 άποψη "Μόνιμου Συνδέσμου" στην οικεία λεγόμενη ανοικτή διαβούλευση
    http://www.opengov.gr/ministryofjustice ./?c=11810
    Ίσως πεί κάποιος "σιγά κι' έσταξε η ουρά τού γαϊδάρου" .
    Ναι , εν τάξει , αλλά μιάς και υπόσχεση τής κυβερνώσης συμμορίας ήταν μεταξύ άλλων ότι "θα μάς ταράξουν στην νομιμότητα" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο με αηδιάζει να κοροϊδεύουν έναν ομοφυλόφιλο ή τραβεστί για την προσωπική επιλογή του, άλλο τόσο με αηδιάζει η "προοδευτικότητα" και να το προωθούν ως φυσιολογικό (με εκπομπές, παρελάσεις και νόμους) την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου . Το επόμενο ποιο θα είναι δηλαδή?
    Να αλλάζουν φύλο ανήλικοι, να παντρεύονται πχ στα 25 και να τους επιτρέπουν να υιοθετούν και παιδιά?!!! Είναι δυνατόν ένας έφηβος 15 ετών να ξέρει τι θέλει? Αυτό θα το αποφασίσει αργότερα και αφού τον εξετάσει ψυχίατρος και κρίνει ότι αν δεν γίνει αλλαγή φύλου, το πρόβλημα του, αυτό που νιώθει μέσα σου ότι είναι, θα χειροτερέψει.

    Θυμάμαι (για την προηγούμενη δεκαετία) είχαμε έναν ομοφυλόφιλο συμμαθητή στο λύκειο. Εντάξει το παιδί φαινόταν..σπασμένη φωνή, σπασμένη κίνηση...γενικώς του βγαινε και πολύ. Κάποιοι λοιπόν στο λύκειο στην αυλή όποτε περνούσε μπροστά μας, άρχιζαν τα χαχα και χουχου...δεν μπορούσαν να κρατηθούν όταν τον έβλεπαν. Το ομολογώ κι εγώ κάποιες φορές γέλασα όταν είδα κάποιες κινήσεις του. Δεν κρατήθηκα.
    Ναι οκ να βλέπεις ένα μαντράχαλο 17 χρονών με "λυγισμένο" χέρι, μέση, φωνή...είναι "κάπως". Βγαίνει το γέλιο αυθόρμητα μερικές φορές και όχι επίτηδες! Μπορείς να το καλύψεις αμέσως όμως μπροστά του λέγοντας κάτι για να νομίζει ότι λέγατε πχ ανέκδοτο να μην νιώσει άσχημα και καταλάβει ότι γελάσατε γι' αυτόν. Κάποιες φορές ένας συγκεκριμένος συμμαθητής τον κορόιδευε και ο γκέι το καταλάβαινε ξεκάθαρα. Εκεί το θέμα άλλαζε. Ήταν κακία και για να επιβεβαιώσει ο άλλος το "εγώ" του. Τον "μάγκα" λοιπόν, "μαφιόζικα" σε έναν διάδρομο τον πλησίασε κάποια στιγμή ήρεμα άλλος λίγο “φυτούκλας” συμμαθητής να του πει να μην ασχολείται με τον ομοφυλόφιλο. Μετά από ανεπιτυχείς διπλωματικές διαπραγματεύσεις και προκλητικότητα αλά Τουρκία του "μάγκα", έπεσε μια γρήγορη διπλή αιφνιδιαστική "μπουκετοκαρατιά" και προειδοποίηση ότι αν ξανακοροιδέψει τον γκέι συμμαθητή τους ή αν επιχειρήσει και τυχόν αντίποινα του “θερμού επεισοδίου” μόνος ή με παρέα, η οργή ολόκληρου συλλόγου πολεμικών τεχνών θα τον κυνηγά και θα φοβάται να βγει από το σπίτι του. Τρόμος στον τρόμο. Όταν λοιπόν τον είδε τον "μάγκα" η διευθύντρια, της είπε ότι χτύπησε μόνος του...στη μπάλα.

    Τον ομοφυλόφιλο δεν τον ξαναενόχλησε κανείς. Ούτε απλό γέλιο μπροστά του.
    Ακόμα κι αν με κάποιον δεν έχεις μιλήσει ποτέ ούτε ένα "γεια" μέσα στο πλήθος των 100 συμμαθητών τάξης 4 τμημάτων και περίπου 400 μαθητών του σχολείου...
    Ακόμα κι αν δεν κάθισες πουθενά δίπλα του σε οποιαδήποτε σχολική γιορτή, εκδρομή κτλ γιατί ήξερες ότι θα αηδίαζες όταν το χέρι του θα έκανε γυναικεία κίνηση και δεν το αντέχεις...
    Ακόμα κι αν δεν θυμάσαι ονοματεπώνυμο του...
    Ακόμα κι αν φαινόσουν πολλές στιγμές στο σχολείο σοβαρός - “φυτούκλας” - "Γερμανικό ρομπότ",...
    Ο άνθρωπος που υπερασπίστηκες όταν το μάθει, μετά από χρόνια τυχαία μέσα στο αστικό λεωφορείο θα στο δείξει με ένα στιγμιαίο βλέμμα ότι το έμαθε και σε ευχαριστεί γιατί κι αυτός ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ όσο κι αν σιχαίνεσαι τις προσωπικές του ερωτικές προτιμήσεις.

    Είπαμε είναι άνθρωποι..ομοφυλόφιλοι, τραβεστί..όλοι. Να κάνουν στο κρεβάτι τους ότι θέλουν. Αν θέλουν να ρυθμίζουν και περιουσιακά του κι άλλα νομικά ζητήματα με ένα σύμφωνο συμβίωσης οκ να το δικαιούνται. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ!

    ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

    Το παιδί από μικρό μέχρι 18 ετών πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν αγοράκια και κοριτσάκια. Τρίτο φύλο κι άλλες μλκ δεν υπάρχουν. Όταν ενηλικιωθεί στην προσωπική του ζωή να επιλέξει ΜΟΝΟ ΤΟΥ τι θέλει.

    Το να προωθείς(με πολλούς τρόπους) λοιπόν σε μικρές ηλικίες ως κάτι "φυσιολογικό" την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου...είναι ο ορισμός του φασισμού. Διότι θέλεις μία
    προσωπική ανωμαλία (διότι αν δεν ήταν ανωμαλία, η φύση θα σου επέτρεπε να κάνεις παιδί με αυτή την πράξη) να την επιβάλεις ως "φυσιολογική" και μάλιστα όχι σε ενήλικες αλλά ανήλικα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιωργος Γεωπονος.
      Στο ολοσωστο σχολιο σου παρελειψες να συμπληρωσεις οτι με ενα χαρτι που σου επιτρεπει να επισημοποιησεις την 'ανωμαλια' σου,δεν αποκτας το κοινωνικο
      ερεισμα που επιδιωκεις.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι αλλα τώρα πιά υπεράσπιση τέλος.Και νομίζω δεν είμαι ο μόνος που νιώθει έτσι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.