26/10/17

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης - "Ήθελαν Νεκρούς"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης δέκα άτομα που φορούσαν κουκούλες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, όταν οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην οδό Κονίτσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε τρία αυτοκίνητα, δύο υπηρεσιακά και ένα Ι.Χ.
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 2.15 και στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος έξι πυροσβέστες με έξι οχήματα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, οπότε και αποχώρησαν οι δυνάμεις της Π.Υ.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος «οι κουκουλοφόροι είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση».
«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος εξήγησε ότι οι μολότοφ που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν λάδι για να απλώνεται η φωτιά. Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη, συμπλήρωσε και είπε ότι οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

"Ήθελαν Νεκρούς"
Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών εξήγησε ότι «πέταξαν βόμβες μολότοφ με λάδι στο υπόγειο για να πιάσει φωτιά όλο το κτίριο. Ο συνάδελφος γλίτωσε επειδή μπήκε μέσα στη θωρακισμένη σκοπιά»
Επίθεση καταδρομικού τύπου σημειώθηκε στο ΑΤ Πεύκης τα ξημερώματα.
Ομάδα 10 κουκουλοφόρων μετέβη στο τμήμα επί της οδού Κονίτσης και επιτέθηκαν πετώντας βόμβες μολότοφ. Συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα με τους κουκουλοφόρους να πετάνε πέντε βόμβες μολότοφ και να προκαλούν φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.
Η καταδρομική επίθεση κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται στα γύρω στενά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία προσαγωγή ή σύλληψη. 
 




Τα πρώτα πλάνα από την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης


Για ανθρωποκτόνο διάθεση εκ μέρους των κουκουλοφόρων έκανε λόγο ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών εξηγώντας ότι «πέταξαν βόμβες μολότοφ με λάδι στο υπόγειο για να πιάσει φωτιά όλο το κτίριο. Ο συνάδελφος γλίτωσε επειδή μπήκε μέσα στη θωρακισμένη σκοπιά».
Καθημερινή, Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.