7/10/17

Αχ, Νίκο μου!, αχ παληκάρι μου! Αχ, πατρίδα μου!

του Σάββα Καλεντερίδη
Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει, οι κοινωνίες εξελίσσονται, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν κάνει τον πλανήτη να μοιάζει με ένα παγκόσμιο χωριό. Έχουν ανατραπεί τα πάντα.
Οι κοινωνίες και τα κράτη είναι αντιμέτωπα με τη διαχείριση αυτού του τεράστιου ζητήματος –της ενσωμάτωσης του νέου– σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτό το κύμα νεωτερισμού, που απειλεί και θέτει υπό αίρεση παραδοσιακές αξίες κοινωνιών και εθνών, έχουν παρεισφρήσει και μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την ίδια τη φύση του ανθρώπου. Μάλιστα, ειδικά αυτά που αφορούν ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας, σε ορισμένες χώρες που ιδρύθηκαν ως συμπίλημα-συνονθύλευμα διαφόρων εθνικών ομάδων έχουν αναχθεί σε πρωτεύοντα ζητήματα και έχουν ψηφιστεί νόμοι που στην ουσία δημιουργούν τον μεταάνθρωπο και τη μετακοινωνία.
Επειδή δε αυτές οι χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επιρροή σε άλλες χώρες και ηπείρους, αυτό το κύμα των νομοθετικών ρυθμίσεων έχει φθάσει και στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν ρυθμίσεις που αφορούν το γάμο και την οικογένεια, ανατρέποντας προαιώνιες αρχές της ελληνικής κοινωνίας, και τώρα επιχειρείται η ψήφιση νόμου για την αλλαγή φύλου – ο μεταάνθρωπος που είπαμε παραπάνω.
Όλα αυτά εξελίσσονται εν παραλλήλω με μια σειρά άλλες ανατροπές, όπως είναι ο σεβασμός σε έννοιες όπως «πατρίδα», «εθνικά σύνορα», «εθνική άμυνα», αλλά και σεβασμός σε πρόσωπα, ήρωες, μνημεία...
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε... ισοπεδωτικοί, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιχειρούμενη πλήρη ισοπέδωση παραδοσιακών αρχών και αξιών και αντικατάστασή τους από το τίποτα, στην κυριολεξία. Και όλα αυτά, ερήμην των πολιτών. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι συνήθως εισαγόμενες και επιβάλλονται στα πολιτικά κόμματα μέσα από αδιαφανείς αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς, χωρίς να ερωτάται ο πολίτης.
Μια μορφή ιδιάζουσας τρομοκρατίας υποχρεώνει τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων να φέρνουν τέτοια νομοσχέδια στη Βουλή, και οι ηγεσίες των κομμάτων με τη σειρά τους ασκούν κυριολεκτικά τρομοκρατία στους βουλευτές τους, οι οποίοι άγονται και φέρονται σαν πρόβατα στην κάλπη της Βουλής των Ελλήνων, ψηφίζοντας αυτό που ήλθε «πακέτο» από έξω και τους επιβλήθηκε από την ηγετική ομάδα του κόμματός τους.
Οι συνέπειες αυτών των ρυθμίσεων δεν είναι ορατές στο άμεσο μέλλον.
Θα τις δούμε τις επόμενες δεκαετίες, όπως βλέπουμε τώρα τις συνέπειες της απαξίωσης των πάντων, με τη νεολαία να βεβηλώνει και να αποκεφαλίζει αγάλματα ηρωικών μορφών των εθνικών αγώνων του ελληνισμού, και το κράτος αλλά και την κοινωνία να παρατηρεί αδύναμη και απαθής αυτό το ξεθεμελίωμα του οικοδομήματος που λέγεται ελληνική πατρίδα.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται το γκρέμισμα αρχών, αξιών και μνημείων,...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

25 σχόλια:

  1. Η συνέχεια του άρθρου δεν παραπέμπει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμείς ευχαριστούμε για την προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης ενός ημιθανούς πολυτραυματία, όπως είναι το ελληνικό έθνος αυτή την περίοδο.

      Διαγραφή
    2. "Έλληνες, αντισταθείτε στη λαίλαπα που γκρεμίζει τα θεμέλια του έθνους και στήστε προτομές, ανδριάντες και μνημεία στους ήρωες της πατρίδας και του έθνους".

      Δλδ,αὐτὸ δὲν παραπέμπει πουθενά;

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      "Έλληνες, αντισταθείτε στη λαίλαπα που γκρεμίζει τα θεμέλια του έθνους και στήστε προτομές, ανδριάντες και μνημεία στους ήρωες της πατρίδας και του έθνους".

      Δλδ,αὐτὸ δὲν παραπέμπει πουθενά;

      Διαγραφή
  2. Οκ το λινκ τώρα λειτουργεί. Να προσθέσω κάτι για την όλη αναστάτωση που δικαιολογημένα φανερώθηκε για τον νόμο που ετοιμάζεται περί αλλαγής φύλου. Από ότι φαίνεται τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης δεν ενημερώνουν σωστά διότι στην προκείμενη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με έναν νόμο αλλαγής φύλου όσο με έναν νόμο που τυπικά θα διορθώνει το φύλο χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και η ουσιαστική αλλαγή του. Τι σημαίνει αυτό;

    Κατ΄ αρχήν ένα πχ. λεγόμενο ομόφυλο ζευγάρι, αυτό που σήμερα απλά μπορεί να κάνει τον επίσης νομικό συριζαίϊκο νεωτερισμό του σύμφωνου συμβίωσης, από τώρα και στο εξής αν "περάσει" ο νόμος περί αλλαγής φύλου, μετά την αλλαγή φύλου που θα κάνει ένας εκ των δυο ομοφιλόφυλων θα μπορεί στην συνέχεια να κάνει κανονικότατο γάμο αλλά και να έχει όλα τα δικαιώματα που έχουν τα φυσιολογικά ζευγάρια.

    Για παράδειγμα ας φανταστούμε ένα ομόφυλο ζευγάρι, τον Κώστα και το Νίκο που μέχρι τώρα μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης αλλά από τώρα και στο εξής με μία απλή δήλωση πχ του "Κώστα" που θα διορθώνει με μία απλή δήλωση το φύλο του και το όνομα του θα έχουμε αυτομάτως ένα κανονικό ζευγάρι με ότι αυτό νομικά συνεπάγεται.

    1ο. Κανονικό γάμο και 2ο όσο και κυριότερο θα έχουν δυνατότητα υιοθεσίας.

    Εδώ δεν έχουμε δηλαδή αυτό που υπήρχε μέχρι πρότινος όπου πρώτα έπρεπε να διαπιστωθεί επιστημονικά η αλλαγή φύλου και μετά βλεπαμε, αλλά εδώ πια έχουμε μία απλή δήλωση της αλλαγής του φύλου χωρίς να απαιτείται καμία ουσιαστική γνωμάτευση για την πραγματική αλλαγή φύλου. Τ

    ο κερασάκι στην τούρτα είναι τα 15 χρόνια στα οποία θα μπορεί ο δηλών νομικά να αλλάζει φύλο και που παράλληλα χρησιμοποιείται σαν προπέτασμα καπνού για να παραπλανήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και που δεν αποκλείεται τάχα με την πίεση της αντιπολίτευσης να την πάνε πχ πανω από τα 17 χρόνια. Και τι έγινε αφού θα έχουν ήδη εδραιώσει το έξης απίστευτο με πλάγια μέσα εντελώς να εξισωνουν τα ζευγάρια των ομοφιλοφυλων με τα άλλα κανονικά φυσιολογικά ζευγάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να δω πόσοι 18χρονοι θα δηλώσουν αλλαγή φύλου προς αποφυγή της στρατιωτικής θητείας.

      Διαγραφή
    2. ασπερ 6 Οκτωβρίου 2017 - 3:30 μ.μ.,

      Κατ' ἀρχήν, τὸ φῦλο δὲν ἀλλάζει, μιλᾶμε γιὰ χειρουργικὴ πλαστοπροσωπία φύλου, δηλαδὴ μὲ ἀκρωτηριασμούς, κοψίματα, ραψίματα κ.λπ. κάνω τὸ γεννητικὸ ὄργανό μου νὰ μοιάζει μὲ κάτι ἄλλο.
      Δεύτερον οἱ ὑπάρχουσες δικαστικὲς ἀποφάσεις μιλᾶνε γιὰ λάθος, δὲν μιλᾶνε γιὰ ἀλλαγὴ φύλου.

      Διαγραφή
  3. μετάνοια θέλουμε

    όπως οι Νινευίτες,

    αλλιώς θα έχουμε ως κοινωνία την ίδια τύχη με όσες στο παρελθόν έπραξαν τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα το ξαναπώ !!! Αρχηγό θέλουμε , είμαστε πολύ αλλά σκόρπιοι, έναν που να αγαπά την πατρίδα του , οχι ανθρωπάκια !! Που είναι αυτα τα παλικάρια ; Βέβαια βγήκαν πολύ και μέχρι να αποδειχθεί η παλικάρια των θα έχουμε γίνει σαν τους άλλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο έχεις δίκιο, έναν ηγέτη θέλουμε.Αλλά μην αφήνεις τον εαυτό σου απέξω.Υπάρχουν τρόποι να αντισταθείς κοντά στην Εκκλησία, όχι του Οικουμενισμού αλλά των Μοναστηριών.Υπάρχουν σύλλογοι, οργανώσεις κλπ που θα τους δυσκολέψουν στο ρόλο της αποσύνθεσης του Έθνους.

      Οι πολιτικοί δυστυχώς είναι πιόνια.Θαρθει η ΝΔ θα τα πάει καλά στην οικονομία στα υπόλοιπα ηθελημένα θα αποτύχει.Δηλαδή
      1.Στο συμμάζεμα των Αναρχικών.
      2.Στη λαθρομετανάστευση.
      3.Στη συντριβή του Έθνους από το κομματικό Κράτος.

      Διαγραφή
    2. @ Η πύλη του Ρωμανού για κάτσε τώρα, δηλαδή πως θα τα πάει καλά η νέα δημοκρατία στην οικονομία; Υπογράφοντας νέα μνημόνια; Αν αυτό μας περιμένει στο μέλλον...καλά κρασιά γενικώς!

      Διαγραφή
    3. Τοεησλυτερο πρόβλημα της Ελλάδας ειναι η λαθρομετανάστευση. Η οικονομία διορθώνεται με αποκρατικοποιήσεις, μείωση των δημοσιων δαπανών και της φορολογίας

      Διαγραφή
  5. ΌΛΑ ΣΩΣΤΑ, τό ερώτημα που θέτω - όχι πρός τόν συντάκτη τού οποίου η απάντηση είναι δεδομένη γιά μένα - αλλά πρός όλους μάς:
    AN O ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ, ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ;;
    Εγώ πιστεύω ότι ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Θ΄ΑΛΛΑΖΕ ΘΑ' ΤΑΝ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΥΛΑΚΩΝΕ ΤΟ ΣΚΥΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ..
    ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ..ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιχειρούμενη πλήρη ισοπέδωση παραδοσιακών αρχών και αξιών και αντικατάστασή τους από το τίποτα, στην κυριολεξία..
    Όχι το τπτ μετά το χάος έρχεται ο αρχηγός και όλο το χαός και το τίποτα στήνεται για να πούμε ζήτω στο νέο άρχηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πολύ πολύ σωστό άρθρο...
    Αιωνία η μνήμη του ήρωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας έχει ανάπαυση το παλικάρι
    και μακάρι να γινότανε να βρει παρηγοριά η μάνα του .
    Και πιό πολύ ακόμα:
    Μακάρι να γινότανε να άγγιζε τις καρδιές των νεωτέρων που δεν μπολιάστηκαν με ιστορίες τέτοιες, η θυσία του και το παράδειγμά του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιὰ τοὺς προσκυνημένους (ὀπαδοὺς τῆς νέας θρησκείας ποὺ λέγεται πολιτικὴ ὀρθότης), ἕνα θὰ πῶ, τὸ Ἰσλὰμ ἔρχεται.
    Γιὰ τοὺς ἐλευθέρους θὰ πῶ, αὐτὸ ποὺ εἶπε ὁ Θοδωράκης: Φωτιὰ καὶ τσεκούρι στοὺς προσκυνημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όταν το άτομο θελήσει να ξαναγυρίσει στο φυσικό φύλο ; Στη Αυστραλία έχει ήδη γίνει.μια μητέρα επιτρέψει το ανήλικο γιο της να κάνει εγχείρηση για να γίνει κορίτσι.το το παιδί αυτό αν και έγινε ενήλικη τώρα θέλει να ξαναγίνει αρσενικός.
    Η μητέρα τώρα έχει τύψεις και δεν ξέρει τι να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα και η ταπεινότητα μου χρόνια αυτό έλεγα, επειδή το συνονθύλευμα των ΗΠΑ έχουν γίνει έτσι οπως έχουν γίνει'(και άλλες δυτικές χώρες)- προσπαθούν καθ' θα τα καταφέρουν δυστυχώς στο όνομα της κάθε wαλακίας δήθεν, να γίνουμε το ίδιο.! Ευτυχώς που μεγάλωσα....γιατι κάθε φορά που μιλώ γι'αυτά με "στολίζουν" με τα γνωστά στερεότυπα των αριστερών που μόνο αυτοί είναι οι "προοδευτικοί" του kwπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 1939 ο Μεταξάς έκλεισε την Χ.Α.Ν. του ζήτησαν εξηγήσεις. Δείτε πως απάντησε
    για την διαπιδαγώγηση των Νέων

    https://pilitouromanou.blogspot.gr/2017/10/o-i-1939-ymca.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανείς λογικός και σόφρων άνθρωπος δεν θα περίμενε ποτέ ουδεμία "πρωτοβουλία αντίστασης" από οποιαδήποτε ηγετική ομάδα κομμάτων που έχουν υπερψηφίσει ως τώρα τα μνημόνια φυσικά, χωρίς - κατά δήλωση τους - να τα έχουν καν διαβάσει..."επ' αγαθώ της πατρίδος" όλο αυτό!!!! Θα συνεχίσουν και στο μέλλον να υπερψηφίζουν ότι τους εδραιώνει σ'αυτόν τον τόπο ως φοροεισπράκτορες των ξένων. Το ζήτημα είναι η κοινωνία τι σκέπτεται - αν σκέπτεται - να κάνει κάτι γι' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο τις βρυξελλες νομιζω οτι ερχονται οι διευθυντηριες γραμμες...
    Τις βρυξελλες που τοσο πολυ ποθησαν οι επονομαζομενοι κιως δεξιοι...
    Οταν ομως διαρκως χανεις ισχυ και την διαχεεις δεξια κιαριστερα ζεις σε Pax Brusselana...
    Προς τι τοσος πονος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχονται από τις Βρυξέλες, το κέντρο των αποφάσεων ειναι η Σχολή της Φρανκφούρτης, Νεομαρξισμός, πολιτική ορθότητα, Νέα θρησκεία βασισμένη στους Gay

      Διαγραφή
    2. ναι...ολοκληρωμενα τα ειπες...εντυπωσιαστηκα!
      αυτη ειναι η νεα "εωσφορικη" ταξη πραγματων...ενα αλλαλουμ ειρηνικης αυτοκαταστροφης που οι "δεξιοι" τοσο υπεραγαπουν...τι να πω...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.