26/10/17

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη 121 πρώην εργαζομένων στο υπουργείο Εξωτερικών

Η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε σήμερα μια επιχείρηση για τη σύλληψη 121 πρώην εργαζομένων στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι συνδέονται με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις θέσεις τους εξαιτίας των φερόμενων σχέσεών τους με τον Γκιουλέν.
Ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες για να συλλάβουν τους υπόπτους, κάποιοι από τους οποίους πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το ByLock, μια εφαρμογή αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, την οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Στο πλαίσιο των διώξεων που ξεκίνησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν, ενώ 150.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τον στρατό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αποπεμφθεί από τις θέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.