7/9/17

Κατεπείγουσα σύσκεψη στη Γερουσία, στις ΗΠΑ, για την Τουρκία και τους S-400

Σε κατεπείγουσα σύσκεψη εκλήθησαν οι γερουσιαστές της Επιστορπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Γερουσίας των  ΗΠΑ, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο προμήθειας των ρωσικών συστημάτων S-400 από πλευράς της Τουρκίας.
Όπως σημειώνουν τουρκικές εφημερίδες, η κατεπέιγουσα σύσκεψη στις ΗΠΑ γίνεται την ώρα που οι αρμόδιες τουρκικές αρχές σχεδιάζουν το πού θα εγκατασταθούν οι πυροβολαρχίες του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.
Η σύσκεψη έλαβε χώρα υπό τον τίτλο "Προτεταιότηττες και Προβλήματα στις Σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας".
Ο αρχαιότερος γερουσιαστής της Επιτροπής, Δημοκράτης Ben Cardin, δήλωσε για το θέμα:
"Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη το σχέδιο της Τουρκίας για προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία. Αν προχωρήσει αυτή η αγοραπωλησία, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, θα αποτελέσει παραβίαση του Νόμου 231, που αφορά περιορισμούς εναντίον της Ρωσίας-Ιράν-Β. Κορέας."
Επίσης, ο γερουσιαστής Cardin τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης ενός πρέσβη στην Άγκυρα, μετά την μετάθεση του νυν πρέσβη John Bass στο Αφγανιστάν.

7 σχόλια:

  1. Δεν θέλω την Τουρκιά ,ναι Τουρκιά,και όχι Τουρκία να λάβει αυτά.παντως βλέπω τους Αμερικανούς για υποκριτές που εξασφάλισαν αυτόν τον νόμο τόσο ταχεία θίγοντας και την Ευρώπη κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The US Senate does not really care much for the S 400 sale to Turkey for NATO. It is more concerned about the impact of the Turkish S 400 on Israel in light of the current bad relations between Israel and Turkey. Think about it.
    Dr Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Excuse Dr. But what is the probability that the Turks will engage with the Turks given that between them there are Syria and Lebanon...?

      Διαγραφή
  3. Καλά πάντως για να δούμε εάν στο τέλος όντως τα δώσουν τα οπλικά συστήματα S-400 οι Ρώσοι στους όψιμους συμμάχους τους Τούρκους, εκτός αυτού οι Τούρκοι περιμένουν και τα F-35 από την Αμερική, μ΄ αυτά τι θα κάνουν οι Αμερικανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. There are S-400s stationed in Syria’s west coast. Unless Israel has plans to attack Turkey, it doesn’t matter for Israel if Turkey has S-400 or not.
    Maybe I am missing something in your comment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς μια φορά, τα πήραμε τα S-300 και τα έχουμε εκεί που κανείς τους δεν περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος στα είπε αυτά; Σάπισαν στην Κρήτη και οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά που τα εχουν και πώς θα τα πλήξουν.γιατι; Γιατί η Ελλάδα επέτρεψε το Ισραήλ να κάνει ασκήσεις κατά το σύστημα μας για δήθεν το " νατοσυμμαχικο" όφελος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.