8/9/17

Ντέϊρ Εζόρ. H επίσημη απελευθέρωση των αποκλεισμένων-ελεύθερων πολιορκημένων μετά από 4 χρόνια!

Στην ηρωϊκή πόλη Ντέϊρ Εζόρ της Συρίας που θυμίζει σε εμάς τους Έλληνες έντονα το πολιορκημένο και αποκλεισμένο Μεσσολόγι, και απέχει ελάχιστα από την ελληνιστική Δούρα Ευρωπό, διεξήχθησαν τα τελευταία 4 χρόνια επικές μάχες και συνέβησαν απίστευτες προσπάθειες αυτοθυσίας για να παραμείνουν ελεύθεροι 7.000 στρατιώτες της 137ης Ταξιαρχίας της Προεδρικής Φρουράς, και της Ταξιαρχίας προστασίας του στρατιωτικού αεροδρομίου ακριβώς έξω από την πόλη.
Δραματική στιγμή, όταν πριν 6 μήνες οι δαιμονισμένοι ισλαμοφασίτες μετά από ατελείωτες επιθέσεις μηνών σε συγκεκριμένο σημείο και παρά τις βαριές απώλειές τους κατώρθωσαν και χώρισαν στα δυό τις δύο μονάδες με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον καμιά επαφή, και η κάθε μία να υπερασπίζεται τον εαυτό της και συνακόλουθα και το κομάτι από την πόλη που προστάτευε, μόνη της
Εντελώς αποκλεισμένοι από παντού, με μόνη βοήθεια τις ριψοκίνδυνες ρίξεις από ελικόπτερα τροφής, πυρομαχικών, φαρμάκων κ.λ.π. κατάφεραν και έσωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης στο οποίο ζουν περίπου 80.000 πολίτες, και για τους οποίους οι δύο συγκεκριμένες μονάδες ήταν οι φύλακες άγγελοί τους, που τους εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους από τους σαλαφιστές ουαχαμπίτες, οι οποίοι αν τους κατελάμβαναν, είχαν τέτοιο μένος, μετά από τόσα χρόνια ανεπιτυχών επιθέσεων, που δεν θα έμενε ούτε ζώο ζωντανό στην πόλη.
Για όσους παρακολουθούσαν ανελλιπώς και καθημερινά αυτές τις αγωνιώδεις στιγμές της πόλης και των προστατών της, νοιώθουν και το μεγαλείο της σημερινής ημέρας.  Μόνον ο Θεός μπορούσε να κάνει αυτό το θαύμα, και να κρατήσει ζωντανό μέχρι σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της ιστορίας του 21ου αιώνα.
Τον διοικητή Στρατηγό Ισάμ Ζαχρεντίν (Δρούζο στο θρήσκευμα), ο οποίος ασταμάτητα όλα αυτά τα χρόνια τον βλέπαμε να είναι πάντα στην πρώτην γραμμή άμυνας νύχτα και ημέρα μαζί με τους στρατιώτες του.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτόν τον άνθρωπο. Θα μείνω μόνο σε ένα. Τον θυμόμαστε να κουβαλάει με αυτοθυσία στην πλάτη του τραυματισμένους στρατιώτες του από την πρώτη γραμμή, τρέχοντας με απίστευτη δύναμη, για να καλυφτούν από την επίθεση που εδέχοντο. 

nteir ezor 02
nteir ezor 03

Στα πλαίσια ενός μαιλ είναι αδύνατον να χωρέσουν οι επικές προσπάθειες των ελεύθερων πολιορκημένων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια χαροκαμένη μάνα, η οποία είχε χάσει τον άνδρα της, και 3 γιούς στην 
Ντέϊρ Εζόρ, και ένα γιό ακόμη σε άλλο σημείο της Συρίας υπηρετώντας την πατρίδα του, η οποία μάνα, σε ένα βίντεο φώναζε γεμάτη δύναμη: Δεν θα τους αφήσουμε να μας καταλάβουν. Θα τους τσακίσουμε η θα πεθάνουμε πολεμώντας!!
Σήμερα επισήμως, (από προχτές επιχειρησιακά), μια άλλη θρυλική μορφή ο Διοικητής των ελίτ δυνάμεων των Τίγρεων, ο  μέχρι πρότινος Συνταγματάρχης Σουχεΐλ Σαλμάν Αλ Χασάν, ο επονομαζόμενος Τίγρης, έσπασε αυτόν τον αποκλεισμό των 80.000 ψυχών της Ντέϊρ Εζόρ, και τους απελευθέρωσε, όπως και όλη σχεδόν την υπόλοιπη Συρία. Δεν απελευθέρωσε μόνο όποιο σημείο της Συρίας δεν προλάβαινε να βρεθεί !!!
nteir ezor 04
nteir ezor 05

Για να καταλάβετε την διαφορά. Ο σχεδιασμός για την απελευθέρωση της Ντέϊρ Εζόρ έγινε κυρίως από το βασικό οδικό άξονα Δαμασκού- Ντέϊρ Εζόρ, με ευθύνη του 5ου Σώματος του συριακού στρατού. Αυτό το Σώμα στρατού αποτελείται από πολλές τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες μονάδες, πυροβολικό, ρουκετοβόλλα κ.λ.π. και αρκετές ταξιαρχίες στρατού.
Οι ελίτ του Τίγρη είναι κάποια στρατιωτικά γκρούπ, που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αριθμό και τον οπλισμό του 5ου Σώματος. Κι όμως σε μία εβδομάδα επιδώθηκε σε μια ξέφρενη πορεία από τα βόρεια προς νοτιοανατολική κατεύθυνση, και μην σταματώντας σε τίποτα από ότι έβρισκε μπροστά του άφησε 25 χιλιόμετρα πίσω του, το 5ο Σώμα, το οποίο ακόμη δεν κατώρθωσε να φτάσει στον στόχο του! 
nteir ezor 06
Ενσωματωμένη εικόνα 3
(Στην παρακάτω φώτο είναι οι δυνάμεις του Τίγρη ενώ το 5ο Σώμα Στρατού πιο νότια, απλά δεν υπάρχει)
Ενσωματωμένη εικόνα 10
Τι να πρωτοπεί κανείς γι΄αυτόν τον άνθρωπο.... δεν υπάρχουν λόγια.Μόνο μια ευχή.
Να ευχηθούμε και για εμάς τους πολιορκημένους Έλληνες να δώσει ο Θεός, ανθρώπους όπως τους δύο θρυλικούς διοιηκητές για να μας σηκώσουν από την θανάσιμη ακηδία μας, να υπερασπιστούμε και εμείς τα Όσια, τα Ιερά, τις Παραδόσεις, την Ιστορία μας, την Γλώσσα μας, την Ελευθερία, τον Πολιτισμό, την χαμένη ανθρωπιά μας.
Αμήν
nteir ezor 09

Υστερόγραφο
Τα βίντεο είναι οι πρώτες στιγμές που εισέρχονται οι απελευθερωτές και τους υποδέχεται ο Ζαχρεντίν και οι άνδρες του. Προσέξτε ένα απελευθερωτή αξιωματικό πως πέφτει στα γόνατα από σεβασμό μπροστά στον Ζαχρεντίν. Μην σας φανεί παράξενο. Έχουμε δει πολλές φορές τον έταιρο θρύλο, τον Τίγρη να πέφτει στα γόνατα, και να αποδίσει τιμή σε σκοτωμένους στρατιώτες τους. Επίσης στην καθομιλουμένη γλώσσα τους, όλοι οι πεσόντες στις μάχες ονομάζονται Μάρτυρες. Όχι σκοτωμένοι, νεκροί κ.λ.π. αλλά Μάρτυρες.

10 σχόλια:

  1. Συγκινηση... Επιτελους να τελειωνει αυτος ο εφιαλτης για τον γειτονικο μας λαο... Πως τους καταντησαν ετσι... Θυμαμαι -προ πολεμου- οταν επισκεφτηκαμε την Συρια, και μπορουσαμε να κυκλοφορησουμε παντου και οποιαδηποτε ωρα χωρις κανενα φοβο.. Ο κοσμος ηταν ακακος και απλα κοιτουσε τη δουλεια του...
    Μπορει ο Ασαντ να ειχε χιλια κακα, ομως πιστευω πως ο λαος της Συριας τωρα θα εκτιμησει οσα του εχει προσφερει, τοσο στην προ πολεμου διακυβερνηση του, οσο και ως ο βραχος στον οποιο συνεθλιβησαν τα ονειρα των Νεοοθωμανοφασιστων...
    Νομιζω πως ο Ασαντ μετα που θα καταλαγιασουν τα παθη, θα καταγραφει στην ιστορια ως ηρωας οχι μονο της Συριας αλλα ολου του Ευρασιατικου κοσμου.. Ανεξαρτητα, επαναλαμβανω, απο τα οποιαδήποτε λαθη του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >οσο και ως ο βραχος στον οποιο συνεθλιβησαν τα ονειρα των Νεοοθωμανοφασιστων... <

      Κόψε κάτι, διότι ο "βράχος" λέγεται Ρωσία και όχι Άσαντ. Δεν έκανε κάτι ηρωικό, για να καταγραφεί στην Ιστορία ως ήρωας. Από πού κι ως πού;

      Διαγραφή
    2. βραχος π συνθλιβει νεοοθωμανιστες η ρωσσια?ωραιο τ συντομο ανεκδοτο.Τα συμφερωντα της προωθησε απλα κ εδειξε στ νεοοθωμανιστες,τ οποιους ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Κ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ,απλα πως πρεπει να τους "(υπ)ακουνε"

      Διαγραφή
    3. Δεν εξετάζω το γιατί το κάνει, αλλά ποιος το κάνει. Προφανώς για τα συμφέροντά της ενεργεί. Αν δεν ήταν η Ρωσία, ο Άσαντ θα είχε πέσει, όπως τον Καντάφι και τούς άλλους. Αμφιβάλλεις;

      Διαγραφή
    4. Βεβαιως και ειναι η Ρωσία αυτη που εγειρε την πλαστιγγα.. Κανενας δεν το αμφισβητει... Ομως η λαικη συσπείρωση που πετυχε ο Ασαντ (απο το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου)
      ηταν και αυτη καταλυτικη στην εκβαση του πολεμου.. Δεν σας κανει εντυπωση που τοσα εκατομμύρια Μουσουλμανων πολεμησαν εναντιον του ISIS? Παρομοια λαικη υποστηριξη δεν ειχε ουτε ο Κανταφι, ουτε ο Μουμπαρακ, ουτε κανενας ηγετης του "Αραβικου χειμωνα"..

      Διαγραφή
  2. Συγκινήθηκα και με δυσκολία δε δάκρυσα, ειδικά εκεί που συναντιούνται οι πολιορκημένοι με τους απελευθερωτές.

    Μακάρι να καταλάβαινα και τι έλεγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έκλαψα από χαρά και συγκίνηση. Το θηρίο νικήθηκε. Οι Σύριοι είναι φίλοι μας και έχουμε μακροχρόνιες επαφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχέδια των νεοταξιτών συνετρίβησαν στη Συρία, είχαν την ατυχία με πέσουν στην ατσάλινη αποφασιστηκότητα του λαού της, της ηγεσίας του, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι και από τη ρωσική βοηθεια δεν δέχτηκαν την ήττα! Ας ελπίσουμε πως θα συντρίβουν και στη χώρα μας οι νεοταξίτες, στην οποία την ίδια εποχή που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, ξεκίνησε και για αυτήν ο οικονομικος πόλεμος ο οποιος είναι πιο ύπουλος επειδή είναι πιο αθόρυβος, πιο άοσμος, εξίσου φρικιαστικός όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακαρι να τελειωσουν τα βασανα της Συριας αλλα δυσκολο μου φαινεται να λουφαξουν τα αιμοχαρη θηρια και να μην βρουν αλλη συνεχεια στα σχεδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν θα ησυχασουν..ουτε εδω ουτε αλλου..γιατι ο λαος τους ζει πλουσια απ αυτο..πολλοι Ελληνες τους θαυμαζουν κιολας..ξελυγονονται να τους εχουν προτυπο..Μιλανε μισα αγγλικα μισα ελληνικα..πανε αμερικη ..και ..καθηστε καλα ολοι τι καναμε εμεις και ποσο αναβαθμιστηκαμε..κλπ..Ξερετε τι ποιοτητα αποκτας αν πας στην χωρα αυτη του ..κλεους και της δοξης ? Τωρα αν ζουν σκοτωνοντας και κλεβοντας ξενους..σιγα..καθε βραδυ εχει κι ενα κονσερτο ροκ καπου και ποτο και ζωη και κοτα..ΟΧΙ δεν θα ησυχασουν..οι γκομενες τους θελουν πολλα λεφτα καθε μερα για να ξοδεψουν..και ειναι και το Ισραηλ διπλα..το πετραδι του στεματος..η γη της ..επαγγελιας..τους εχει υποσχεθει ο ..Θεος τα παντα..τους τα χρωσταει..πρεπει να πληρωσει ο Θεος ολο τον ουρανο γιαυτους..αλλιως..θα τον αρπαξουν και αλοιμονο του..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.