17/9/17

Guardian: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ παρέχουν πρωτοφανή στήριξη στον Τσίπρα

A worker from an Eldorado gold mine in northern Greece protests against the threatened suspension of the company’s investment in Greece, outside the environment ministry in Athens. Photograph: Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, μετά μνημόνια αναφέρεται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τίτλο «Η Ευρωζώνη μπορεί να έχει ξανασταθεί στα πόδια της. Αλλά η Ελλάδα;» και μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας σε αντίθεση με τους προκατόχους του έχει δεχθεί πρωτοφανή υποστήριξη από τους ομολόγους του.
Στο άρθρο αφού γίνεται αναφορά στις πρόσφατες επισκέψεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι στη χώρα μας, αναφέρεται ότι «το τεράστιο χρέος της Ελλάδας ταλανίζει την οικονομία, την ίδια ώρα που οι απαιτήσεις των πιστωτών για υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα θεωρούνται μη ρεαλιστικές από πολλούς οικονομολόγους».
Και συνεχίζει διαπιστώνοντας πως «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ευοίωνη, όπως μαρτυρά η βελτίωση κάποιων οικονομικών δεικτών. Ίσως φαίνεται ότι τώρα η οικονομία στην Ελλάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών, καθώς τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, που είδε να χάνει του 25% του ΑΕΠ της. Περισσότερο από το 1/5 των Ελλήνων σε εργασιακή ηλικία και το 45% των νέων είναι εκτός αγοράς εργασίας. Και παρά τις ελπίδες ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας, η πραγματική ανάκαμψη φαίνεται να παραμένει ασαφής».

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. 1) Με την διεθνιστική του λογική του λογική τους βόλεψε με τους λαθρομετανάστες και προστάτεψε τις κοινωνίες τους από την εθνοτική αλλοίωση,

    2) Ξεπούλησε ότι ήθελαν και δεν μπορούσαν να πάρουν από τους άλλου μια και όλοι γνώριζαν ότι η αριστερά ελέγχει τα συνδικάτα.

    3) Με την αριστερή του κρατικιστική λογική περί επέκτασης και κυριαρχίας του δημσίου κρατά την Ελλάδα κάτω στο καναβάτσο και έτσι οι "εταίροι" μας και "δανειστές" μας δεν διακινδυνεύουν να αποκτήσουν ανταγωνιστή (παρά του ότι το κόστος εργσίας στην Ελλάδα έχει πέσει σε εξευτιλιστικά επίπεδα), και

    4) Θησαυρίζουν σαν κοινωνίες από τους Έλληνες που μεταναστεύουν (τα καλύτερα μυαλά που λέμε και είναι) μια και οι χώρες υποδοχής τους απολαμβάνουν μόνο κέρδη από την εργασία τους αφού τα έξοδα για να μεγαλώσουν και να μορφωθούν αυτά τα παιδιά τα έχει καταβάλλει η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ r+w.
      5) Προφυλαξε τα πεζοδρομια απο τις πλακες που θα ξεκολλουσαν οι 'αγανακτισμενοι' διαδηλωτες εαν αυτα τα εκανε μια μη αριστερη κυβερνηση.

      Διαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι οτι ο γκαρντιαν ,ολα τα χρονια σταθηκε με αγαπη και στοργη στην Ελλαδα μας.
    Θυμαμαι τοτε στους ολυμπιακους που βυσοδωμουσαν για τα μετρα ασφαλειας που δεν ηταν καλα , ασχετα εαν στο λονδινο τα τζιχαντα κανουν καλαμπουρι με τους μπεμπηδες.
    Θυμαμαι τοτε που κατερεε η ροαγιαλ σκοτις μπανκ και μιλουσαν για το χαλι της δικης μας οικονομιας.
    Θυμαμαι ,αυτη η καλη φυλλαδα, τοτε που η μπαρκλειζ καταδικαζοταν για παρεμβασεις στο λιμπορ , ειχε απευθειας δραματικες ανταποκρισεις για το δημοψηφισμα που θα εφερνε το γκρεξιτ.
    Θελω μια χαντρα και ενα καθρεφτακι απ αυτα που δινουν οι εγγλεζοι στους φιλους στο λιμπεραλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.