19/9/17

Αθλιότητες της Άγκυρας - Τουρκομάνοι πράκτορες της Τουρκίας σκότωσαν έναν πολίτη στο Κιρκούκ

Στη φωτογραφία Τουρκομάνοι παραστρατιωτικοί του Κιρκούκ, εξοπλισμένοι από το τουρκικό κράτος
Κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ του δημοψηφίσματος της 25ης Σεπτεμβρίου, στην πόλη Κιρκούκ, ένοπλοι φύλακες του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Τουρκομάνων, αδελφό κόμμα των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, πυροβόλησαν εναντίον του πλήθους, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πολίτη και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Μετά την ενέργεια αυτή οι τοπικές αρχές συνέλαβαν εννέα φύλακες του κτιρίου του κόμματος.
Προς αποφυγή της περαιτέρω έντασης,  οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δεν προέβησαν στο κλείσιμο του κτιρίου του κόμματος, πλην όμως ανέλαβαν οι επίσημες αρχές τη φύλαξή του, απαγορεύοντας σε ενόπλους πράκτορες της Τουρκίας να είναι στο κτίριο.
Επίσης, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τους ελέγχους στην πόλη, προς αποφυγή άλλων ανάλογων ενεργειών κια επεισοδίων.
Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσίασαν το επεισόδιο ως επίθεση εναντίον του εθνικιστικού κόμματος των Τουρκομάνων, όπως φαίνεται από το εξώφυλλο που παραθέτουμε.

1 σχόλιο:

  1. Σάββα,είδα μια ταινία που οι τουρκομανοι που σκότωσαν τον Ρώσο εν ψυχρό στο ελικόπτερο το 2015 ,να τρώνε ξύλο από τους Ρώσους σπετσναζ.μηπως ξέρεις αν πιάσαν αυτούς τους Τσετσένους που υποτίθεται αποκεφάλισαν τους δεσποταδες της Συρίας; Οι ηγέτες τους είναι φυλακισμένοι στη Τουρκία για ασημαντες Παρανομίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.